Inreda & Organisera Städskåp – Smarta Tips & Lösningar

cleanliness 2799470 1280

Städning och organisering går hand i hand – och att veta var alla dina städmaterial finns när du behöver torka upp ett spill eller är redo att ta itu med hela huset kan hjälpa dig att bli mer effektiv.

Vi har sammanställt en lista med förvaringsidéer för de viktigaste områdena i ditt hem där du förmodligen förvarar dina rengöringsverktyg och rengöringsmedel.

Kök

Köket är en utmärkt plats för städning, men mycket av förvaringsutrymmet är dedikerat till matlagningsartiklar, redskap, disk och, naturligtvis, mat. Du kanske måste tänka kreativt när det kommer till att lägga undan din mopp, sprayflaskor och diskmedel.

För att maximera utrymmet under diskbänken och i underskåpen, utrusta dem med utdragbara korgar och stapelbara hyllor.

Vertikal utrymme förbises ofta. Häng ett vägg-och-dörrställ på baksidan av skafferidörren för att hålla flaskor. Använd en enkel krok, för handdukar och till och med långskaftade kvastar som tenderar att ramla omkull när de förvaras på golvet.

Badrum

Att hitta extra ytor i badrummet för städare kan kräva uppfinningsrikedom. Prova att hänga en liten hylla ovanför toaletten. Om du har turen att ha en linneskåp, är tyglådor fantastiska bärbara behållare för rengöringsmateriel. Du kan enkelt bära dem från ett badrum till ett annat.

Tvättstuga

Om du har små barn, husdjur eller båda kan tvättstugan vara en farlig plats. Se till att förvara tvättkapslar och liknande föremål högt upp eller bakom dörrar. Träförvaringssystem med hyllor och lådor ger dig många alternativ för att förvara förnödenheter.

För ventilation i ett fuktigt rum som en tvättplats, installera trådhyllor. Välj lämpliga hyllor så att mindre flaskor inte välter. Individuella trådhyllor kan göra en liten tvättstuga mer organiserad enkelt och billigt.

Garage

Garaget slutar som en samlingsplats för nästan allt du inte har plats för i huset, vilket snabbt gör det rörigt. Var ska du placera din utomhusrengöringsutrustning och tillbehör?

Om du inte har ett skjul, lägg till krokar på väggen i garaget för dina kvastar, lövblåsare, kratta och slangar. Förvara starka kemikalier utom räckhåll i ett låst skåp. För andra rengöringsartiklar kommer kraftiga hyllor att göra susen.

Rensa upp

Du kan inte organisera ett rum eller en garderob förrän du åtminstone har fått kontroll över dina förråd. Innan du organiserar ditt utrymme, se över vad du har. Ta ut alla föremål ur lådor och skåp och bestäm vad du ska behålla, slänga eller donera.

Dela upp dina saker i genomskinliga högar eller lådor och ta bort ”kasta” och ”donera” föremål från din arbetsyta innan du går vidare till nästa steg.

Kontrollera utgångsdatum

Ja, rengöringsprodukter har utgångsdatum, precis som föremålen i ditt skafferi. Rengöringsprodukter tappar styrka och förlorar effektivitet efter ett tag, så kontrollera utgångsdatum på alla dina föremål innan du lägger undan dem.

Hon föreslår också att slänga allt som har gått ut (efter att ha kontrollerat etiketterna för säker kassering) och lägga till ersättningar till din inköpslista om du behöver mer.

Använd genomskinliga förvaringslådor

Genomskinliga papperskorgar ser inte bara snygga och enhetliga ut i en garderob, utan de gör underverk för att separera och innehålla föremål. Klara papperskorgar gör det lättare för dig att hitta det du letar efter och inventera vad du behöver byta ut. Det finns inget värre än att samla upp energin för att städa, bara för att inse att du är helt slut på din favoritrengöringslösning, eller hur?

Använd baksidan av dörren

Vi känner alla till insidan av dörr tricket, men få av oss använder faktiskt detta utrymme. Detta är den perfekta platsen att hänga längre, mer kompakta föremål som kvastar eller moppar.

