Vad är Lantlig Inredning?

kitchen 2400367 1280

Lantlig inredningsdesign har funnits väldigt länge, och ett känt TV-program har gjort det ännu mer populärt. Men det ser ändå inte ut som att det försvinner snart. Så om du planerar att renovera ditt hem i denna stil har du kommit rätt. Men innan du sätter igång, ta en titt på våra inredningstips och fortsätt läsa för våra lantlig inredning.

Grundläggande för lantlig inredning

Om det är något som är vanligt i alla hem i bondgårdstil är deras omisskännliga avslappnade atmosfär. Det är något med lantlig inredningsstil som bara får dig att vilja mysa i soffan när du går in genom dörren!

Men avslappnad betyder inte slumpmässigt. Tvärtom, en lamtlig inredning har sina specifika egenskaper, som å ena sidan skapar en avslappnad atmosfär och å andra sidan skapar en sammanhållen och kurerad stil. Till att börja med bör den perfekta moderna lantstilen uppnå en balans mellan praktisk och elegans.

Med andra ord, ingenting ska se för ömtåligt ut för att vidröras, men utrymmet ska ändå behålla en viss sofistikering. För att uppnå det bör slitstarka material föredras och blandas med mysiga accessoarer för ett hem som är välkomnande, stilrent men också extremt praktiskt för vardagen. Det andra huvuddraget i modern lantlig inredningsdesign är att det är en samlad stil. Du kommer aldrig att se ett sovrum i ett bondgårdshem och matchande stolar är inte heller så vanliga. Kort sagt, att matcha är något dubör undvika i lantstil.

Sist men inte minst, innan du påbörjar din inredningsresa måste du välja om du föredrar en traditionell lantlig stel (som mer liknar en lantlig stil) eller en modern lantlig stil, som blandar lantliga och moderna element för att uppnå ett övergripande modernare utseende.

Rustik finish: Signaturen för lantlig inredning

Oavsett om du väljer en traditionell lantlig inredning eller en modern lantlig stil, kommer rustika ytskikt alltid att vara dina vänner. Från slitet trä till exponerat murverk, slitna ytskikt ger omedelbart karaktär till vilken yta som helst. Ännu mer, deras på något sätt grova textur skapar en enkel atmosfär som är typisk för alla väldesignade bondgårdsinredningar.

Till exempel, en tegelvägg (eller till och med en realistisk tegelliknande tapet om du inte kan ändra dina väggar så mycket) kommer att göra underverk för att lägga till en rustik atmosfär till utrymmet. Andra moderna lantliga inredningsdetaljer är exponerade rustika träbjälkar, som kommer att ge omedelbar charm till alla rum.

Inspiration för lantlig inredning

Men när vi säger rustika ytbehandlingar pratar vi inte bara om golv, väggar och tak! Så var inte rädd om du inte bor i en gammal herrgård på landet! Egentligen kan rustika accenter gå var som helst i hemmet. Och de kan verkligen hjälpa till att återskapa en lantlig känsla även om du börjar med en modern vit duk.

Till exempel är det perfekta träelementet i köket ett tjockt slaktblock, som tål timmar av matlagning samtidigt som det ger charm åt utrymmet. På samma sätt, tänk på att lägga till rustika trähyllor och skåp på dina vanliga vita väggar; du kommer att bli imponerad av effekten de kommer att göra!

Lantlig Inredning: Metaller

Metaller är ett annat nyckelelement i en lantlig stil och även när man pratar metaller är en avslappnad atmosfär nyckeln. Så var inte rädd för att blanda, som guld, svart och silver kan alla fungera tillsammans i samma utrymme! I allmänhet fungerar borstade ytor bäst för den här stilen eftersom de passar bättre ihop med de andra slitna ytorna.

Framför allt är gunmetal-grå metaller ett måste i all bondgårdsinredning. Detta är verkligen för deras rustika känsla, men inte bara. Den mörka färgen lägger också till lite elegans och kontrast till utrymmet, vilket gör det till ett utmärkt val för moderna bondgårdsinredningar också. Och oavsett om du går för en traditionell eller modern bondgårdsstil, strö lite galvaniserat stål här och där för en extra rustik touch.

Neutrala färger i bondgårdsinredningar

Alla lantliga inredningar delar en neutral färgpalett. Så börja skapa ditt färgschema genom att blanda olika nyanser av brunt eller grått (eller till och med båda).

