Hur Inreder man ett Avlångt Vardagsrum?

indoor 4148894 1280

I den här guiden delar vi med oss ​​av hur du inreder ett avlångt vardagsrum och förvandlar din ”hall” till ett mysigt vardagsrum.

Sättet du arrangerar dina möbler i ditt långsmala vardagsrum kan förändra uppfattningen om utrymmets form.

Plus att det lägger grunden för rummet och resten av din inredning framöver.

Här är lite olika arrangemang för långsmala vardagsrum.

Den raka vägen

Att trycka upp alla dina möbler mot dina väggar kan vara din första instinkt när du inreder ett långt, smalt vardagsrum. Men den här taktiken fungerar emot dig, eftersom den betonar längden på ditt utrymme. Istället föreslår vi att du drar dina möbler ut och bort från väggen. Ordna sedan din sittplats i mitten av rummet under en lampa. Detta skapar ett mysigt centralt utrymme med gångvägar på båda sidor.

Få enkelt detta utseende med en sektion eller en kombination av en soffa mittemot två stolar för ett intimt sittarrangemang.

Om du inte gillar dina möbler i mitten av rummet, föreslår apartmenttherapy.com att du trycker upp dem mot väggen under ett fönster eller väggkonst.

Separera utrymmet

Istället för att inreda ett långt, smalt vardagsrum, separera utrymmet i två olika samtalsytor.

Dessa kan vara:

 • Ett nöjesområde med en L-formad sektion med en schäslong och en stol mot en TV
 • Ett litet kontor med två vilstolar och ett skrivbord
 • En mysig matplats förenad av en rund matta och en hög båglampa
 • Genom att segmentera utrymmet i U- och L-möbelarrangemang styr du fottrafiken in i en båge.

Detta förnekar hallkänslan som långlivade rum kan ha samtidigt som man utnyttjar det tillgängliga utrymmet mer.

Du kan också zonera dessa separata områden med mattor, ljus och färg, så att det känns avsiktligt.

Inredning av ett långt smalt vardagsrum

För att motverka långa horisontella linjer rekommenderar thespruce.com att du använder cirkulära bitar med mjuka kanter.

 • Använd ett cirkulärt soffbord eller ottoman i mitten av sittgruppen.
 • Placera små runda sidobord bredvid stolar och soffan.
 • Använd rundade eller lökformade armaturer och lampskärmar.
 • Runda speglar och konstverk på väggarna ger ögat något annat att se än raka linjer.
 • Klädsel med cirkulära mönster.
 • Runda mattor som kallar ögat mot golvet.
 • Växter med runda blad.

Lita på mattor

Randiga mattor är ett bra sätt att få ditt vardagsrum att se ut och kännas bredare än vad det egentligen är. Om en randig matta inte är din stil, använd andra stilar för att definiera distinkta områden som vi nämnde tidigare.

Utrymmesbesparande hyllor

Du kan bara placera så många föremål över hela bredden av ditt smala vardagsrum. Vi är inte främmande för att dekorera små utrymmen, och flytande hyllor är ett bra sätt att spara golvyta. Flytande hyllor kan hjälpa till att dekorera ditt vardagsrum.

De är utmärkta verktyg för att ge ytterligare förvaring utan att ta upp någon dyrbar golvyta.

Maximera vertikalt utrymme

Att dra ögat uppåt tar bort fokus från hur smalt ditt vardagsrum är. Du kan göra detta på flera sätt. Ett högt skåp eller bokhylla pekar mot ditt tak samtidigt som den lägger till ytterligare förvaring.

Vi föreslår att du delar upp ditt horisontella utrymme med en mängd foton, konstverk och speglar.

Detta hjälper till att definiera specifika utrymmen i ditt vardagsrum, och reflekterande ytor reflekterar naturligt ljus, vilket gör att det känns större.

Lägg till gardiner från golv till tak med vertikala ränder för att skapa en illusion av höjd, och du borde vara bra att gå.

Håll ett avlångt vardagsrum fritt

Om det är en sak som kommer att skapa illusionen av mer utrymme i ett långt vardagsrum, så är det oreda – det kan faktiskt få ett rum att kännas bredare på några sekunder.

