Vad är Industriell Inredning? Rustik Industriell Inredningsdesign

apartment 406901 1280

Älskar du avskalade utrymmen, snygg design och funktionella möbler? Då kommer du med all säkerhet att älska allt som har med industriell inredning att göra.

Chansen är stor att du redan har blivit introducerad till den här stilen men ännu inte definierat den som sådan. Även design i industriell stil har varit en populär estetik i arbetsytor, gallerior, restauranger och pubar runtom i världen i olika byggnader som restauranger. Och nu får den här typen av stil också plats i hemmen. Läs dessutom här för att ta reda på vad industriell design har, tillsammans med hur du kan återskapa det i ditt eget utrymme.

Vad är den industriella inredningsstilen?

Det industriella inredningskonceptet kommer från 1970-talet i England och USA. Detta var den tid då gamla lager och fabriker byggdes om till bostäder, vilket ledde till att estetiken införlivades i hemmen. Icke desto mindre finns det olika typer av industriella inredningsstilar som ses i moderna hem.

Vad är industriell inredning?

Ingen designstil är komplett utan vissa egenskaper och detsamma gäller industriell design. Så här är några tips för att uppnå utseendet felfritt:

Omfamna den industriella designdesignen från gamla industrier och lager

Den mycket stilrena looken i den industriella stilen är utilitaristisk och naken. De flesta inredningsarkitekter kommer alltså att rekommendera att du håller dig till minimal inredning och sparsam inredning när det kommer till inredning i industriell stil. Men nakna betyder inte att ditt hus ska sakna tröstande stolar, mattor eller ens intressant inredning.

Håll det neutralt

Industriell design handlar om neutrala färger. Använd frikostigt brunt, vitt, svart och beige och du kan också leka med inredningsaccenter i industriell stil, som att ta med exponerade material i huset.

Omfamna enkelheten

En av de grundläggande inredningsegenskaperna i industriell stil är enkelhet. Konceptet är enkelt, oavsett om det är form, funktion eller material. Välj också rena möbler med enkel design. Slutligen, undvik allt som kommer att störa enkelheten.

Våga blända

Du kan experimentera med olika typer av industriell inredning när det kommer till att experimentera med stilar, inklusive industriell chic eller högklassig. För att uppnå detta, välj föremål som är av fin kvalitet och har ett bra estetiskt värde.

Avskalad industriell inredning

Industriella inredningselement som oavslutade exponerade tegelväggar, enkla betongytor och råa trästrukturer är stilens varumärken. Du kan också prova att införliva utsatta rör och kanaler för samma effekt.

Tträ och metall för industriell inredning

Industriell interiör handlar om att använda återanvända dekorelement av trä och metall för ditt hem. Ändå kan detta visa sig vara en bra bas för gör-det-själv-projekt – metalllampor, rörbokhyllor eller till och med konstverk gjorda av maskindelar.

Rätt belysning är ett väsentligt industriellt inredningskoncept

För att verkligen fånga essensen av en interiör i industriell stil, välj den typ av belysning som passar den råa fabrikskänslan. Till exempel är hängande Edison-lampor, mörka metallhängen, skulpturala LED-armaturer och arbetslampor idealiska industriella dekorationer.

Välj en öppen layout

En öppen layout är en vanlig inredningsegenskap i industriell stil. Likaså bidrar det till att framhäva lagerkänslan i huset. Därför föreslår designers ofta att man använder skärmar eller till och med möbler som garderober för att separera olika områden i hemmet.

Använd fotografier, minnessaker och souvenirer för att personifiera och sätta karaktär till ditt hus i industriell stil. Och du behöver inte leta långt efter inspiration.

En av grunderna för inredning i industriell stil är verkligen en rik färgpalett som blandar neutralt brunt, vitt och svart. Så låt oss se hur man återskapar det. Till att börja med, koppla ihop olika nyanser av brunt och brunt för att få utrymmet att kännas avslappnat. Lägg sedan till vita element för att ge rummet ett rent utseende. Och sist men inte minst, avsluta med svarta accenter för att skapa kontrast och lägga till karaktär.

Rustik industriell designstil

Förutom färger spelar texturer också en mycket viktig roll i den hög-låg-mix som är typisk för industriella interiörer. För att ge dig ett exempel, en distressed läderstol skulle vara bra för att lägga till textur och flera bruna nyanser. En vanlig vit vägg skulle vara den perfekta bakgrunden för det.

Och det skulle skapa den där blandningen av högt och lågt som gör rustik industriell inredning så speciell. Slutligen skulle svartmetallaccenter här och där ge utrymmet karaktär.

