Hur Inreder man ett Badrum? [Inredningstips]

bathroom 2132342 1280

Badrum och våtrum har särskilda miljöfaktorer som är unika från resten av hemmet.

Vatten, ånga, värme och rengöringsprodukter kan vara tuffa mot dekorationen så det behövs ofta professionella produkter för att säkerställa bästa möjliga finish.

Så hur kan du inreda ett badrum? Vi har sammanställt den här snabbguiden om hur du inreder ditt badrum med hjälp av produkter speciellt framtagna för badrum.

Att tänka på innan du börjar:

 • Är rummet väl ventilerat?
  Detta kommer att påverka kondensbildningen i rummet.
 • Finns det fönster?
  Detta kommer också att påverka kondensuppbyggnaden.
 • Inreder du nära/i duschen?
  Om så är fallet, välj en lämplig vattentät beläggning.

 Skapa ett arrangemang vid ditt handfat

Med några enkla knep kan du förvandla din handtvål och tandborstar till ett snyggt arrangemang.

Lägg först till en bricka! Att använda en bas på en bricka eller underlägg kommer omedelbart att få föremål att kännas som om de hör hemma.

Lägg till ett udda antal objekt överst. Ett av våra favoritsätt att få ett arrangemang att kännas balanserat. Att placera 3, 5, 7 eller något annat udda antal föremål på en bricka ser alltid bättre ut för ögat.

Inkorporera några naturliga element, som en borste, en bit av korall, en liten växt eller blommor, och lek med höjden och skalan på föremål, d.v.s. använd några högre bitar med kortare.

Överväg att styla en badkar

Om du har ett badkar, varför inte styla det? Det ser inte bara fantastiskt ut, det kan hjälpa dig att ta till vana att bada regelbundet – en sådan fantastisk självvårdsritual.
Det är upp till dig vilka föremål du placerar ovanpå. Kanske vill du hålla det minimalt med bara en inomhusväxt eller ljus? Eller kanske du vill göra det redo för ditt nästa bad med badsalt, kroppsborstar, en liten handduk och till och med en bra bok?

Styla en pall

Om du inte har ett bad eller föredrar att inte använda en badkar, kanske styling av en liten pall är en annan idé att prova?
Ljus, kristaller, små handdukar, kroppsprodukter eller penslar är bara några av de saker du kan ordna ovanpå. Att använda en pall är en av våra favoritidéer för hur man kan inreda ditt badrum.

Håll nischstyling minimal

Men det finns sätt vi kan få vårt schampo och balsam att se snyggare ut – kanske överföra dessa till icke-märkta, neutrala flaskor eller bara lägga till en liten växt för en snyggare look?

Använd handdukar som konst

Lägg till en stor färgklick och intresse till ditt badrum med handdukar – behandla dem som konst i ditt badrum.

Snygga handdukar är lättare att hitta än någonsin tack vare återförsäljare som har ett stort utbud av prisvärda men lyxiga handdukar.

Använd en badrumsmatta

Mjuka upp utseendet på hårda klinkergolv med en badmatta. Vi älskar de som har lite textur eller bambumattor som ger värme.

Du kan också hitta runda badmattor för en lite extra intressant look.

Lägg till inomhusväxter

Om du inte redan har gjort det, leta efter ett sätt att införliva några inomhusväxter i ditt badrum.

En stor planta bredvid duschen, hängande plantering vid fönstret eller liten inomhusplanta på fåfänga är några av våra favoritställen att lägga till växter på.

Prova ett nytt handduksställ

Häng handdukar inom räckhåll på en loppis-klädhängare. Se bara till att försegla dess åldrade finish under klar polyuretan. Eller för en mer klassisk look, förvandla handdukar till dekorativa accenter med en rad pinnar i Shaker-stil.

Lägg till en ram för badkaret

Ge ett badkar en vintage känsla genom att lägga panel på dess utsida. För att skydda mot röta på trä, gör däcket av plywood toppad av ett ark av vattentätt laminat, och täck bara kanterna med fast lager. Använd utvändig skiva plywood för sidorna, och sarga botten med fotlist.

Eller skapa en rustik och rostsäker ram för ditt badkar av korrugerade takpaneler i galvaniserat stål.