Förutom att vara idealisk för en bondgårdsstil, är det alltid en bra strategi att hålla sig till en övergripande neutral palett för att skapa en design som du inte kommer att tröttna på i längden.

Tänk på det: med en neutral bakgrund kan du alltid piffa upp saker med färgglada accenter. Och att ändra accentfärgen räcker för att ge ditt utrymme ett helt nytt utseende med minimal ansträngning! På tal om accentfärger kan du välja allt från blått till rött till gult i lantlig stil. Men att hålla sig till ganska dämpade toner är bäst för att uppnå den naturinspirerade känslan som är typisk för modern bondgårdsinredning. Så grönt ljus till djupblått, vinrött, bränt orange och senapsgult!

Lek med texturer

En av de bästa idéerna för att dekorera i lantlig stil är verkligen blandningen av flera olika texturer. Vi har redan sett hur rustika ytbehandlingar kan ge utrymmet karaktär. Men detsamma gäller för möbler, textilier och accessoarer!

Så när du väljer möbler, föredrar ganska slitna ytor, även med repor och knutar. Och lägg sedan till ännu mer textur med textilier! Från naturfibermattor till stickade filtar och fuskpälskuddar, en blandning av rika texturer är det som kommer att ge djup och hjälpa dig att få ett stilrent utseende i ditt hem.

Att blanda texturer är inte alltid en lätt uppgift, men i lantlig stil är det inte så svårt. Om du håller dig till en neutral färgpalett räcker det med att nyanserna är lika för att knyta ihop dina accessoarer och textilier även om de har olika texturer.

Viktig lantlig inredning

Det är ett välkänt faktum att tillbehör kan ha stor påverkan på en design. Och den lantliga stilen är inget undantag. Därför, om du går för en lantlig inredning, bör du också vara konsekvent i din inredning. Till exempel är de föredragna konstverken för en modern bondgårdsdesign definitivt tecken och grafik.

Du kan hitta massor av dem i alla heminredningsbutiker, men de är också väldigt lätta att göra själv. Och ett plus med att göra dem själv är att du kommer att kunna välja de citat du älskar mest och förvandla en enkel gallerivägg i din personliga inspirationstavla! För en ännu mer balanserad gallerivägg, blanda citat om inspirerande landskap och botaniska tryck, som kommer att kunna ta in den naturliga inspirationen även om du bor mitt i staden.

Andra inredningsdetaljer som inte kan missas i en modern lantlig inredning är mjuka kuddar, varma filtar och vintagespeglar. Men få inte allt från samma butik! Kom alltid ihåg att perfekta lantliga inredningar ser spontana och samlade ut över tiden, så håll dig borta från bitar som ser för matchande ut.

Och – speciellt om du har valt en modern bondgårdsstil – överdriv inte det! De bästa moderna bondgårdsdesignerna har bara ett fåtal välplacerade tillbehör, eftersom för många av dem skulle sluta belamra utrymmet!

Grönska är ett måste i lantlig inredning

Att lägga till lite grönska hemma är alltid en bra idé; det ger liv i utrymmet och ger det omedelbart en mer kurerad känsla. När man väljer grönska spelar personlig smak en viktig roll och växter fungerar likgiltigt i alla hem och alla rum, oavsett stil. Men om vi fick välja bara en sorts grönska för en bondgårdsstil, skulle det säkert vara lösa grenar.

Från bomullsknoppar till eukalyptus, grenar (bättre om de visas i en vintageburk) kommer att dekorera utrymmet samtidigt som de tar in den unika blandningen av rustikt och naturligt. På samma sätt kan du ordna dina grenar i kransar och girlanger, en annan stapelvara i lantliga inredningar. I den här stilen fungerar faktiskt kransar och girlanger bra både på entrédörren och som dekoration inomhus och kan sitta kvar året runt!

Återanvändning

Vad passar bättre än något vintage för att ge utrymmet en rustik känsla? Faktum är att detaljer för inredning i lantlig stil är det perfekta tillfället att handla på loppmarknader och antikaffärer.

Där hittar du autentiska vintagedetaljer som kommer att ge ett helt nytt värde till din interiör, mycket mer än nya pjäser som bara ser bekymrade ut. Så definitivt gå och titta på din lokala loppmarknad! Och när du går runt i stånden, glöm inte att du alltid kan använda dina begagnade fynd för nya funktioner!

