Hur ska man Placera TV i Vardagsrum? TV Inredningstips

man 3774381 1280

När det gäller inredning är en uppgift som kan verka ganska skrämmande och svår att integrera en TV.

Detta beror på att oavsett hur stort rummet självt är, kommer TV:n att bli den viktigaste kontaktpunkten för de flesta. Det betyder att det är viktigt att balansera allt när du dekorerar runt TV:n för att förhindra att den sticker ut över allt annat i utrymmet.

I den moderna världen är TV:n en av de viktigaste enheterna i de flesta hem. Därför är det mycket viktigt att hitta en tillfredsställande plats för den i ditt vardagsrum. Men var kan det vara?

De bästa ställena att placera en TV i vardagsrummet är:

  • I ett hörn
  • Hängande på en vägg
  • I anslutning till en central punkt
  • I oanvänt utrymme

Om du inte riktigt vet var du ska placera din TV kommer vi att hjälpa dig att fatta ett bra beslut. Fortsätt läsa för praktiska råd när du väljer plats, samt andra saker att tänka på.

Här är några olika idéer för TV-rum i vardagsrummet som du kan använda för att få det att se ut som om det är det bästa tillägget till utrymmet det upptar snarare än bara ett nödvändigt ont i din inredning.

Montera och rama in TV:n på väggen

Den kanske bästa platsen för TV i vardagsrummet är på en riktig vägg, eftersom monteringen här definitivt kommer att bidra till att spara mycket utrymme i det långa loppet. Detta betyder också att du inte behöver oroa dig för att investera i dyra föremål som nöjescentra.

Det finns dock ett sätt att få din tv att se bra ut medan den hänger på väggen. Allt du behöver göra är att köpa en ram som är tillräckligt stor för att passa runt tv:n, och på så sätt ser den ut som ett stort konstverk. Den totala storleken på själva ramen beror på dina personliga preferenser. Den kan antingen sitta tätt runt tv-apparaten eller vara större än tv-apparaten.

Häng upp hyllor

Överväg att investera i en uppsättning hyllor som är både i nivå med och större än din TV. När du hänger dem nära uppsättningen, placera vilka visningsartiklar du vill ha på dem, vilket säkert kommer att dra uppmärksamheten hos alla dina gäster.

Konstruera dina egna hyllor för att hända runt TV:n

Om du föredrar att ta en annan väg med hyllor, köp helt enkelt några som du tycker kan se bra ut och sätt ihop dem på ditt eget unika sätt. Du kan till exempel välja att låta hyllorna omsluta TV-apparaten eller så kan du istället välja att använda en typ av hörnhyllsystem. Dessutom kan du också välja att införliva en speciell typ av bokhylla till dina hyllor om du väljer att göra det.

Anpassa efter behov

Om du bestämmer dig för att du inte vill att din tv ska ses hela tiden, finns det många olika saker du kan göra för att hålla den dold från osynligt. Överväg till exempel att investera i en uppsättning dörrar som du helt enkelt kan gömma TV:n bakom. Dessutom kan du också välja att ta mer konventionella vägar som att gömma tv-apparaten bakom ett konstverk som är tillräckligt stort för att få jobbet gjort.

Använd fotografier runt TV:n

Du kan också förvandla din TV till ett verkligt konstverk genom att helt enkelt omge den med olika inramade fotografier och andra konstverk, vilket säkerställer att alla bitar har olika storlekar för att ge en extra effekt. Försök att använda olika färger också för ännu mer av en pop. Dessa föremål kan arrangeras på ett av två olika sätt: antingen symmetriskt eller fritt flytande. Allt beror helt enkelt på vilket särskilt sätt du vill att utrymmet ska kännas mest.

Ställ öppna hyllor under TV:n

Öppna hyllor som placeras under TV-apparaten är både snygga och extremt praktiska, eftersom dessa kan användas för att dölja saker som CD-skivor, DVD-skivor och spelkonsoler.

Lägg till olika tillbehör

Om du upptäcker att din tv överväldigar utrymmet för mycket kan du motverka detta genom att lägga till olika typer av tillbehör i utrymmet, som lampor och inramade foton och/eller konstverk.

Konstruera en hemlig skärn

Ett annat användbart och kreativt sätt att dölja din tv är att sätta ihop en form av ”hemlig skärm” som du helt och hållet kan designa själv. Välj till exempel några fotografier som du tycker är vackra, inspirerande etc. och konstruera en typ av hopfällbar skärm som är tillräckligt stor för att dölja skärmen på din tv. Även om denna ”hemliga skärm” är öppen, kommer den fortfarande att minimera den övergripande närvaron av din TV.

Saker att tänka på innan du placerar din TV

När du väljer en plats för din TV, se till att det finns tillräckligt med uttag i närheten för all nödvändig elektrisk utrustning. Din TV, BluRay-spelare, videospelskonsoler och andra tillägg måste vara anslutna.

