Vad ska man Tänka på när man Inreder sitt Hem?

furniture 1840463 1280

Att flytta in i ett nytt hem är en spännande tid. Ditt nya hem är perfekt, och du vill att ditt dekorationsschema ska få det att se ännu bättre ut. Varje rum är ett tomt blad, vilket kan väcka din kreativitet eller snabbt bli överväldigande. Det finns mycket tomt väggutrymme. Det finns också hundratals möjliga möbelarrangemang bara i vardagsrummet.

Oavsett om du planerar att använda dina befintliga möbler, förbereder dig för att köpa nya möbler tillsammans med andra nödvändiga saker i hemmet, eller överväger ett nytt färgschema, kan heminredning vara skrämmande. Innan du går och gör dyra inköp som du kanske ångrar, är det viktigt att göra en plan och förbereda dig för en steg-för-steg-process som tar dig till heminredningsframgång.

Oavsett om du redan är i ditt nya hem eller bara vill fräscha upp ditt befintliga hem, kan beprövade och sanna inredningstips tillsammans med tidlösa trender hjälpa dig att utveckla heminredningsstilen som speglar din stil och förhöjer ditt nya hem. Vår praktiska inredningsguide innehåller tips att tänka på för inredning, designtips för rum för rum och inredningstrender.

Vad du ska tänka på när du inreder ditt nya hem

Att inreda ett nytt hem kan vara roligt, men utan rätt planering kan du göra mycket mer arbete än förväntat. Dessa tips kan hjälpa dig att undvika att fatta dåliga beslut och att slutföra samma jobb två gånger.

Måttband

Måtten på ditt nya hem kommer att spela en viktig roll i hur du inreder. Om du flyttar in i ett nybyggt hem kanske du har ritningar till hands med de mått du behöver. Ditt måttband kommer dock fortfarande att vara ett viktigt verktyg. Mått som takhöjder, fönsterstorlekar, väggmått, bänklängder och eldstadsmått kan hjälpa dig att bestämma allt från gardiner till konst till möbler.

Samla dina inspirationer

Oavsett om dina inredningsinspirationer är noggrant planerade på Pinterest-tavlor eller samlade i en låda med urklipp i tidningsstil, är det en bra idé att samla allt och utveckla en sammanhållen plan. Ta dig tid att begränsa dina val och eliminera artiklar som inte längre är relevanta.

Hitta kontaktpunkten för varje rum

Vad fångar ditt öga när du först går in i ett rum? Tyngdpunkten i vissa rum bestäms av arkitektur som ett stort fönster, en öppen spis eller en accentvägg. Dessa saker drar naturligtvis ditt öga när du går in genom dörren. Använd dem som ett visuellt ankare att arbeta utifrån. I rum som erbjuder ett tomt blad, överväg hur användningen av konstverk, en spegel eller en kontrasterande färg kan fungera som en central utgångspunkt för ditt dekorationsschema.

Arbeta från stor till liten

På samma sätt som en kontaktpunkt fungerar, är dina nyckeldekorationer sannolikt stora möbler. Dessa bitar kommer att vara föremålen som dikterar vad som kommer härnäst. Även om du börjar med en ny uppsättning möbler, kommer ditt hem att se sammandraget ut samtidigt som du tar dig tid att lägga till sista handen.

Du behöver inte köpa allt nytt

Oavsett om du upprätthåller en bekväm stil som du gillade i ditt tidigare boende, eller rör dig i en helt annan stil, behöver du inte köpa alla nya möbler. Faktum är att en blandning av gamla och nya möbler och inredningsdetaljer kommer att hålla alla rum mer bekväma och attraktiva. Klassiska möbler kan utgöra den perfekta accenten eller fokuspunkten för en mängd olika stilar när de omges av nya bitar.

Neutrala färger kan göra underverk

Neutrala färger fungerar som bakgrund för en mängd olika accentfärger och olika stilar i hela hemmet. Genom att använda färger som beige eller grått för väggar och stora mattor kan du minimera skakande övergångar och få små rum att kännas större. Att använda neutrala färger i hela ditt hem gör uppdateringen enklare med flexibiliteten att enkelt byta tillbehör.

Gör en planlösning först

Detta kan vara det viktigaste steget i framgångsrik inredning. Dåligt passande möbelval och andra inredningsartiklar kan helt förstöra utseendet på ett rum. När du har mått på ditt rum är det dags att använda dem med en planlösning som ger dig en klar överblick över hemmet.

Medan de flesta professionella designers använder programvara kan du skapa en enkel planlösning med papper och en linjal. Genom att använda en planlösning för att experimentera med placeringen av möbler kan du bestämma hur du får ut det mesta av en öppen planlösning eller får små rum att kännas större.

