Vilken Färg ska man ha på Soffan? Att Välja Färg på Soffan

indoor 4148898 1280

Att veta hur man väljer rätt färg på soffan är viktigt för att säkerställa att du har möbler som matchar din unika personlighet och stilkänsla.

Ditt vardagsrum är en plats som lockar mest uppmärksamhet för vänner och familj i ditt hem. Det är platsen där du sitter med din familj och njuter av en trevlig film eller har en rolig fredagskväll med dina vänner. Men av allt ditt vardagsrum rymmer, tenderar en soffa att vara mittpunkten i ditt vardagsrum. Nedan kommer vi att täcka några av de bästa sätten att välja sofffärger för ditt vardagsrum för att få de resultat du kommer att älska.

Tema för ditt hem

När du ska välja färg på din soffa är den viktigaste aspekten att tänka på det övergripande temat för ditt hem. Hur känns ditt hem? Vilket tema skulle du vilja ge ditt hem?

Om ditt hem har en eklektisk inredning med färgsprakande detaljer bör din soffa också lägga till dess ljusa och färgglada utseende. Till exempel skulle en orange eller röd soffa lätt blandas med en livlig inredning som rymmer färgglada gardiner, mattor, kuddar och vägggallerier.

Om temat för ditt hem är inspirerat av asiatisk zen-stil som ger stor vikt för lugn och ro i hematmosfären, bör din soffas färg vara i jordnära toner som beige och brunt. Så innan du ger dig ut för att köpa en soffa, fundera noga på temat för ditt hem.

Matcha med accentfärgen

Samtidigt som du väljer färger för din vardagsrumssoffa kan du även matcha den med inredningstillbehören i rummet. För dem som gillar ett symmetriskt färgmönster, skulle att matcha din sofffärg med färgerna på tillbehör som lampskärmar, gardiner, matta etc förlänga ett balanserat färgspel i ditt vardagsrum. Om ditt hem är övervägande i nyanser av beige, lägg sedan till kontrasterande nyanser som kricka eller rödbrun över tillbehör.

Matcha samma nyans med soffan och vad du skapar i gengäld är ett fantastiskt hem med en inredning som är elegant och genomtänkt. Inredningsälskare som gillar att sitt vardagsrum håller färger och ändå har ett balanserat tilltal använder denna teknik för att matcha soffan med accentfärgen i vardagsrummet.

En sömlös blandning med inredningen

Ett fint vardagsrum med färger som sömlöst smälter in i varandra är en annan populär inredningsstil som många tycker om att ha i sina hem. I denna typ av färgkoordination håller allt från sängkläder till accessoarer och möbler samma färgpalett. Här väljs soffans färg noggrant bland de befintliga färgnyanserna i vardagsrummet. Det finns inga oväntade färger någonstans, vilket gör vardagsrummet visuellt fridfullt och lugnt.

Ett vardagsrum som är inrett i nyanser av grått, vitt och svart, kan ha en soffa i liknande färgton så att den passar in i inredningen utan att det skapar några störningar i färgpaletten. Detta fungerar bra för människor som gillar att skapa en lugn och fridfull fristad som hemma för att känna sig avslappnad i samma färgtoner.

Att välja rätt sofftyg kommer också att spela en stor roll för hur soffan sammanhänger med ditt övergripande designtema. Oavsett om det är läder, mikrofiber, bomullsblandning eller sammet kommer tyget att göra ett uttalande och hjälpa dig att skapa det rätta intrycket.

En ”statement” soffa

Medan många människor väljer sofffärger som matchar inredningen i rummet, gillar vissa att få den att sticka ut. En soffa är utan tvekan i fokus i varje vardagsrum. Den håller ihop hela utrymmet med sin storlek, form och färg.

Ett av sätten att välja en sofffärg är att få den att sticka ut i ditt vardagsrum. Till exempel, om du har ett svalt hem med vita väggar och blå nyanser som accenter på mattor, gardiner och accessoarer som vaser, keramik och väggaffischer, välj sedan en färg som skulle komma fram i inredningen. I det här fallet skulle en ljus fuchsia- eller mandarinfärgad soffa helt och hållet fungera som ett imponerande statement av sig själv.

Neutral soffa med färgglada kuddar eller filtar

Att spela säkert med neutrala färger är en regel som många gillar att följa i sitt vardagsrum. För dem som känner att en ljusrosa soffa eller en tryckt soffa skulle vara för mycket är det bästa att välja en neutral färgad soffa för ditt vardagsrum.