Använd kvastkrokar

Höga kvastar och moppar ibland är besvärliga att förvara, så vi rekommenderar att man plockar fram en kvasthållare.

Kvastkrokar är ett bra alternativ (särskilt för hyresgäster) som vill få bort sina kvastar och moppar från golvet och hålla dem snygga.

Lägg till hyllor

En städ- eller verktygsgarderob ser oftast ut som en tom låda. Du skulle bli förvånad över vad vissa hyllor kan göra för dina städförvaring, och det bästa är att detta kan vara så prisvärt eller så anpassat som du vill.

Schemalägg regelbundet underhåll

Hur mycket vi än vill att städskåpet ska vara rent hela tiden, sanningen är att precis som alla andra rum i ditt hem kräver detta utrymme regelbunden städning också. Hord rekommenderar att du granskar dina produkter för att se efter nyligen utgångna artiklar eller inventerar vad som håller på att ta slut minst en gång i månaden.

Var ska jag förvara städmaterial?

Även om det kan tyckas självklart kan att hålla vissa städmaterial där du använder dem oftast hjälpa dig att hålla ordning och till och med skära ner på tiden du skulle spendera på att rensa huset och leta efter badrumsstädaren, till exempel, eller gå en plats för att få något som du alltid använder på en annan plats. Vilket slöseri med din tid och ansträngning!

Nästa gång du tar dig an en städning i hela huset, flytta produkterna dit du använder dem mest och förvara dem där.

De vanligaste och bästa ställena att förvara dina städmaterial är under diskbänken, i garaget eller i en korridorskåp. Vi rekommenderar även tvättstugan.

Vad är ett snabbt sätt att organisera städmaterial i ett skåp, garderob eller under diskbänken?

Lådor och papperskorgar är ett snabbt sätt att organisera förnödenheter. Ta en liten papperskorg eller låda och fyll den med tillhörande tillbehör.

Om du förvarar många svampar eller våtservetter i ett område, lägg dem tillsammans i en behållare och lägg andra tillbehör som borstar och rengöringsmedel i en annan. Sätt små etiketter på framsidan av varje papperskorg så att du har lättare att leta efter det du behöver.

Lådor är super användbara när du har en dag full av sysslor. Ta bara tag i den och ta med dig den till varje rum medan du städar – det här sparar tid!

Var ska jag hänga mina städtrasor och -handskar?

Lägg till små krokar på baksidan av en skåpdörr för att hänga upp handskar, våtservetter och trasor.

Dessa förnödenheter, som ofta hamnar längst ner i en soptunna eller golvet i ett skåp, är lättare att nå när de hänger upp – och om de är fuktiga kommer de att torka mycket snabbare när de inte är bollade upp i ett hörn.

Kan jag installera en spännstång under diskbänken?

I små utrymmen som under ett handfat, lägg till en spännstång för att hänga upp handdukar, trasor och till och med sprayflaskor och penslar som du använder regelbundet.

Sätt flaskan eller borsthandtaget över spännstången och låt den hänga.

Experttips: Glöm inte – om du bor med små, oavsett om de är barn eller husdjur, kom ihåg att sätta ett barnlås på skåpdörren som leder till under diskbänken. Säkra före det osäkra!

Hur kan jag maximera min lagring på ett litet utrymme?

Oavsett om du planerar att ha lite städmaterial i din tvättstuga eller linneskåp, kanske du blir sugen på rummet.

En skräddarsydd lösning som inkluderar hyllor och korgar i precis rätt storlek kan hjälpa dig att få ut det mesta av ett utrymme du tidigare trodde var oanvändbart. Istället kan du lägga till förvaring som är tillräckligt bred för bara en flaska eller två rengöringsmedel eller en låda med torktumlare.

Var ska stora eller udda formade föremål, som kvastar och moppar?

Kvastar och moppar som sitter på golvet är inte bara mer benägna att komma i vägen eller ramla omkull, utan de samlar också upp smuts, damm och mögel.

Istället för att luta dessa udda formade verktyg i ett hörn, häng dem helt enkelt från krokar. En skräddarsydd lösning för din tvättavdelning eller linneskåp är en utdragbar arrangör som hjälper till att förvara allt med ett långt handtag.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design