Ljus

Vikten av ljus i en bra heminredningsplan är ganska uppenbar. Du kommer att vilja överväga vilka åtgärder som kommer att äga rum i vissa rum, stämningen som olika ljus ger och hur du framhäver ditt hems bästa egenskaper. De flesta rum kommer att kräva övergripande belysning från takarmaturer, arbetsbelysning i vissa områden och dekorativ belysning, som lampor eller vägglampor.

Tips för att designa och inreda varje rum

Rummen i ditt hem har olika funktioner, och ofta har olika personligheter mest glädje av dem. När du har begränsat dina stilinspirationer är det dags att leta efter mönster och bestämma hur specifika föremål kommer att fungera tillsammans.

Sovrum

I alla rum är sängen en naturlig kontaktpunkt. En stor eller utsmyckad sänggavel kan användas för att göra ett stort uttalande. Vanliga sätt att lägga till en mer dramatisk fokuspunkt i rummet inkluderar att skapa en accentvägg med en kontrasterande färg, naturlig dekorutseende (som trä eller sten) eller stora konstverk. Genom att framhäva en superstor fokuspunkt kan du komplettera looken med en mängd olika tillbehör.

Kök

Din köksinredning bör tillåta dig att skapa en effektiv arbetszon samtidigt som den kompletterar ditt hems skönhet. Glöm inte att hänga konst i ditt kök. Det är lätt att fastna i att gömma undan allt eller bara ha några apparater ute på bänkskivorna. Men rätt konstverk kan verkligen dyka upp i detta ofta förbisedda utrymme.

Vardagsrum

Vardagsrummet är området för stora fokuspunkter. Slösa inte bort vad din arkitektur har att erbjuda eftersom den kan sätta tonen för hela rummet. Tänk tillbaka på dina stilinspirationer. Använd en av de stilpunkter som du identifierade och infoga den här. Om det är en färg, använd den på ett stort sätt. Om din fokuspunkt till exempel är ett stort fönster, använd det i gardintyget. Om du dras till naturliga, rustika texturer, tänk på att använda ett tyg som säckväv för dina fönsterbeklädnader.

Badrum

Även om det är sant att badrum måste vara funktionella, bör de också vara attraktiva. De flesta börjar sin dag i badrummet. Gör utrymmet till ett dekorativt område som kan avnjutas. Överväg användningen av traditionella möbler i ditt badrum. Badrummen är större och lyxigare än någonsin, och du behöver inte begränsa dig till bara inbyggda föremål och lätta delar. Låt inredningen och känslan matcha resten av ditt hus för en modern känsla.

Matsal

Din matsal behöver inte matcha arbetsflödeseffektiviteten i ditt kök. Istället ett avkopplande område där familj och vänner vill samlas och dröja kvar. En bra matta är ett av de bästa sätten att hålla en matsal intressant när den inte används. Försök inte smälta in – välj ett intressant mönster eller starka färger. Glöm inte att lägga till intressanta konstverk på väggarna och använda mönster och färg för att sammanföra hela utseendet.

Barnrum

Se till att barnrummen innehåller en kombination av de saker de älskar och funktionalitet för sin åldersgrupp. Ett barns rum kan åldras med dem om stora inredningsföremål använder klassiska stilar och nyanser som gör att accenter och tillbehör kan uppdateras ofta. Genom att välja förvaringsföremål som lätt kan nås är rummen lättare att hålla rena.

Inredningstips för din inspiration

Att inreda ditt hem handlar om mer än möbelplacering. Trender och stilar kan spela mycket in i utseendet på ditt hem och hur olika föremål kan fungera tillsammans. Överväg dessa tips för att inspirera din stilkänsla.

Välj ut en inredningsstil

Att känna till utseendet du gillar är ett steg i att definiera din inspiration. Att lära sig om olika inredningsstilar kan hjälpa dig att sammanföra dina inspirerade element för en färdig look.

Till exempel, om du gillar funktionalitet och minimalistisk stil, överväg modern inredning. Omvänt, om du gillar att inreda med trender som råder just nu, är modern sannolikt mer din stil. Shabby chic använder en avslappnad stil, eklektisk blandar en mängd olika stilar och val, och bondgården använder många naturliga material.

Färgscheman i trend

Färgscheman faller vanligtvis i en av dessa tre kategorier:

  • Monokromatisk: Använd en färg i olika nyanser och toner.
  • Analog: Använd färger intill varandra på färghjulet.
  • Använd färger mitt emot varandra på färghjulet.

När du skapar ett färgschema för ditt hem, begränsa dig till tre till fem färger för att undvika skakande övergångar, du kan leka med nyanser och tillbehör för att liva upp saker och ting. Till exempel kan blått skapa fantastiska accenter tillsammans med en mängd olika neutrala färger.