Neutralfärgade soffor fungerar bäst i alla typer av uppställningar. Oavsett om det är i ett varmt och eklektiskt rum eller ett svalt och mörkt skuggigt hem, fungerar en neutral soffa i grått, svart, beige, vitt, marinblått eller brunt bäst.

Du kan alltid förstärka soffans utseende och känsla genom att lägga till färgglada och tryckta plagg och kuddar på den. Den här tekniken låter dig inte bara hålla din soffa i en riskfri zon utan håller också saker intressant med bara accenterna.

Koordinera med golvet eller väggarna

En soffa kan också ta färgen på golvet eller väggarna för att ge ett kontinuerligt och blandat tilltal. I den här stilen är inte tillbehören och gardinerna matchpunkterna, i själva verket är det golvet eller väggarna som måste koordineras med soffan. Idéer för matchning inkluderar väggfärger, golv, och mattor.

Det effektiviserar inte bara färgschemat i ditt hem utan skapar också en inredning som är välbalanserad. Ett vardagsrum med mintgröna väggar kan ha en mörkare nyans av färgen, som en smaragdgrön soffa som ett ankare för att hålla ihop hela utrymmet.

Om att matcha golvet är din plan kan ett vardagsrum med ett ljust trägolv ha en beige eller brun soffa för att replikera färgschemat.

Det handlar inte om att matcha, utan snarare att komplettera. Du kan få en soffa i vilken färg du vill, från jordfärg till en mer levande del, som blå eller till och med grön. Nu ska nästa möss placera dem, inte i ett hörn utan i en vinkel där de kan göra ett uttalande utan att ta ifrån allt annat i rummet.
Ett sätt att göra det är att tillbehöra rummet med färger som matchar soffan. Till exempel en vas, tavelramar, väggdekor eller blommor. Listan är oändlig!

Vad bör påverka din sofffärg

Din soffa kan påverkas av allt från en vas till väggfärg eller till och med kuddar. Även om neutrala produkter har funnits länge, kan du känna dig sugen på något lite annorlunda.
Med ett etablerat färgschema kan det vara svårt att hitta rätt soffa från mitten av århundradet för att passa in i resten av din inredning. Du kanske har hört att din soffa ska vara antingen neutral eller ett statement, men detta har länge varit en felaktig dikotomi.

Varför inte ta båda? Traditionellt har ett rums soffa varit stjärnan i showen när en levande nyans används för att förena utrymmet. Istället föredras en ny form av neutral.

Är det en dålig idé att koordinera färg på din soffa och vägg?

Ett säkert kort är att koordinera din sofffärg till väggfärgen eller till och med golvet. Detta begränsar dig dock till ett specifikt färgschema under en lång period. Använd istället färgerna på dina väggar och soffa som utgångspunkt för en färgsättning.

Dras du till nyanser av mörkblått och salvia? Leta efter en grå som har liknande nyanser. Istället för att designa ditt område runt en viss del, tänk på färgerna du naturligt drar mot och skaffa föremål i den paletten.

Färgpsykologi

Tänk på hur du vill att familjerummet ska få dig att känna dig när du försöker bestämma dig för en sofffärg. Sättet som ett utrymmommunicerar sitt syfte kan i hög grad påverkas av färgens psykologi. Du kanske föreställer dig en sensorisk deprivationsbur belagd i en neongrön färg.e k

Tänk dock på det som en livlig nattklubb, men med väggarna målade en avkopplande nyans av rosa. När det kommer till färg handlar det lika mycket om hur du känner som om vad du gillar. Din soffa fungerar som en kanal för dina känslor eftersom den fungerar som mittpunkten i ditt vardagsrum.

Att hitta rätt nyans för ditt humör, men ändå en som inte tar över rummet kan vara utmanande.

Vad siktar du på att få fram? Jag föreslår alltid rött, rosa, mintgrönt eller turkos om du strävar efter femininitet. Blått ger dig sinnesfrid, särskilt när du kommer hem från en hektisk arbetsmiljö, eller olivgrönt kommer garanterat att lugna dina nerver.

En mer maskulin look skulle vara marinblå, brun, svart eller till och med grå och taupe. Letar du efter något mer balanserat? Du kan inte gå fel med pastellfärger eller jordfärger.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design