Hur Inreder man ett Hörn? Tips för Hörninredning

living room 2732939 1280 1

Idéer för vardagsrumshörn finns i alla former och storlekar. För konstälskare kan du ha en skulptur på en sockel, som tar minimalt med golvyta. Eller, om du har ett fönster utanför centrum eller ett som går längs en vägg och in i hörnet, se det tomma utrymmet i ditt vardagsrum som en möjlighet att skapa en fönsterplats eller ett provisoriskt hemmakontor med utsikt över vilken utsikt som helst väntar utanför.

Skapa en mysig sittplats i hörnet

En av våra favoritidéer för dekoration av vardagsrumshörn fokuserar på fönstret. Om ditt vardagsrums fönster nuddar hörnet av ditt vardagsrum, eller åtminstone kommer nära, tänk på att bygga ut en fönsterplats under den. En fönstersits är en av de lyxiga som har en lugnande anda. Det är ett av de mest effektiva sätten att göra det tomma hörnet i ett vardagsrum till det största inslaget i rummet och den del som du vill flockas mot.

Tomma golvhörn: belysning

Belysning är en av de viktigaste aspekterna av inredning i alla rum. Det handlar om att ha olika ljuskällor, på olika nivåer så att ditt ljus sprids. Det betyder också att du har flexibiliteten att skapa olika grader av atmosfär. Golvlampor är den perfekta idén när det kommer till att fylla tomma vardagsrumshörn.

De är en funktion i sin egen rätt ungefär som konstverk är, så ditt hörn är fyllt med estetiskt värde, men kommer att kasta en glöd till en annan del av ditt rum.

Om du har ett besvärligt hörn nära en soffa, sätter din golvlampa din sittplats i rampljuset. Om du har valt att placera möbler eller konst i vardagsrumshörnan kan du lägga till belysning ovanpå det också. En bordslampa på ett sidobord, en vägglampa över din hörndekoration, en lågt hängd pendel som lyser upp en skulptur på en sockel – varje belysningsalternativ kan designas för att fungera i ditt vardagsrums hörn.

Konstverk för hörnväggar

Oavsett om ditt val av konstverk är inramade tryck eller storskaliga oljemålningar är det frestande att placera dem alla i mitten av väggen. Men genom att ta med din konst i hörnet, eller hörnen, ger det omedelbart intresse – inte bara för själva konsten utan för att det inte är platsen du alltid förväntar dig att hitta dem. Använd intilliggande väggar i hörnen av ditt vardagsrum så att du har en rät vinkel av relaterad konst.

Möbelarrangemang för större ytor

Få ut det mesta av din golvyta genom att ha specifika hörnmöbler i vardagsrummet. Om du redan har bestämt ditt vardagsrums layout och har ett tomt hörn, blir det lättare att fylla utrymmet med enstaka möbler, som en enkel stol och sidobord.

Om ditt hörnutrymme är mindre, är till och med ett accentbord toppat med en lampa, vas eller prydnad värt att tänka på.

Men om du håller på att renovera eller är öppen för att omdefiniera ditt vardagsrums layout, tänk på att zonplanera dina möbler på ett större sätt. Att flytta in din sittgrupp i hörnen av vårt vardagsrum är ett bra sätt att bygga mysighet i ditt rum. Är ditt vardagsrum på den stora sidan? Om så är fallet, kanske du har plats för en sekundär, mindre soffa.

Växter och grönska

Den här hörndekorationsidén för ett vardagsrum fungerar oavsett hur mycket golvyta du har över. Växter och grönska är ett säkert sätt att blåsa liv i vilken del av ditt hem som helst. Blommor är den bästa växten för ett vardagsrum så när du väljer grönska istället kommer det alltid att märkas.

Om du känner dig modig, gå maximalistiskt med en överdimensionerad växt med stora blad ingjuten i en strukturerad rottingkorg. Mer diskreta alternativ är vackra olivträd eller bukträd. Och om du verkligen inte har plats utan att få rummet att kännas rörigt, tänk på att hänga ett terrarium så att din grönska flyter ner i hörnet från taket.

Använd en välstylad stol

Om ditt utrymme har något utrymme eller behov av extra sittplatser är en stol ett bra sätt att fylla upp ett tomt hörn! Du kan gå med en stor, mysig fåtölj om du vill ha en plats att lounge, men om du vill hålla den mindre kan du hålla dig till en mindre trästol.

Bonuspoäng om du kan hitta något vintage – det kommer att lägga massor av personlighet till ditt utrymme! Kombinera stolen med en golvlampa, en mysig filt och en korg för några böcker och du har skapat en perfekt liten läshörna för dig själv!

Ta med lite extra förvaring

En vintagekoffert, en hög byrå eller till och med ett smalt linneskåp kan se vackert ut i alla utrymmen och har den extra fördelen att ge dig lite extra utrymme för alla dina saker också.

Lägg till en spegel

En uttalande spegel kan göra stor skillnad i alla rum. Den studsar runt ljuset för att rummet ska kännas både ljusare och större, och de är ett funktionellt och vackert tillskott. Du kan få något litet och läckert eller bli stort med en spegel från golv till tak, men hur som helst är det ett bra alternativ för ett tomt hörn!

Lägg till några flytande hyllor

Ett obekvämt hörn kan förvandlas totalt och fullständigt av några enkla svävande hyllor. Innan kommer du att tycka att ytan bara var ett konstigt och tomt hörn i vårt vardagsrum som inte fick plats med något annat. Och efter känns det som en avsiktlig del av rummet som tillför så mycket.

Designa en meditationszon

Förvandla ett hörn till ett område för bön eller meditation. Dekorera utrymmet med lugnande färger och skapa en skräpfri look så att du kan hålla dig lugn och fokuserad. Ingjuta en meditativ atmosfär med en kudde, lugnande väggkonst och verktyg som en sångskål, bekräftelsepärlor och kristaller.

Skapa en accentvägg/fondvägg

Förvandla hörnen av ett rum till en accentvägg genom att hänga upp en målning eller introducera en tapet eller väggpanel i djärv färg. Välj statement-accessoarer eller anpassa utrymmet genom att skapa en gallerivägg med familjefoton.

Installera ett hörnfönster

Utöka inomhusutrymmet och skapa en lysande anslutning inomhus-utomhus genom att installera ett hörnfönster, särskilt om huset öppnar upp mot pittoreska vyer. Lägg till en fönsterplats och skapa ett utrymme att njuta av vintersolen.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design