Andra färgtrender inkluderar att använda grågrönt för en neutral, gul eller aubergine för accenter och chartreuse för stora färger.

Speglar

Olika stilar och former av speglar kan användas på en mängd olika sätt för att förvandla varje rum i ditt hem. Speglar kan få rum att se ljusare ut genom att reflektera naturligt ljus runt rummet. De kan också få ett litet rum att kännas större genom att reflektera utomhusutrymmen eller områden fria från skräp.

Tapeter

Tapeter kan förändra hela utseendet på ett rum med intressanta mönster och vackra färger. Mönster och färger kan användas för att framkalla en specifik känsla eller stämning i rummet samt för att få accenter att sticka ut. Tapeter kan lysa upp utan att bli överväldigande när de används i områden som entréer, ett arbetsrum eller en håla eller i köket eller badrummet.

Handgjorda accenter

Användningen av handgjorda accenter med en stark textur kan förändra utseendet på ett rum eller fungera som en kontaktpunkt. Handvävda mattor och unika möbler som inte är rädda för att visa upp sina hantverksmässiga egenheter.

Tänk på fördelarna med ytbehandlingar som ser handapplicerade ut och som inte är rädda för att vara ljusa. Handfärgade och färdiga tyger i intressanta tryck och väggbeklädnader som ser handstämplade ut är alla en del av looken. Det är roligt, det är ljust och det är eklektiskt.

Texturblandning

Det är chict att blanda ihop dina texturer – kontrastera det eleganta i rostfritt stål och marmor med jordigheten hos keramik och grovt trä. Detta kan användas i hela hemmet – löst vävda gardiner med polerade golv, accenter av ladugårdsträ i köket och gräsmatta tapeter i entrén, i kontrast till glänsande trämöbler. Det är ett enkelt sätt att mixa och matcha och kan värma upp alla rum.

Riktiga växter

De är hälsosamma, de är underbara och de har tusentals Instagram-konton dedikerade till dem. Urbana djungler är det senaste – och de är lätta att älska. Även de som är mest ovana med växter klarar en örtagård eller några tuffa suckulenter. Det är något speciellt med att se en växt växa upp i ditt nya hem – försök att sätta en i varje rum.

Välj ett tema

Ett enkelt sätt att göra din hemdesign enhetlig är att ha ett gemensamt tema genomgående. Är det modernt eller traditionellt? Jordnära eller industriella? Älskar du naturmotiv? Vintage tillbehör? Utseendet på bondgårdsstil?

Matcha material

När du handlar möbler och tillbehör, överväg materialen i de föremål du köper. Använd liknande material i varje rum – rotting, glas eller trä, till exempel – för att förena utrymmena. Variera texturerna och finishen på dessa föremål så att effekten blir subtil snarare än alltför matchande eller forcerad.

Korgar gör det enkelt att undangömma förvaring i alla rum, men du kan också upprepa deras struktur på andra sätt – som rottingmöbler eller en rottingmatta, till exempel.

Koordinera väggfärger

Låt oss nu prata om väggar. För maximal visuell anslutning, använd samma färg i öppna utrymmen. Matchande väggfärger får separata utrymmen att se ut som om de var avsedda att sammanfogas. Här är ett användbart tips: Om du kan stänga dörren till ett rum kan du måla det i en annan färg.

Ta det ett rum i taget

Det finns inget mer nedslående än att känna att du måste ta reda på hur du ska inreda hela ditt hus just nu (särskilt om du bara flyttar in och börjar med ett tomt blad som jag var).

Börja med rummet där du tillbringar större delen av din tid, som vardagsrummet eller köket.

En annan idé är att undvika att börja med ett rum som ger dig störst huvudvärk eller behöver mest arbete.

Det är alltid bättre att börja med en liten framgång istället, så att du går och känner dig uppmuntrad istället för att gå vilse igen.

Gör en lista över det viktigaste för ditt rum

Finns det några stora möbler du behöver köpa (eller tillverka)? Vilka föremål har du redan till hands som du vill införliva? Behöver ditt rum en matta?

Kanske behöver du kreativa förvaringslösningar. Har du ditt hjärta inställt på en ny statement-ljuskrona?

Gör en lista över det väsentliga som du behöver för ditt rum. Denna lista kommer att vara din utgångspunkt för vad du ska prioritera och fokusera på när du inreder ditt rum.

Börja med färgpaletten

Allt börjar med en färgklick. Vi lever i en färgstark era där även filmer är i högupplösta färger så varför skulle inte ditt hem vara det också.

Till att börja med, tänk på färgerna i varje rum. Du kan hänvisa till vår artikel om färgernas psykologi för att avgöra vilka nyanser som fungerar bäst i vilket rum som ska ha vilken effekt.

