Vad ska man ha på Väggen Bakom Soffan? Inredningstips

be 1303912 1280

En av de mest premium men oanvända dekorativa ytorna i våra hem är väggen bakom vår soffa. Det finns inget bättre ställe än den väggen om du vill lägga till ett designuttryck till ditt hem eftersom väggen bakom din soffa är en slät yta som erbjuder maximal synlighet. Så vi kom på några bra sätt på vilka du kan få ut det mesta av det och använda till din fördel.

Det finns inget bättre ställe än den väggen om du vill lägga till ett designuttryck till ditt hem eftersom väggen bakom din soffa är en slät yta som erbjuder maximal synlighet.

Häng en stor spegel bakom soffan

Det första du kanske vill tänka på för ditt tomma väggutrymme är en spegel. Speglar är bra för nästan alla stora tomma väggar. Dessutom är speglar ett utmärkt sätt att få lite extra ljus i ett tomt utrymme. De ger också en trevlig kontaktpunkt – särskilt i små rum. Speglar kan vara det bästa sättet att skapa en illusion av mer utrymme.

Att lägga till ett konsolbord till denna blandning, om du har utrymme är också en så bra idé.

Detta hjälper till att jorda hela området och erbjuder även en yta för drinkar och/eller inredning eller belysning.

Skapa en gallerivägg

Om du är intresserad av att införliva flera element i din väggdekoration, är en gallerivägg den perfekta lösningen. Du kan inkludera flera ramstorlekar, bildtyper och väggdekor.

För att göra detta, följ dessa steg:

  1. Se till att bilderna, affischerna eller andra element som du vill inkludera är tillräckligt stora för att de kommer att påverka.
  2. Börja med att lägga ut dina element på golvet i det mönster du tror att du vill ha det arrangerat i.
  3. Ha ett konsekvent element som du arbetar med, till exempel en central del eller en enda rad som alla ramar är uppradade med.
  4. Mät utrymmet noggrant.
  5. Fyll upp det tomma utrymmet med ett stort konstnät eller häng upp två medelstora komplement.
  6. häng ett stort konstverk på den tomma väggen bakom soffan.

Ett stort vackert konstverk kan göra så stor inverkan och öppna upp ett utrymme. Konst är förstås också ett bra sätt att sätta färg på ett rum.

Installera gallerihyllor bakom din soffa

Hyllor i galleristil är en bra idé om du gillar att flytta runt saker mycket. Det här alternativet är fortfarande så elegant och ändå väldigt funktionellt. En av många anledningar till att dessa är så populära i inredningsvärlden.

Du får mycket flexibilitet och omedelbar tillfredsställelse utan att lägga till en miljon nya spikhål i din vägg.

Denna eklektiska look är ett så enkelt sätt att införliva din personliga stil i ditt hems inredning.

Bakgrundsbilder / fototapeter

Det är ett ganska enkelt sätt att inte tänka för mycket på att fylla upp en tom vägg. Om du frågade vilka ställen som är populärast att använda tapeterna hemma, skulle jag svara att det är bakom sänggaveln i ett sovrum och på väggen bakom en soffa. Naturligtvis är valet av tapeter eller väggmålningar ett ganska ansvarsfullt arbete men då behöver du inte tänka på vad du ska hänga ovanför en soffa.

Klockor

Om du ska hänga en spegel ovanför en soffa måste den vara ganska stor. Du måste hitta rätt proportion mellan en soffa och en klocka. Om en soffa är liten och taket är kort kan en 100-centimeters klocka vara för stor men du måste se till helheten och följa proportioner.

Bokhyllor

Om det är något vi alltid saknar så är det fler bokhyllor. För mig verkar de alltid ge ett rum en omedelbar mysighet och intresse, speciellt när de är från golv till tak. Skönheten är att du inte bara behöver fylla dem med böcker, utan andra konstverk kan dyka upp på hyllorna.

För att komma igång med den här looken: En öpppen industriell metall- och trähylla skulle vara en bra kontaktpunkt. Eller så kan du använda två eller fler (beroende på storleken på din soffa) av en hantverksbokhylla i ek för att fylla ut utrymmet och till och med få det att se ut som att det är inbyggt. I samma tankesätt kan du använda dessa bokhyllor som kommer som ett par och kröna dem som inbyggda också.

Tapeter

Att tapetsera bara en vägg och göra den till din samlingspunkt i rummet kan ge omedelbar charm och dramatik. Det kan också skapa känslan av höjd och rymd med vertikala ränder från golv till tak, träd eller vinrankor. Det är också ett eget konstverk som inte lämnar något behov av hängande väggkonst.

För att komma igång med den här looken: En blommig tapet med stort tryck är fantastiskt. Eller vad sägs om denna skarpa och ljusa blom- och fågeltapet som kan ge stil i alla rum.

Visa en Macrame-väggupphängning

Macrame, en textil gjord av knutar, har gjort comeback de senaste åren. Ursprungligen populärt på 1970-talet, gjorde macrame en återväxt i slutet av 2010-talet i form av planteringskärl, örhängen, bordslöpare och väggbonader. Bitar kan vara stora och invecklade eller enkla nog att du kan göra det själv.

Alla som har ett färgglatt vardagsrum bör överväga en macrame-väggupphängning bakom soffan; den knutna skapelsen kommer att skapa en fin kontaktpunkt, men dess neutralfärgade sladd kommer inte att tillföra några krockande färger till rummet. Macrame-hängningar kan också lägga till en färgklick, om du väljer en med en färgglad ombréfrans.

Prova att använda en stor ovanför en soffa för en snygg brännpunkt, eller visa några mindre tillsammans för att skapa en ännu djärvare effekt.

Montera en skulptur ovanför soffan

Hängande skulpturer gjorda av intressanta material och former kan vara idealiska för att skapa unika, unika utseenden. Begreppet skulptur är mycket brett, men i grund och botten omfattar det alla föremål som inte är ett traditionellt konstverk (dvs målning eller fotografi).

Några exempel inkluderar konstgjorda horn, keramiska plattor eller metallskulpturer. Nyckeln här är att leta efter detaljer som inte har så mycket djup så att de inte inkräktar på utrymmet utanför soffan.

Kartor

Kartor är ett fantastiskt sätt att lägga till en känsla av historia till ett rum. De är också bra för att hylla de platser du har varit eller drömt om att åka till. När det kommer till att dekorera med kartor, har du så många alternativ: färgglada, svartvita, sepiatonade, nya, vintage, stad, land, transit, nautiska … och listan fortsätter.

Du kan hitta kartor i heminredningsbutiker, antikaffärer, loppmarknader, eller till och med hämta dem från gamla atlaser och andra böcker. Nyckeln är att välja en karta som är meningsfull för dig på något sätt. Kartor ser ofta bäst ut när de är inramade, så om din inte kommer med en, överväg att ha en skräddarsydd ram för ditt föremål.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design