Hur Inreder man ett Sovrum? [Inredningstips Sovrum]

bedroom 416062 1280 1

Ett sovrum är en fristad, en plats att komma bort från allt och ladda om. Det är där vi sover och där vi vaknar på både bra och dåliga dagar.

På grund av detta är sovrumsinredningen mycket viktig … och mycket svår att bestämma sig för.

Ett sovrum är ett mycket personligt utrymme, mer än något annat rum i ditt hem och rumsdekorationen ska vara en återspegling av personen som sover där.

Här är några beprövade idéer, tips och tricks som hjälper dig att inreda ett sovrum och förvandla det till en fristad.

Hur man inreder ett sovrum

Använd subtila färger

Djärva grundfärger är frestande, men de är inte bra för sovrumsinredning. Mer lugnande nyanser kommer att fungera bättre för sovrumsdesign.

De hjälper till att förvandla rummet till en vilsam plats. Lär dig din färgteori för att hjälpa dig att bestämma en lugnande färgpalett. Milda nyanser av grönt, lavendel och blått anses vara lugna och lugnande färger. Juveltonade färger är bra för att skapa en känsla av komfort och mysighet.

Några av dessa färger inkluderar rostat bröd, topas och djupt granatäpple. Även om du kanske vill täcka ditt badrum i dina favoritfärger, kommer du att få ett bättre resultat genom att använda en nedtonad version av samma färg. Det betyder att du bör välja lila lila istället för aubergine, eller pumpa snarare än mandarinapelsin.

Glöm inte taket

Ditt tak är som den femte väggen i ditt rum. När du ligger i sängen får du åtminstone en blick på det, och du ser förmodligen en tom och intetsägande yta just nu.

Det måste dock inte vara så här. Du kan sätta liv i ditt sovrumstak genom att måla det med ett subtilt mönster eller i en mjuk färg. Överväg att måla ditt tak i en lite ljusare vision av färgerna på ditt sovrums väggar. Detta hjälper till att visuellt sänka taket och ger även utrymmet en bekväm, intim känsla.

Du kan också tapetsera eller stencilera taket, skapa arkitektoniska element med bjälkar eller lister, eller använda dig av en dekorativ färgbehandling. För att ge en verkligt lyxig atmosfär kan du använda ett vackert sovrumstak eller installera en himmelssäng eller tältsäng med hjälp av förband som hänger från taket.

Dessa tältsängar  omsluter din säng i värme och sensualitet samtidigt som de ger textur, färg och design till ditt sovrumsinredning. Du kan också lägga till en formgjuten medaljong, känsliga nyanser eller till och med en kristallkrona i rummet för att lägga till en känsla av färg, mönster och textur till taket i ditt sovrum.

Håll det enkelt

Sovrum är vanligtvis inte komplexa utrymmen. Din sovrumsdesign ska vara mysig och enkel. Sofistikerad elegans är målet, oavsett vilken stil du väljer för din sovrumsinredning.

Du bör lämna lite utrymme mellan sängen och sidoväggarna eller stora möbler, samt lämna utrymme mellan sängen och nedre möbler som bord eller byråer. Om du behöver gå runt sängen för att komma åt garderoben från badrummet, fundera på hur sängen kan flyttas runt för att underlätta åtkomsten.

Sovrumsmöbler ska bara bestå av det du verkligen behöver. Detta är ofta en säng, ett sängbord eller två, en byrå och en stol. Allt annat är skräp som kommer att komma i vägen. En byrå kan också passa fint i din garderob om du har rummet.

Försök att hålla tillbehör för sovrumsinredning till ett minimum. Välj ett vackert konstverk, arrangera ett trevligt litet galleri med familjefoton, lägg till några blommor eller ljus och lämna sedan ditt sovrumsdesign ifred.

Köp möbler i rätt storlek

När du väl bestämt dig för att det är dags att köpa några nya sovrumsmöbler, bör du först få en känsla för ditt sovrums planlösning. Skapa en uppmätt, skalenlig ritning av rummet. Möbler måste passa rummet du placerar dem i, särskilt sovrumsmöbler.

Du bör inte välja en tung och stor säng för ett litet sovrum. En hög och stor sänggavel kommer att hålla ett högt i tak från att verka för rymligt och tomt. Välj möbler som passar ditt sovrum, stora som små.

För större sovrum, låt inte rummet bli för tomt. Försök inkludera en stol eller ottoman eller placera någon möbel i slutet av rummet. Möbler som är för små för rummet kommer att se förlorade ut i ditt sovrumsdesign.

Njut av lyxiga sängkläder

Gör ditt sovrum verkligen speciellt genom att utrusta det med lyxiga, vackra tyger. Ingenting ger komfort som dessa lakan och filtar gör.