Om du inte är ett fan av djärva färgscheman, välj pasteller. Om du inte gillar enkla galleriväggar, skapa en lutande accentvägg. Om du föredrar tapeter så välj något som piggar upp dig och ger lugn på en gång.

Du vet när du ser det. Vissa färg- och väggdesignelement får dig att känna dig lugn och sammansatt men ändå motivera dig mot dina drömmar.

Låt oss sedan överväga paletten för möbler och heminredning. Självklart måste de komplettera varandra men de behöver inte vara enkla och enkla om du inte är ett fan av minimalism. Du kan lägga till lyx till din hemdesign genom att helt enkelt introducera ett galant men elegant färgschema.

Våra personliga favoriter är vita väggar för minimalism som kombineras med rotting och lite grönska för en förenklad hemlook, speciellt i små utrymmen.

För ett storslaget och lyxigt boende, gillar vi personligen ljusblått, rött och grått blandat med gyllene nyanser och accentväggar. Det är dock upp till dig vilka färgpaletter som tilltalar dig mest.

Ljus

Belysningen är den näst viktigaste komponenten i heminredning. Du behöver den perfekta blandningen av ljusstyrka och subtilitet.

Montera stora fönster och takfönster med glaspaneler. Detta kommer att tillåta det naturliga ljuset att flöda genom ditt hem, inte bara för att lysa upp utan också för att rengöra det. För små utrymmen, i synnerhet, kan franska fönster, skjutdörrar i glas och takfönster göra underverk för att skapa en illusion av expansivt boende.

Du kan välja att dekorera med ljusslingor, skapa DIY lampor och bordslampor, taklampor på optimala platser och accentljus för fokuspunkter i ditt hus. Det hjälper också att ha LED-lampor och lampetter istället för golvlampor för att spara utrymme samtidigt som du lyser upp ditt hem tillräckligt.

I större rum och stora hus, generellt sett, kan fönstren och takfönster vara en fin touch eftersom ytan och ytorna är rymliga som de är. Dessa funktioner gör att de snällaste områdena ser ljusa och hemtrevliga ut.

För ljusarmaturer, överväg en ljuskrona i matsalen, vardagsrummet, allrummet och/eller matsalen. De ger en känsla av lyx samtidigt som de underhåller både besökare och dina nära och kära. Du kan också hänga taklampor i ditt kök, gärna där du kan njuta av dina måltider under trista dagar. De är också utmärkta komplement till ett soffbord eller ditt arbetsbord.

Tänk också på accentljus och inbyggda LED-armaturer för köksskåp och bänkskivor. Dessa är nyckelområden för din personliga hygien så det är bäst att belysa dem på lämpligt sätt.

Du kan också lägga till lampor till statement-bitar som ett porslinsskåp eller runt utsökta antikviteter eller dyra målningar för att skapa en kontaktpunkt.

Skaffa några hemarrangörer för effektiv förvaring

Det finns en mängd hemorganisatörer och hyllalternativ som hjälper till att separera dina tillhörigheter så att ditt hem aldrig är rörigt.

Du kan hitta korgar och hemarrangörer på ikea eller leta efter dem på Amazon. Dessa korgar, bärbara hyllor och hängande korgar har så mycket att göra med din heminredning.

Till att börja med kan du skapa sektioner i stora skåp och garderober för att lagra mer saker. Den bärbara faktorn hjälper dig att bära runt föremål i caddies istället för att belamra boytan med små föremål. Lita på oss när vi säger att röran är fienden till bra hemdesign.

Hemarrangörer är också effektiva på hemmakontor och arbetsplatser där du behöver ha plats för allt för att förhindra onödiga förseningar i ditt arbete.

Områdesmattor är vackra och funktionella

Områdesmattor är utmärkta tillägg till din inredning.

Om du har ett litet hem kan du lägga till en matta i entrén för att särskilja utrymmet. Du kan också lägga ner långa mattor för att skapa en väg in i ditt hem.

När du väl är i vardagsrummet är grejen med en matta att markera sittarrangemanget. Om du har en liten studiolägenhet kan du använda en stor matta som passar som en matta för din hopfällbara säng som rymmer din sittplats med ett soffbord.

I vissa fall av minimalistiska inredningsidéer kan du använda områdesmattor runt ett lågt soffbord, omge det med golvkuddar och bygga själv en sittgrupp utan mycket krångel.

Områdesmattor är också bra för sovrummet. Du kan lägga lite runt det dåliga och morgonkaffet för lite extra styling. Du kan placera mattor i köket och badrummet i regioner där du tillbringar mycket tid att stå.

Vissa utsmyckade mattor, till exempel marockanska, kan ge ditt hem ett estetiskt värde.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design