Till exempel kan gamla fönsterluckor ha flera användningsområden i ett traditionellt eller modernt lantligt hem. De kan bli ett vackert konstverk när de hängs på väggen eller läggs på eldstadens mantel. Alternativt kan de användas som dörrar till ett skåp eller till och med som en tavla för att hänga upp smycken!

Belysning är ett annat bra tillfälle att återanvända föremål på ett kreativt sätt.

Sammanfattningsvis är loppmarknader en bra inredningsbutik om du går för en bondgårdsstil, men din kreativitet gör resten! Ta en titt på Pinterest för mer specifik inspiration; du hittar massor av häpnadsväckande projekt som också hjälper dig att spara lite pengar!

Gör det själv/DIY

På tal om att spara pengar, det här är något vi alla gillar, och gör-det-själv-projekt är till för att komma till undsättning. Men vilka är de bästa gör-det-själv för en modern lantlig inredning? Det finns faktiskt många kreativa alternativ där ute som gör att du kan spara några kronor samtidigt som du skapar en autentisk och personlig lantlig stil.

Någon kanske säger att de är ett självklart val, men masonburkar är extremt mångsidiga! Med bara ett lager färg och lite snöre kan de bli den perfekta behållaren för kvistar och grenar. Men de kan också användas som lyktor, tvålautomater och taklampor, bara för att nämna några!

Lantliga inredningsidéer: vardagsrumsinredning

Metallburkar kan användas för att få in en rustik metallaccent. Och hur är det med trälådor? De är ytterligare ett mångsidigt föremål som kan bli allt från bokhylla till bänk! Återvunnet trä är ett annat måste i alla lantliga inredningar och kan hitta sin plats i varje rum, bli en väggpanel, en ladugårdsdörr, en fuskbalk eller en bordsskiva! Och slutligen, en kreativ gör-det-själv gör att du kan förvandla ett loppisfynd till precis det du behöver för ditt eget projekt!

Omfamna ofullkomligheter – med måtta

Oavsett om du går för en traditionell eller en modern bondgårdsinredning, kommer brister att vara en tillgång i ditt hem. Trots allt är grova texturer och tecken på användning det som skiljer bondgårdsinredningen från andra stilar! Men – som alltid i design – tänk på proportioner! Om allt runt ditt hem har en alltför distresserad finish kommer det med största sannolikhet att bli för mycket och skapa en slarvig effekt istället för en vacker bondgårdsdesign.

Hur hittar man rätt balans? Egentligen finns det ingen regel som passar alla. Till att börja med kommer allt att bero på den exakta stilen du har valt, eftersom en modern bondgård accepterar mindre brister jämfört med en traditionell lantlig stil. Din personliga smak kommer också att diktera hur mycket som är för mycket för dig. Som en tumregel bör du dock alltid försöka skapa någon form av kontrast och göra ett fokus på dina nödställda föremål.

Till exempel kommer en väderbiten trähylla att vara perfekt över en vit gipsvägg, men kan vara för mycket över en rustik tegelvägg! Kort sagt, blanda alltid rustika och moderna föremål och experimentera för att uppnå den perfekta moderna bondgårdsinredningen för dig!

Vad är lantlig inredningsdesign?

Lantlig inredning kallas ofta för en stil som introducerar rustikhet, värme, traditionell och chic. Även om det verkar vintage-aktigt kan en bondgårdsinredning kombineras med modern touch-stil.

Vid det här laget är det kanske fortfarande svårt att föreställa sig hur en bondgårdsinredning är. En av de mest märkbara egenskaperna hos just denna design är dess rena linjer.

Vad är då de andra egenskaperna?

Andra egenskaper hos en lantlig inredning är enkla, funktionella och rustika möbler.

Enkelheten som erbjuds av en lantlig inredning kan ses av färg och grundmaterial i möblerna.

Till exempel, många prioriterar neutrala färger. Som vi vet skapar färger uttryck för utrymmet.

Kommer du ihåg att en lantlig inredning gillar att hålla det enkelt och stilrent?

För att accentuera stilrenheten kan du välja ljusa eller neutrala färger som också framhäver rustikheten.

När det kommer till funktionalitet är det relaterat till hur möblerna är arrangerade. Å andra sidan gör denna stil funktionalitet och praktiskt taget dess prioriteringar. Dekorativa föremål placeras den andra efteråt.

På tal om möbler behöver lantlig inredning rustikt inspirerade element, vilket vanligtvis visas av trämaterial.

Därför är det här några steg för att designa ett utrymme med en lantlig inredning.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design