Måste man ha en Soffa när man Inreder? Måste man ha en Soffa Hemma?

home 2609600 1280

Tiderna förändras. Åtminstone när det kommer till att inreda vardagsrum.

På 1900-talet och långt in på 2000-talet var det mycket ovanligt att se ett vardagsrum utan soffa. Men nuförtiden förändras trenden mot att ha vardagsrumsdesign utan soffa.

Vad är syftet med en soffa? Det har blivit oumbärligt i ett vardagsrum eftersom det ger oss någonstans att sitta medan vi pratar eller kopplar av med vår familj. De tillåter oss också att underhålla våra gäster på ett bekvämare sätt, vilket ger dem lite utrymme att sitta på.

Dessutom ger många av soffdesignerna oss en förbättring av vardagsrummets övergripande utseende.
Det är därför det har blivit omöjligt att föreställa sig ett vardagsrum utan soffa. Men är det verkligen så?

I huvudsak finns det inga designregler när det kommer till vardagsrum, även om många fortfarande håller sig till vissa klassiska ”regler”. En av dem har en soffa i vardagsrummet. Men, det går alldeles utmärkt att inreda ett vardagsrum utan soffa.

Det finns många anledningar till det. Det kan ta onödigt utrymme och det kan vara obehagligt för vissa gäster att koppla av helt. Dessutom finns det många sittalternativ till soffor.

Varför skulle man ha ett vardagsrum utan soffa?

Här är de främsta anledningarna till varför du bör överväga ett vardagsrum utan soffa.

Den tar plats

Problemet uppstår när du inte har tillräckligt med utrymme i ditt hem till att börja med. Alla har inte råd med lyxen att ha rymliga vardagsrum där soffor passar. Det är därför en av de största anledningarna mot soffor är att de tar mycket plats.

Det finns många alternativ som kan ersätta soffor för att göra samma jobb, och lika bra. Till exempel skulle man kunna välja kuddar eller pallar istället, vilket inte bara skulle spara utrymme utan också ge samma sak som en soffa skulle göra – en bekväm sittplats.

Om du inte har mycket utrymme i ditt vardagsrum bör du prioritera att få ut det mesta av ditt utrymme. Det kräver bara lite planering och rätt inredning för att göra det, och att ha ett vardagsrum utan soffa skulle vara vettigt.

Det kan vara obekväm för vissa

Du kanske tänker på hur kan en soffa vara obekväm? Tja, för vissa människor, särskilt gäster, är det kanske obehagligt att sitta så nära främlingar. De skulle inte ha mycket när det gäller personligt utrymme.

Dessutom är det inte särskilt bekvämt att sitta i en soffa bredvid en person och ha en konversation. Det kräver att vi vänder oss i besvärliga vinklar, vilket gör långvariga samtal till en smärta snarare än ett nöje. Det är där enskilda stolar skulle vara mer meningsfulla än en soffa.

Hur man inreder ett vardagsrum utan soffa?

Okej, så nu kanske du har bestämt dig för att ha ett vardagsrum utan soffa, vad gör du nu?

Använd en Statement stol

Statement stolar finns i alla former och storlekar, och med olika prislappar. Alternativen är nästan oändliga här. Du kan välja en större stol för en bekvämare sittplats, eller så kan du försöka hitta en balans mellan komfort och dekorativ kvalitet. Dessutom kommer det att ge ett extra sittalternativ i ditt vardagsrum.

Häng upp en hängmatta

En hängmatta skulle inte vara en så dum idé. Visst, det kan också ta mycket plats, men det ger åtminstone en bekvämare upplevelse, och det är också något unikt. Vi ser inte ofta hängmattor i vardagsrum, eller hur?

Men först bör du se till att taket tål vikten av hängmattan, och naturligtvis din vikt. Kontrollera det med din arkitekt; du kan behöva lägga till några extra stödjande element också.

Bönpåsar/sittpåsar

Bönpåsar verkar vara på modet just nu. De ger dig ett perfekt sätt att inreda ditt vardagsrum utan soffa eftersom de är väldigt lätta att flytta och framför allt bekväma. Dessutom kan du verkligen förbättra utseendet på ditt vardagsrum.

Det finns många bra leverantörer av sittsäckar som kommer att göra skräddarsydda, läderbehandlade sittsäckar som kommer att passa din design helt. Du kan glömma de hängiga bönpåsarna som bara kommer att göra ditt vardagsrum billigt och föråldrat.

Bänk + stol

Du kan använda mindre möbler som ger dig mycket mångsidighet. En bänk och ett par stolar är den perfekta lösningen om du vill flytta runt möblerna mycket, oavsett om du har gäster, eller om du vill förändra hur ditt vardagsrum ser ut.

Golvkuddar

Hur är det med golvkuddar? De är lätta, rörliga och kan enkelt bytas ut. Du kan använda en snygg matta i mitten och placera några kuddar runt den för en mycket bekväm och unik upplevelse.

Fönsterplats

Visst, du kanske har mest utrymme i ditt vardagsrum; men om du har ett fönster bör du göra det bästa av det. Skaffa en inbyggd fönsterplats eller en bekväm sittplats bredvid fönstret för att njuta av de regniga eller snöiga dagarna, eller bara njuta av utsikten från ditt vardagsrumsfönster.

Det kommer att ge dig ett extra sittutrymme, och det kan också vara mycket bekvämt. Det bästa med det är att du kan göra det på egen hand – konstruera en sits av en bänk eller ett lågt skåp med några bekväma sittkuddar.

Fåtöljer och ett glasbord

Använd ett överdimensionerat glasbord med några fåtöljer runt om för ett vardagsrum utan soffa med lite mer funktionalitet.

Glasbordet kommer att ge dig utrymme att tappa och förvara saker på det, medan fåtöljerna ger dig den komfort som ett vardagsrum borde ha.

Värdesätt en elegant fåtölj

Var inte för snabb att titta förbi tillägget av en fåtölj eller två i ditt vardagsrum. Ibland finns det inget bättre än att mysa i en överdimensionerad fåtölj och sätta upp fötterna med din favoritbok i handen. Den här typen av mysighet och komfort går helt enkelt inte att matcha med vad en soffa ger.

Dra nytta av vintage

För tidlös tilltalande och det ultimata i sofistikering kan du inte se förbi en loungestol och ottoman. En snygg stol fungerar med nästan vilken inredningsstil du kan tänka dig. Den skulle se ut som hemma i vilken industriell, beachy, glam, skandinavisk, retro eller modern miljö som helst.

Industribänk

Bänkar är det nya. Många människor uppskattar fördelen med att ha ett minimalistiskt vardagsrum. Det ger dem mer utrymme att röra sig på och mindre rörigt att tänka på. Därför är idén om ett vardagsrum utan soffa tilltalande för dem.

Eftersom soffor och soffor vanligtvis innebär tunga och utmanande rengöringsprocesser och underhåll, är det ett smart drag att istället välja en minimalistisk industribänk. Det kommer inte bara att ge dig mer rörelseutrymme i huset utan det kommer också att spara tid och ansträngning för städning och underhåll.

Tänk dock på att du kanske inte kan sitta bekvämt eller lounge på en bänk men du kan vara kreativ och skapa ditt eget ryggstöd genom att helt enkelt trycka upp det mot väggen och placera kuddar och kuddar för att göra det bekvämt.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg