Hur Inreder man ett Barnrum?

baby 2972220 1280

Att designa och inreda ett barns sovrum är en process som oundvikligen drar fram det inre barnet i oss: en möjlighet att skapa sovrummet vi skulle ha velat för oss själva om vi hade haft ansvaret för alla dessa år sedan.

Men att ge sig ut på den här resan  kräver viss återhållsamhet.

Många av de vackra egenskaperna som finns i överflöd hos barn – fantasi, kreativitet, uttryck – kan utnyttjas på ett användbart sätt när man inreder ett barnrum, men det nyckfulla som vi så beundrar i dem kan ofta vara en falsk vän: bara för att de ville ha ett sovrum med Spiderman-tema igår betyder inte att de vill ha det om två år. Var öppen för idéer och förslag, men om du designar ett sovrum för att hålla, håll ett öga fokuserat på framtiden.

Ett barns sovrum måste tjäna flera syften – lekrum, studie och fristad – men dess viktigaste roll är att ge ditt barn (oavsett ålder) en plats för komfort och säkerhet att lägga sina trötta huvuden i slutet av en hektisk dag. Oavsett din budget eller utrymmesbegränsningar, nedan hittar du 10 tips som hjälper dig att designa och dekorera ett varaktigt utrymme för ditt barn att blomstra i.

Färg

Om det finns ett rum i huset där du kan undvika vitt, det är barnets sovrum! Även en subtil förändring från vit till en smörig krämig vägg ger mycket värme och intresse till rummet, samtidigt som det erbjuder en lugn, neutral bas.

Att måla alla väggar i en vacker färg skapar en annan känsla än resten av huset och får rummet att kännas som att det verkligen är ”deras”. Även att måla den nedre halvan av väggen är ett bra sätt att introducera färg på ett slagkraftigt sätt, utan att binda sig till hela rummet.

När du väljer färg på väggarna, tänk först på vilken typ av stämning du vill skapa. Ibland är de första tankarna att bli roliga och ljusa, men om du vill att rummet ska kännas vilsamt (dvs. om du vill att små barn verkligen ska sova!) så kanske överväga lite mer lugnande och dämpade färger.

Men färg är bara ett sätt att använda färg i ett rum, tänk på hur tyg kan tillföra vacker färg. Ett stoppat sänghuvud eller gardiner kan vara ett bra sätt att lägga till färg, medan en otrolig baldakin över sängen säkerligen kommer att glädja och göra läggdags lite roligare!

Tapet

Att använda tapeter i ett barnrum är väldigt roligt – men det kan vara helt överväldigande att bestämma sig för en design! Ju fler färger i designen, desto livligare kommer rummet att kännas. Men om mönstret är ganska upptaget, men bara innehåller några få färger, kommer det att se mer harmoniskt ut överlag. Jag uppmuntrar dig att överväga tapeter på alla väggar i ett rum eftersom det skapar en kontinuerlig bakgrund till rummet, med mindre avbrott i färg och mönster.

Hålla ordning

Förvaring är nyckeln för att hålla det någorlunda snyggt och organiserat. För att få barnen att packa ihop sina egna saker måste förvaring vara tillgänglig. Höga hyllor fungerar inte, eftersom de helt enkelt inte kan nå dem, så välj låga hyllor och skåp. Det måste finnas en kombination av öppen och stängd förvaring; de gillar att ha några av sina favoritsaker utställda, medan spel kan stå i ett skåp.

För många korgar fyllda med leksaker kan bara ta upp golvyta, så lägg dina korgar i hyllorna. Nyckeln är att ha en plats för allt att – lego, spel, leksaker och barbies. Allt ska ha ett ”hem”.

Barn älskar att ha en speciell låda eller skåp för sina dyrbara saker.

Sovzon

Våningssängar har en utmärkt plats. Våningsängar ger barn ett sådant utrymme där de kan gömma sig och känna sig trygga. En liten hylla för att hålla sina favoritböcker nära, med en läslampa inuti gör läggdags lite mer lockande.

När det gäller sängkläder – detta är det snabbaste och mest prisvärda sättet att enkelt ge ett barnrum effekt. Att låta dem välja sitt eget sängkläder är ett sätt att de också kan vara stolta över sina egna val. Ett bra sätt att skapa ett rum som ser sammanhållet ut är att först välja sängkläder och sedan välja en väggfärg baserat på sängkläderna. När allt kommer omkring är utbudet av sängkläder begränsat jämfört med de färgfärger som finns tillgängliga!