Se till att hålla ditt rum snyggt och organiserat genom att använda smarta idéer för förvaring av små vardagsrum (öppnas i ny flik) för att ta bort leksaker, växter, krimskrams och andra onödiga föremål, så kommer ditt utrymme omedelbart att kännas större och trevligare att vara i.

Använd rätt möbler

Möbler i långa vardagsrum kan vara en krånglig affär, så det lönar sig att investera i rätt möbler – och överväg arrangemanget noga.

Ett bra tips är att välja en soffa och stolar med öppna armar och exponerade ben samt ett soffbord i glas. Båda kommer att behålla utseendet av ett mycket mer öppet och ledigt utrymme, vilket gör att ljuset kan filtreras under och runt möblerna mycket lättare.

Dra bort möbler från väggarna

En annan viktig pekare är att inte placera stora möbler mot väggar. Och bara för att ett rum är långt betyder det inte att du behöver fylla allt med möbler. Använd mitten av rummet för att centrera möbelarrangemanget, lämna sidorna som öppna, men inte döda, utrymme.

Skala möbler för att passa ett avlångt vardagsrum

Skala möblerna så att de passar storleken på rummet och blockera inte gångvägar. Välj den perfekta soffan för ett litet vardagsrum genom att undvika överdimensionerade soffor eller för mycket möbler som gör att vardagsrummet ser mindre ut. Möbler och tillbehör som blockerar insynen i ett rum kommer att få utrymmet att se trångt ut – om du kan se golvet kommer rummet att se större ut.

Belysning

Ljus hjälper till att lysa upp ett rum omedelbart, så låt först och främst allt naturligt ljus strömma inomhus genom att ta ner tunga, mörka fönsterbeklädnader. Om du letar efter idéer för vardagsrumslägenheter, prova genomskinliga fönsterbehandlingar eller installera vita träpersienner eller jalusier för att låta det naturliga ljuset flöda in i ditt rum under dagen, samtidigt som du ger avskildhet på natten.

Använd speglar

Inte överraskande kan dekoration med speglar få ett långt vardagsrum att se mycket större ut. Häng en stor spegel på en vägg mittemot ett fönster eller mycket nära ett för att reflektera utomhus, vilket breddar känslan i ditt rum.

Speglar reflekterar både naturligt och artificiellt ljus för att göra ett rum ljusare under dagen och natten och de reflekterar ljuset djupt in i rummet, vilket gör att det ser större ut. Speglar på väggarna och glasskivor får det att verka som om det finns ett mer öppet flöde.

Använd färg

Du kan visuellt bredda ett rektangulärt vardagsrum genom att måla de två gavelväggarna i en mörkare färg än de andra två väggarna. Graderingen av nyans och färg på färg på motsatta väggar kan antingen förlänga avståndet genom att använda en ljusare nyans – eller förkorta ett avstånd med en mörkare nyans.

Häng bilder och konst rätt

Väggar som är täckta med bilder och andra väggbonader tenderar att få ett rum att kännas instängt eller upptaget, så häng helt enkelt en eller två stora konstverk för att få rummet att kännas bredare och rymligare.

Välj konst som kan sitta brett men lågt över till exempel soffan eller eldstaden för att få ner ögonhöjden och hjälpa rummet att verka bredare.

Hur ordnar man möbler i ett avlångt rum?

Om möjligt, försök att undvika att placera alla dina möbler på ena sidan av den långa vardagsrumsväggen. Genom att omväxlande möbelgrupperingar – eller genom att utnyttja mitten av rummet bättre – kommer det effektivt att tvinga trafikflödet att anta en ”S”-form och hindrar utrymmet att se för rakt och smalt ut, ungefär som en hall.

Välj möbler som står i proportion till storleken på ditt rum – överdimensionerade skåp, soffor och stolar kan få ett litet rum att kännas smalt.

Se till att du arrangerar dina möbler i en vinkel för att skapa en känsla av djup i rummet, annars kan du få en smal look om du placerar alla möbler mot väggarna.

Så länge ditt tak är målat i en blekare färg än dina väggar, oavsett färg, kommer dina tak att kännas högre, vilket hjälper ett smalt vardagsrum att kännas ljusare och luftigare.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

 • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

 • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

 • Integrera Skrivaren i Hemmets Design