Vad är Eklektisk Inredning?

chair 5727263 1280

Eklektisk inredning är en inredningsstil som är inspirerad av och en kombination av flera inredningsstilar. Om du slår upp innebörden av eklektisk på google står det ”att härleda idéer, stil eller smak från ett brett och varierat utbud av källor.” Eklektisk inredning är just en inredning som härrör från flera inredningsstilar, konst och dekorformer.

Alla gillar inte minimalism i sin inredning även om det är väldigt populärt. Vissa människor vill lägga alla sina ägg i en korg och blanda ihop det i inredningen. Eklektisk inredning handlar om att föra samman olika mönster, texturer, färger, storlekar och proportioner på en plattform, det vill säga interiörerna. I inredningssammanhang innebär detta att sammanföra egenskaper från traditionell inredning och skandinavisk inredning i ett rum.

Detta betyder också att den eklektiska inredningen i ditt vardagsrum kanske inte matchar din grannes eklektiska stil. Det är här kortet ”förvänta det oväntade” spelas i inredningssammanhang.

Några av egenskaperna för eklektisk inredning inkluderar:

Olika möbler

Omatchade möbler är en av de mest framträdande egenskaperna hos eklektisk inredning. Eklektisk stil bekänner blandning och matchning av kontrasterande element. I dessa linjer kan ett matbord ha stolar i flera färger och ändå lyckas se enhetligt ut på det hela taget. även om det ser desorienterat ut när man tittar närmare på det, ser matbordet på det hela taget underbart ut. Detta är specialiteten för eklektisk inredning.

Vanlig bakgrund

När mer än 90 % av inredningselementen är eklektiska, är de återstående 10 % skyldiga att balansera interiören med viss enhetlighet, eller hur? Det är här neutrala färger spelar en roll. Väggarna i eklektisk inredning är till stor del målade med neutrala färger för att kompensera för eklektiken i resten av interiörerna.

Uttalande bitar

Statement bitar lägga till den eklektiska karaktären av interiören. Från statement-lampor till statement-möbler, ett stort tillbehör är tillräckligt för att lägga till kärnan i eklektisk design.

Eklektisk inredningsdesign är en föränderlig stil som ständigt anpassar element från utvecklande trender till dess kärnegenskaper. Därför finns det alltid något nytt i denna design.

Egenskaper för eklektisk inredning

Den eklektiska hemdesignen innehåller en bred men väl utvald blandning av estetiska och praktiska element.

1. Använda en mängd olika grafiska komponenter. Kärnan i eklektisk design är kombinationen av tryck, mönster och texturer. Den eklektiska inredningen kombinerar olika former, kompositioner och designelement som vanligtvis inte skulle komplettera varandra för att skapa ett nytt djup eller ett nytt lager av överklagande.

2. En fusion av det samtida och det traditionella. Den eklektiska stilen kombinerar inredning från flera epoker. Vintagemöbler kan matchas med minimalistisk arkitektonisk konst. Du kan också komma med ett modernt badrum från mitten av århundradet med inslag från fransk renässans.

3. Det har noggrant kurerats. Även om den eklektiska inredningen verkar vara okomplicerad, måste dekoratörer noggrant välja de olika faktorerna för att säkerställa att allt passar ihop. En förenande funktion eller ett tema, som färg, struktur eller en distinkt fokuspunkt, är ofta närvarande.

Några av de väsentliga delarna av eklektisk stil är motiv, färger, material och texturer blandade, med en hyllning till vintageartiklar och globalt inspirerade mönster.

Denna stil är omisskännligt maximalistisk snarare än minimalistisk. Men den här varierade blandningen av stilar är inte slumpmässigt – du vill fortfarande att ditt rum ska kännas enhetligt för att korrekt spika det eklektiska utseendet. Även om det inte finns något sätt att uppnå eklektisk – som du ser nedan – är det en stil som verkar extremt organisk och som om den växte ihop över tiden.

Sätt att införliva eklektisk inredning i ditt hem

Modern rustik stil

Modern rustik stil är en blandad stil som innehåller element av modern, rustik och bohemisk  design från mitten av århundradet. Som en konsekvens kommer du att ha en stil som är både snygg och lättillgänglig. Det här området har en ren och fräsch känsla, men det har också mycket individualitet.

Börja med moderna möbler från mitten av århundradet och blanda dem med rustika material och naturliga texturer för att få denna moderna rustika stil. Även om det finns många olika färger och mönster kombinerade i det här rummet, är mönstren mer organiska till sin natur – inga geometriska former eller hårda linjer här.

Du bör fokusera på skiktade textilier för att verkligen spika denna look. Den eklektiska stilen är starkt beroende av lager. Stapla på kuddarna, arrangera stöttade målningar på manteln och överväg till och med att ta in ytterligare mattor och lägga dem i lager! Alla dessa lager ger djup och kontrast samtidigt som de förblir beboeliga. För att levande är lika viktigt när det gäller att bemästra olika stilar.

Bohemisk minimal stil

Bohemisk minimal stil, som namnet antyder, är mer på den minimalistiska sidan av eklektisk stil. Men som du kan se är det en fantastisk balans mellan vardagligt och högt, vilket resulterar i ett rum som är både kurerat och lugnt.