Spara genom att inte bygga in

Infällda speglar som är lätta att hänga kräver inte väggsprängande konstruktion som infällda medicinskåp gör. Eftersom de är lätta att byta ut kan du ändra ditt badrums stil på en krona med speglar från återförsäljningsbutiker.

Gör ditt befintliga klinkers ljusare

Fräscha upp ett vintage klinkergolv med en miljö- och husägarevänlig syraetsare som tar bort inslipad smuts från ytan och injekteringslinjer. Detta är ett särskilt budgetvänligt sätt att förstärka och fira ursprungliga designdetaljer i ett äldre hem.

Skapa en harmonisk färgpalett

Ett lager färg gör hela skillnaden. Skapa en slående monokromatisk effekt genom att måla väggar för att matcha dina golv, eller prova tvåfärgade väggar åtskilda av en stolskena. Båda dessa iögonfallande alternativen kommer att skapa visuell harmoni

Väggmontera ett skåp

Dölj toalettartiklar i ett snyggt hängande skåp som inte äter upp någon golvyta. Du kan också installera hyllor för att få ut det mesta av förvaringen i ett litet rum.

Fokalpunkter

Att skapa en kontaktpunkt innebär inte att man dekorerar varje vrå och hörn av rummet, utan det krävs koncentration på en enda funktion för att fånga uppmärksamheten. Fokuspunkter är en viktig del av varje renoveringsdesign, särskilt i badrum. Här är några sätt att experimentera med starka fokuspunkter:

Badrumsskåp: En badrumsskåp är ett av de mest ändamålsenliga utrymmena i badrummet. En underdel kan fungera perfekt som mittpunkten i ditt badrum. Det är viktigt att vara uppmärksam på designdetaljer och förstå funktionen som fåfänga spelar. Det är lätt att förvara nödvändigheter i badrummet. Men med rätt design kan den lägga till visuellt tilltalande. Men att använda fåfänga som en samlingspunkt kräver noggrann planering så att andra element, såsom kranar och bänkskivor, måste komplettera den.

Badkaret: Ett fristående badkar kan vara ett huvudelement i ditt badrum om du förstärker det med rätt inredning.

Spegel: Speglar gör en stor comeback i badrumsrenoveringar och blir till och med stjärnattraktionen snarare än bara något som bara är en viktig komponent. Ett vanligt tillvägagångssätt är att göra spegeln exakt lika bred som fåfänga så att de två passar perfekt och skapar balans.

Konst och dekor

Det finns några anledningar till varför människor undviker att sätta konst i sina badrum. En av huvudorsakerna är att folk är osäkra på hur badrummets fukt kan förstöra integriteten hos en del. Om du är sugen på något konstverk, se till att det är monterat bakom glas och förseglat korrekt för att undvika otäck imma i glaset.

Konstverk för ett badrum ska vara neutrala och lugnande – leta efter lite abstrakt konst eller fotografi som är i linje med din färgpalett.

Förutom de traditionella konstverken eller fotografierna i ett badrum, överväg att sätta upp några hyllor på en tom vägg. Du kan lägga till dekor på hyllorna för att skapa intresse utan att behöva oroa dig för att konstverk eller fotografier ska skadas av den fuktiga luften.

Handdukar och badlakan är inte bara för att torka av dig – använd hängande handdukar för att skapa textur i ett badrum i olika storlekar, texturer och färger för att komplettera rummets färgpalett. När det kommer till speglar i ett badrum – ju större desto bättre. Speglar får ett rum att kännas större och öppnare samtidigt som de reflekterar ljus.

Byt ut handtag och knoppar

En snabb och enkel idé om badrumsinredning – byt ut ditt badrums hårdvara. Nya låddragare, toalettpappershållare, handduksstänger och kran kommer att helt förändra utseendet på ditt bad. Här är tre fördelar med att hålla kranar och armaturer i gott skick och byta ut dem:

 • Förbättra det estetiska intresset
 • Spara vatten och pengar
 • Öka ditt hems värde

Badrum behöver inte vara rent funktionella utrymmen utan karaktär. Att inreda ditt badrum ska vara lika roligt som resten av ditt hus!

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

 • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

 • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

 • Integrera Skrivaren i Hemmets Design