Vissa människor tycker att sladdar är oattraktiva. Om du vill dölja alla dina sladdar är det ett bra sätt att börja placera din TV nära ett uttag. Om detta är omöjligt eller om du hänger upp TV:n på väggen, överväg att köpa några sladdgömma delar som de nedan:

Undvik bländning

Ett av de mest frustrerande hindren för att titta på TV är när solljus skiner på skärmen och skapar en bländning.

Tänk på när du oftast tittar på TV och var sedan uppmärksam på hur solljuset kommer in i ditt vardagsrum under den tiden.

Undvik om möjligt att placera TV:n på den platsen. Om detta är omöjligt, häng persienner eller gardiner från fönstret och stäng dem när bländningen är dålig.

Var uppmärksam på dimensioner

Det rekommenderas att du placerar din TV i sittande ögonhöjd. Detta är vanligtvis cirka 12dm från marken men kan ändras beroende på höjden på dina möbler.

Ett korrekt sätt att ta reda på hur långt bort dina sittplatser bör vara från TV:n är att tredubbla diagonalmåttet på TV-skärmen. Så, till exempel, en TV med ett diagonalt mått på 60 tum bör vara 180 tum (4.5m) bort från majoriteten av sittplatserna. Ingen av dessa är hårda och snabba regler, så bryt gärna mot dem om det är det som fungerar bäst för dig!

Bästa platserna för en TV i vardagsrummet

I ett hörn

För vissa vardagsrum är det bästa stället att placera en TV i ett hörn. På så sätt kan den vinklas så att så många som möjligt kan se den. Lägg märke till hur TV:ns position i hörnet av det här vardagsrummet gör att personer som sitter på båda sofforna kan titta på TV:n bekvämt.

Många underhållningscenter och TV-bänkar är designade för att passa in i ett hörn i en 45-graders vinkel.

Detta kanske inte är det bästa alternativet för alla vardagsrum, eftersom det inte är lika utrymmeseffektivt som vissa inställningar. Om TV:n och TV-bänken är vinklade tar den mer plats än om den är parallell med väggen.

Hängande På En Vägg

Att hänga en TV på en kal vägg är en fantastisk lösning för vissa vardagsrum. Detta gör att TV:n är i centrum för uppmärksamheten. Du kan sedan omge TV:n med bilder, ramar eller andra dekorativa föremål. Att hänga en TV på väggen fungerar bra för vardagsrum utan en självklar brännpunkt eller en som behöver gott om plats för sittplatser.

Intill en central punkt

Har ditt vardagsrum en tydlig fokuspunkt? Finns det något i rummet som naturligt drar dina ögon? Om så är fallet, tänk på att placera din TV på en plats som gör att både den och brännpunkten kan ses samtidigt.

Målet är att placera TV:n och brännpunkten så nära varandra att alla möbler kan riktas mot dem båda samtidigt. Du vill inte ha en situation där sätena är vända mot TV:n och har ryggen mot ett vackert fönster, öppen spis eller bokhylla.

Fönster

En vanlig fokuspunkt i många vardagsrum är ett stort fönster. Ett bra sätt att undvika bländning är att placera TV:n bredvid fönstret, men förskjutet tillräckligt så att tittarna inte tittar direkt in i solljuset medan de tittar på TV. Vinkla skärmen mot möblerna för optimal visning.

Inbyggda hyllor

Vissa vardagsrum har vackra inbyggda bokhyllor. Detta kan betraktas som en fokuspunkt, och du kanske vill inkludera din TV som ett tillägg till den. Detta vardagsrum har ett sätt att hänga TV:n i mitten av bokhyllan. Detta gör att alla möbler kan riktas åt samma håll.

Oanvänt utrymme

I små lägenheter eller hem kan du behöva vara kreativ med platsen för din TV och helt enkelt leta efter oanvänt utrymme. Denna stadsbostad placerade till exempel TV:n på trappväggen för en kreativ, platsbesparande lösning.

Ett av de enklaste sätten att spara utrymme är att hänga din TV på väggen. Många platt-TV-apparater på marknaden idag levereras med fästen och utrustning för att säkert hänga upp enheten på en vägg.

Ett annat sätt att spara utrymme är att ha TV:n ovanpå ett underhållningscenter med förvaringsfack. Detta slår två flugor i en smäll. Det ger dig en plats att ställa din TV och utrymme för att lagra ägodelar. Ser du hur det här underhållningscentret har lådor för att hålla saker?

Måste soffan vara riktad direkt mot TV:n?

Din soffa behöver inte vara anpassad till TV:n. Faktum är att att placera soffan utanför TV:n är ett sätt att flytta tyngdpunkten bort från TV:n och till social interaktion. Du kan också använda riktningen på din soffa som ett sätt att lägga tonvikt på en annan del av rummet.

Tänk dock på att om soffan inte är vänd mot TV:n kommer färre personer att kunna se den bekvämt.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design