Den dämpade färgpaletten av bohemisk minimalism är märkbar, med ett brett spektrum av neutrala färger och blixtar av jordnära ökenfärger. Denna stil har också många naturliga material och finish. Även om det finns många mönster i det här området, hindrar det neutrala färgschemat det från att vara för överväldigande. Så, mellan mattor, kuddar och väggkonst, kan du bygga mönster ovanpå mönster. Mycket av väggkonsten i denna stil bör vara geometrisk eller abstrakt.

Ta hänsyn till en avslappnad design för att fullborda utseendet. Det oväntade är hjärtat av eklektisk stil, men traditionella layouter känns malplacerade i denna miljö. Att använda en off-center layout, sittpuffar istället för stolar eller två sidobord istället för ett soffbord är bara några innovativa sätt att få detta område att kännas mer informellt och bekvämt.

Glamorös eklektisk stil

Klassisk, modern, minimalistisk och glamorös möbeldesign blandas alla i en eklektisk glamourmiljö. Även i ett eklektiskt rum är denna estetik vågad. Det är bara den perfekta mängden fånigt samtidigt som den förblir trogen sina rötter i traditionella influenser.

Strukturen är en viktig del av denna look. Det finns ett gäng av det. Tänk på läder, sammet, marmor, jute och en mängd andra material. Den hög-låga kontrasten som skapas av denna blandning av texturer och material är avgörande för denna estetik.

Du kommer också att märka många mönster ovanpå mönster, som kan hittas i det här området, särskilt i den eklektiska blandningen av slängkuddar och de tätt mönstrade mattorna. Möbeldesignerna och materialen i det här rummet har en retrokänsla, men tricket för att få till den här stilen är att presentera den på ett modernt sätt – oavsett om det är genom färgerna du väljer, mönsterkombinationen eller väggkonsten och dekorativa Tillbehör.

Tropisk bohemisk Style

Den tropiska bohemiska stilen är levande och distinkt, och den lutar mot den maximalistiska änden av det eklektiska spektrumet. Med sin bullriga kombination av möbeltyper, material, färger och mönster har denna look mycket på gång, som du kan se.

Fet färg är en viktig del av den tropiska boho-stilen. Rika jordnära färger, i synnerhet, ger denna design liv. Och vi pratar inte om en enda juveltonad accentstol. Det är väggarna, möblerna, kuddarna och mattorna vi pratar om. Den här outfiten är inte rädd för en färgklick! Också viktiga för denna estetik är udda element som ger området individualitet, som hängstolen och tigermattan. Det är detaljer som denna som skiljer den här outfiten åt!

Ladda upp växterna för att ta detta utseende till nästa nivå. En bohemisk atmosfär skapas av en rejäl dosering av växter i alla former, storlekar och typer. Växter, såväl som några av de naturliga materialen i området, hjälper till att balansera ut några av stilens mer glittriga element.

Minimal eklektisk stil

Den minimalistiska maximalistiska stilen, ibland känd som ”minimalistisk maximalistisk”, kombinerar minimalistiska designprinciper (tänk: ”less is more”) med en maximalists uppskattning av mönster, rika material och levande färger (tänk: ”more is more”). Vad är slutresultatet? En look som är både djärv och blygsam på samma gång.

Djärva mönster används i denna stil för eklektiskt utrymme. Det använder också färre bitar som ett resultat av detta. Även om det inte finns många möbler eller dekorativa föremål i denna estetik, är var och en djärv, unik och målmedveten som hårdvara eller klädsel. Denna estetik handlar mer om starka former och en lyxig kombination av material än om en exakt färgpalett som gör ett statement.

Du kan blanda möbler för att spela upp den eklektiska aspekten av denna look eftersom den fokuserar mer på form och material än en enskild designstil.

Blanda möbelstilar

Eklektisk stil definieras av kombinationen av flera inredningsstilar och komponenter. Och detta inkluderar att kombinera olika möbeltyper i ett eklektiskt vardagsrum! Som ett resultat kan du para ihop ett traditionellt nattduksbord med modernt ljus.

Två lager galna mattor med en glamorös sänggavel. Och släng in en art déco-spegel! Att jorda stilen med en sammanhängande omatchad färgpalett är viktigt för att blanda så många oväntade bitar.

Trots deras mycket distinkta designidéer är båda möblerna i ovanstående design vita. Trots att designen är helt annorlunda, kompletterar slängkuddarnas orange färgerna på mattan. Dessutom bidrar den mörka väggfärgen till den neutrala atmosfären med hög kontrast som vi nämnde tidigare och jordar hela utrymmet.

Antikviteter och vintagestil

Vintage eller antika möbler, som speglarna, sidobordet och den vintageinspirerade golvlampan som visas nedan, kan göra ditt vardagsrum och matsal känns mer distinkt och kommer verkligen att spela upp det eklektiska elementet i designen. Skaffa saker med slitna texturer och finish för att ge ditt område en känsla av historia som skandinaviska antikviteter eller viktorianska antikviteter från 1900-talet.

Du kan också fejka det om du inte bor i en region där det finns gott om underbara vintagefåtöljer eller ljuskronor och antika föremål. Bokhylla med sliten träfinish, antikbehandlade mattor och patinerade metaller eller läderföremål är alla utmärkta metoder för att få en inredningsstil med retrolook.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design