Köp lakan som är 100 procent bomull eller linne med trådantal på minst 350. Om du vill ha lakan som känns som att de kommer från ett 5-stjärnigt hotell, börja skicka dina lakan till kemtvättarna för professionell tvätt och pressning. Detta kostar inte mycket men kommer att skapa en otrolig mysig och lyxig upplevelse.

Komplettera den lyxiga känslan genom att lägga till andra sensuella tyger genom hela sovrumsdesignen. Dessa inkluderar mjuka mohair- eller kashmirkast som du kan drapera över lässtolens arm. Täck väggarna med silke eller texturerade väggbonader. Häng upp sidendraperier eller till och med en sänghimmel i siden. Plyschgolv är ett utmärkt sätt att börja en morgon eller förbereda sig för sängen på kvällen.

Inkludera många belysningsalternativ

I bra sovrumsdesign är det en bra idé att lägga belysningen över hela rummet. Vad betyder det här? Använd omgivande belysning för att lysa upp rummet medan du inkluderar små lampor för fokusljus som kan användas för läsning eller andra aktiviteter och några accentljus för att mjukt lysa upp väggarna.

För att hjälpa till att fokusera din läslampa där du behöver den ska du skaffa en sänglampa med en rörlig arm. Få en dimmerfunktion för varje ljus i ditt sovrum så att du kan justera dem. Ha en separat på/av-knapp för varje ljus så att du kan bestämma dig för att bara lysa upp det område du vill ha.

Hur man inreder ett litet sovrum

Små utrymmen är mycket svåra att dekorera. Små sovrum blir ofta trånga, även när ett minimum av möbler används. Sängen är helt enkelt en så stor möbel att den kan överrösta det lilla utrymme man har i ett litet sovrum. Ett rörigt sovrum är inte ett vilsamt utrymme och ett litet sovrum blir rörigt mycket snabbt. Det behöver dock inte vara så. Det finns ett antal knep du kan använda för att inreda ett litet sovrum för att få ut det mesta av ditt lilla rum och förvandla det till en trevlig tillflyktsort.

Skapa en kontaktpunkt

Varje rum, oavsett storlek, behöver en kontaktpunkt. En kontaktpunkt är ett iögonfallande element i rummet som etablerar en visuell hierarki så att rummet inte bara ser ut som ett virrvarr.

Ofta använder sovrummet sängen som en samlingspunkt. Du kan förstärka detta genom att inkludera en uppsättning djärva kuddar ovanpå sängen. När det kommer till att organisera små utrymmen är fönstret också en användbar kontaktpunkt.

Istället för att låta sängen och fönstret tävla om uppmärksamheten, placera din säng framför fönstret så att de två smälter samman. Du kan också klä ett av dessa element i neutrala färger så att det drar sig tillbaka i bakgrunden och det andra elementet kan få uppmärksamhet.

Håll rummet öppet

Även om det alltid är frestande att köpa den största sängen du kan passa in i ett sovrum, är detta inte den bästa idén för att inreda ett litet sovrum. En stor säng på ett litet utrymme gör allt väldigt trångt.

Välj istället att skaffa en mindre säng som inte kväver rummet. Järnsängar med genomskinliga sänggavel och fotgavel är ett bra val. Du kan också få en säng utan fotbräda alls, som en plattformssäng eller en förvaringssäng.

En mindre säng med en minimal sänggavel och fotgavel hjälper till att hålla mitten av ditt sovrumsdesign öppen vilket gör att det känns större.

Var djärv

Det finns två sätt att organisera ett litet sovrum: det kan vara mörkt och mysigt med mättade färger som bärrött eller chokladbrunt, eller det kan framhäva dagsljus med knappt klädda fönster och en ljusstudsande färg på väggarna som solskensgul eller moln.

Oavsett vilket tillvägagångssätt du väljer, gå all in. En svag inställning gör att rummet känns ännu mindre än det är. Du kan vara väldigt djärv i ett mindre rum utan att riskera mycket pengar eller lägga ner mycket ansträngning.

Lagring

Varje kvadratcentumeter i ett litet sovrum är potentiellt lagringsutrymme. Det är lätt att gömma några tröjakartonger under din säng, men du kan också förstärka din sängram på block och använda en voluminös kjol när du använder utrymmet under sängen för att gömma något så stort som en uppsättning bagage.

Skaffa en förvaringspall och lägg den under ditt fönster för att rymma lite extra sängkläder. Använd en byrå som nattduksbord för lite extra lådutrymme.

Mer än något annat, använd ett system för garderobsarrangör. Se om du kan hänga en bokhylla på väggen. Var kreativ med dina förvaringsmöjligheter i ett litet sovrum.

