Kan man ha en Soffa Framför Element?

living room 4508291 1280

Radiatorer, kanske met kallade element spelar en stor roll när det gäller att hålla våra hem varma under de kyliga vinterdagarna.

Idag, med tillkomsten av dubbla glasrutor och vertikala radiatorer, finns det mycket mer mångsidighet kring var dessa värmeväxlare kan installeras. Men det finns fortfarande olika saker som inte bör placeras framför element där det är möjligt.

Att placera en soffa eller någon annan stor möbel framför en radiator är aldrig en bra idé. Om en soffa placerades i ett rum skulle det hindra värmeflödet, vilket kan orsaka långvariga skador.

Kan en soffa ställas framför ett element?

För att ställa en soffa framför ett element bör den ha ett visst avstånd från elementet. Dina möbler kommer att vara säkra från elementets värme om du håller någon decimeters avstånd mellan elementet och dina möbler.

Att sätta möbler framför ett element är säkert om de är åtskilda med minst 3dm. Läder, trä och stoppade möbler bör dock användas med försiktighet, eftersom läder kan skadas och klädsel och träbitar kan starta en brand.

Ett element ska aldrig placeras bakom en soffa eller någon annan stor möbel. Det finns en risk att en soffa skulle störa värmefördelningen i rummet och att den så småningom skulle skadas av värmen.

Kan en soffa blockera en radiator?

Baksidan av soffan blir varm men det blockerar resten av rummets värme från att cirkulera. Soffor och andra möbler bör till varje pris hållas ur vägen för ett element, men om de inte kan undvikas, försök att dra bort dem från elementet med minst några centimeter om du är begränsad med utrymme.

Att dra dem några centimeter bort från elementet kan ge en kanal för värmen att stiga upp och in i utrymmet. Annars, på grund av begränsat utrymme, är det sällsynt att stöta på problemet med att behöva placera stora möbler framför ett element.

När ett element placeras på en obekväm plats kan saker som en soffa eller en byrå som trycks rakt mot den blockera värmen från att distribueras in i rummet. Dessutom kan möblerna skadas med tiden av nära exponering för värme.

Kontrollera vad du ställer framför elementet

Om du planerar att placera möbler som är gjorda av trä, läder och någon form av klädsel, måste du vara ännu mer försiktig. Även om minimirekommendationen är minst 3dm kanske du vill ha lite mer bara för att vara säker. Här är varför:

Läder kan skadas av för mycket värme. Värmen som produceras av elementet kommer så småningom att slita ner ditt läder, vilket är något du absolut bör undvika.

Möbler kan blockera värmedistributionen; uppenbarligen, om det finns något framför elementet kommer det inte att kunna leverera värmen till resten av rummet, vilket minskar syftet med att ha en radiator i första hand. Detta är speciellt fallet med möbler som är gjorda av trä eller/och klädsel då de drar in värmen.

Trä och stoppade möbler absorberar värme. Som tidigare nämnts kommer trämöbler och allt som är klätt att absorbera all värme som kommer från elementet. Även om du kan få en varm  soffa kommer resten av rummet att lämnas blåsigt kallt. Dessutom kan värme så småningom förstöra dessa material med tiden.

Möblerna kan fatta eld: Även om det inte är supersannolikt kan dina möbler fortfarande fatta eld när de placeras för nära direkt framför radiatorn. Utan ett avstånd mellan elementet och möblerna kan du ställa till med en gnista i ditt hem. Du kan undvika detta genom att se till att det finns tillräckligt med utrymme – minst en fot. Ju fler desto säkrare.

Kan element orsaka brand?

Elelement och värmare kan i vissa fall orsaka bränder. Vattenradiatorer kommer inte att starta en brand eftersom de kanske inte blir tillräckligt varma. Lösa material som placeras nära eller på en vattenradiator kan dock brinna och orsaka brand.

Enligt National Fire Protection Association finns det två huvudorsaker till varför dessa värmeväxlare kan orsaka brand i hemmet: smutsig skorsten; Enheten placerad för nära brännbart material.

För att förhindra brandrisker förknippade med radiatorer är det viktigt att hålla enheten och värmesystemet de kan vara anslutna till i korrekt skick. Om värmeenheterna har fått några skador bör de stängas av och inspekteras av en fackman.

Skador kan röra ledningar till värmeenheterna, orsaka kortslutning, vilket kan leda till brand.

Dessutom bör ditt hems värmesystem inspekteras årligen innan det slås på för vintern för att säkerställa att alla komponenter är i gott skick.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design