Om du inte har en designbakgrund är tanken på att sätta ihop ett rum som kan övergå från charmig barnkammare till tonårshäng, minst sagt skrämmande.

Så, exakt hur skapar inredningsarkitekter ett praktiskt men ändå lekfullt barnsovrum? Det här kan vara lite kontroversiellt, men hoppa över enkelsängen och gå direkt till en full storlek efter att de har vuxit ur sin spjälsäng. Självklart fungerar det här bara om du har utrymme, men om du gör det är det bättre för alla.

Att hoppa direkt till en fullstor säng sparar dig inte bara pengar i längden, det gör också att läsa godnattsagor roligare för hela familjen. De kan ha samma säng tills de lämnar boet och det är mycket bekvämare att läsa nattliga berättelser tillsammans.

Taket

Istället för att gå all-in, välj att göra ett uttalande genom att installera tapeter på bara taket.

Inbyggda förvaringsalternativ

Våningssängar är långt ifrån passé. Om din budget tillåter, välj att inreda ditt barns sovrum med en anpassad våningssäng komplett med inbyggda hyllor och gott om förvaringsmöjligheter som tar dem från bilderböcker och byggstenar till läroböcker och fotbollar.

Investera i multifunktionella och transformerande möbler

Investera i mångsidiga och transformerande möbler för att spara pengar och effektivisera.

Väggar

För ett schema med uthållighet, välj en neutral färg för väggarna som kommer att fungera som en tom duk för dekorativa föremål och de snabbt föränderliga smakerna hos rummets boende. Om du vill introducera färg och mönster kanske begränsa dig till bara en vägg eller taket; och om du inte kan motstå lite tapeter, se till att motivet är tillräckligt skonsamt för att inte dominera hela utrymmet.

Förvaring

Nyckeln till alla välorganiserade sovrum är bra förvaring, men i ett barnrum är det av största vikt. Oavsett vilken typ av förvaring du väljer bör den förkroppsliga den perfekta kombinationen av form, funktion men viktigast av allt en dos kul.

Funktionsmöbler

Att designa inom en begränsad budget kräver tålamod och ett kräsna öga för ett fynd. Envishet i att leta efter det perfekta kännetecken – vare sig det är en antik garderob, en förvaringslåda eller en ovanlig sängram tar tid. Om du inte har tid över, prova att modernisera ett befintligt föremål genom att måla det i iögonfallande, juvelliknande färger.

Konst

Konst är ett utmärkt sätt att väcka visuellt intresse till ett sovrum och kan vara ett användbart verktyg när det gäller att diktera ett färgschema: färgsprakande färger kan speglas i sängkläder och mjuka möbler, vilket hjälper till att förena utrymmet på ett subtilt sätt. harmoniskt sätt. Grafiska eller modernistiska tryck kan ge en mer sofistikerad ton till utrymmen som bebos av äldre barn.

Dekor och tillbehör

Om du håller dina väggar enkla kan bunting, vinylklistermärken och väggbonader klä upp en vanlig bakgrund och enkelt tas bort i takt med att ditt barns intressen utvecklas. Om du vill ha en funktion som inspirerar till kreativitet och lusten att njuta av läxor från småbarn till tonåring, tänk på att installera en svart tavla eller applicera en svart tavlafärg över en del av en vägg.

Belysning

Vikten av belysning bör aldrig underskattas när man inreder ett barns sovrum: sagolika hjälper till att skapa en mysig atmosfär, spots skapar värme, arbetsbelysning ovanför eller bredvid sängar hjälper till att uppmuntra läsning och lampskärmar på taklampor ger fokus till ett rum. Att somna under älvljus, eller från det milda skenet från en vänlig djurlampa, ger lite välbehövlig trygghet och tröst till de av oss som fortfarande är lite rädda för mörkret.

Lekområde

Barnens sovrum är inte bara för att sova i, de fungerar också som ett utrymme för stilla kontemplation (efter att ha berättat), för studier och för lek. Som sådan är det en bra idé att definiera dessa olika utrymmen: gör läsningen roligare genom att introducera sittsäckar eller hängande stolar, uppmuntra studier och hantverk med ett skrivbord, eller installera en mini tipi för en mysig lekstund.

Mjuk inredning

Mattor, gardiner, kuddar och sängkläder ger alla möjligheter att introducera mönster, färg och textur till ditt barns sovrum på ett relativt billigt sätt. Sängkläder i kontrasterande färg och mönster förebådar ett inslag av nöje, och en ack så mjuk fårskinnsmatta ger lite värme och struktur för under små fötter.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design