Leta efter sätt att göra rummet speciellt

Ett litet sovrum verkar väldigt begränsat vad gäller vad du kan göra med din sovrumsinredning. Så är inte fallet!

För små sovrum är det ofta de små detaljerna som gör hela skillnaden. Använd tyg med uttrycksfulla mönster och kraftfulla färger eller strukturer. Inkludera intressant belysning, som charmiga ljuskronor eller skulpturala bordslampor.

Du kan göra ett stort uttalande genom att få en djärv sänggavel som är mycket hög, ljust klädd eller tydligt kurvig.

Använd konst för att visa upp din personlighet och dina intressen. Du behöver inte spendera på ett konstgalleri utan kan bara rama in ögonblicksbilder för en fantastisk effekt. Ditt sovrum är det mest personliga utrymmet i ditt hem, så inred ett litet sovrum med det som gör dig glad.

Placera din säng mot ett hörn

Många sovrumsdesigner har sängen centrerad mot en vägg. Detta är dock inte den optimala planlösningen för smala planlösningar och begränsat utrymme.

För att maximera tillgängligt utrymme, tryck upp din säng mot ett hörn eller en vägg. detta kommer att skapa en mysigare sovplats och lite mer utrymme i rummet.

Använd speglar

Speglar är ett bra sätt att utöka storleken på vilket rum som helst. Genom att ordna dem på rätt sätt kan du skapa illusionen av ett större rum.

Placera en spegel så att den reflekterar ljuset från ett fönster för att öka mängden naturligt ljus i ditt lilla sovrum. Om du vill ha en större spegel i ditt lilla sovrum, hitta en kroppslängd spegel och luta den mot väggen i sovrummet.

Det finns inget behov av en borr, hammare, spik eller några hål i väggen. Du kanske vill säkra den med lite väggklibbig bara för att se till att den inte välter och går sönder.

Bästa väggfärger

Du har en stor färgpalett för att välja väggfärg för ditt sovrum. Det första du ska bestämma är om du vill använda varma eller kalla färger. Varje palett har mycket att erbjuda för att inreda ett sovrum. Kalla färger inkluderar blått, grönt, rosa och lila. Varma färger inkluderar gult, orange, rött och smaragdgrönt. Även om svart, vitt och grått definieras som neutrala färger, kan de ha en svalkande visuell effekt när de kombineras med andra färger.

Välj Färg baserat på periodstil eller tema

Du kan välja att fokusera på en tidstypisk stil eller ett tema. Detta kan hjälpa dig att begränsa dina val av färgscheman och hålla dina sovrumsinredningsidéer fokuserade på ett specifikt mål.

Skapa en accentvägg/fondvägg

En accentvägg är ofta ett bra alternativ för ett sovrum. Du kan vara hur kreativ du vill när du skapar en accentvägg i ditt sovrum. Den typiska väggen som väljs är den bakom sängen eftersom det vanligtvis är en solid vägg eller åtminstone delen av väggen bakom själva sängen är solid.

Du kan måla väggen i en annan färg eller använda tapeter på denna vägg. Du kan välja ett något ljusare eller mörkare värde av färgen som används på de andra väggarna eller en komplementfärg. Du kan dra nytta av ett färghjul där allt redan är utarbetat för dig på de bästa färgerna att använda tillsammans.

Tapeter för sovrum

Du kanske föredrar tapeter framför färg eller åtminstone en accentvägg av tapeter. Följ några tips om hur du väljer rätt tapet för ditt sovrum, som att välja ett mönster som förmedlar det tema eller den stil du vill ha:

Var inte rädd för stora mönster som kan förvandla ditt rum till en spännande design.

Du kan använda matchande tapeter för att skapa intresse och djup, som blommönster och ett randmönster med ett papper som används för en accentvägg.

Du kan använda tapeter för att få ett rum att se mindre, större eller mysigare ut.

Bästa valen av golv för sovrum

Många väljer heltäckningsmatta till sina sovrum. Fördelarna inkluderar extra isolering och ljudabsorption. Trägolv ger ett annat utseende till ett sovrum och erbjuder möjligheten att använda en matta som kan knyta ihop din sovrumsdesign eller introducera eller upprepa färger samt introducera en design eller ett mönster.

Val av sovrumsmöbler

Vilken typ av möbel du väljer för ditt sovrum bestäms av smak, budget, rumsstorlek och antalet personer du behöver ta emot. Till exempel kan ett master bedroom behöva bostad för två personer. Storleken på din säng utöver personliga preferenser dikteras av storleken på ditt rum. Om du vill ha en king size-säng måste du vara säker på att du har gott om utrymme som inkluderar minst två fötter på varje sida vid fotändan av sängen, så att du kan gå runt den.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design