Dessutom kan de användas för att accentuera vissa funktioner i ditt hem. För att sammanfatta, den perfekta paletten för en rustik industriell interiör är en blandning av många naturliga färger, som kommer att skapa en unik avslappnad atmosfär i utrymmet. Dessutom, med så många olika färger, är det en ganska enkel palett att uppnå och underhålla!

Blanda modernt och rustikt för felfri rustik industriell inredning

Som vi redan har nämnt är det ena typiska elementet i all inredning i industriell stil blandningen av moderna och rustika element. Det är också viktigt att nämna att det inte finns någon absolut regel för andelen höga och låga element som ska gå in i ett utrymme. Så du är helt fri att skapa en stil som lutar mer åt den moderna eller den rustika sidan.

Du kan till exempel skapa ett lika fantastiskt vardagsrum med industriell inredning, antingen med en elegant svart skinnsoffa eller med en sliten läder. Du kan också välja att lämna väggarna grova eller måla dem i vanlig vit… Du förstår poängen: en blandning av modernt och rustikt är viktigt för alla industriella interiörer, men hur mycket av varje som ska inkluderas beror på din egen smak!

Använd trä i din rustika industriella inredning

När du väljer trä för industriell inredning är textur nyckeln. Det bästa valet du kan göra är slitet trä med synliga kvistar och en lite grov touch. Färgen på dina träbitar behöver inte heller matcha perfekt. Det är faktiskt ännu bättre om det inte matchar! I själva verket kommer icke-matchande bitar att få in en mängd olika färger och lägga till den avslappnade känslan i utrymmet. Plus naturligtvis, vilket gör det lättare för dig att hantera!

Med tanke på den här stilens popularitet kommer du att hitta många möbler till försäljning som redan kommer med en distressed finish. Men du kan också göra din egen! Med relativt grundläggande gör-det-själv-färdigheter kan du förvandla en enkel bit återvunnet trä till ett sidobord eller göra hyllor av det. Och – om du har tillgång till mer material – kanske du till och med bestämmer dig för en hel shiplap-vägg!

Inredning i industriell stil

Sparsamhetsbutiker och garageförsäljningar är också bra tillfällen att hitta möbler i nödställda trä. Det bästa rådet vi kan ge dig här är att lämna tankarna öppet när du handlar.

Kanske ser ett föremål för bekymrat eller gammalt ut när du först tittar på det, men när det paras ihop med mer moderna föremål och ses i sammanhanget med den färdiga interiören kan det vara precis rätt val! För att hjälpa dig att bestämma, prova att ta en bild av det objektet och placera den nära de andra inspirationsbilderna du har samlat in. Att se allt tillsammans kommer säkert att hjälpa dig att välja! Slutligen, glöm inte att möbler kan ändras! Ett lager färg och nya lådor kan göra stor skillnad och låta dig spara lite pengar!

Lägg till metallaccenter

I en industriell inredningsdesign används metallelement ofta för att introducera en svart accent. Så svart är definitivt den bästa färgen att välja för dina metaller. Du kanske nu tror att du inte har något val, men du har fortfarande gott om utrymme att leka med avslutningen! I synnerhet kommer polerad metall att se elegant och modern ut, medan borstad och rostig metall kommer att lägga till den rustika sidan av din interiör.

Vi har redan sagt att en rustik industriell inredning är tänkt att kännas avslappnad och inbjudande. Så ja, du är definitivt välkommen att blanda mer än en finish! Det enda viktiga är att se till att det slutliga resultatet fortfarande ser sammanhållet ut. Ett proffsdesigntips för att uppnå det är att välja 2 eller 3 olika ytbehandlingar och upprepa dem i alla rum. Denna noggranna upprepning kommer att visa att designen var planerad och inte bara är något som hänt av en slump!

När du tänker på metallaccenter kom ihåg att i en rustik industriell interiör är metaller inte bara kranar och skåpdrag. Egentligen är allt ett tillfälle att lägga till en touch av metall! Leta till exempel efter hyllor med metallstruktur, bord och stolar med metallben och till och med metalltillbehör!

Lämna strukturella element exponerade för äkta industriell inredningsdesign

Ett av de bästa sätten att ge karaktär till en rustik industriell interiör är att lämna ytbehandlingar och strukturella element exponerade. Tegelväggar och betonggolv är en absolut bas i denna stil!

Tänk på att de båda är rustika element så, beroende på hur modernt eller rustikt du vill att ditt utrymme ska vara, kan du lämna dem helt exponerade eller bara behålla en del för att skapa en kontaktpunkt. En annan uppenbar fördel med att inte behöva täcka alla ytor med en ny finish är att du kan spara lite pengar på din renovering… och vem gillar inte det?

Skandinavisk industriell designstil

Vägg- och golvfinish är dock bara en del av historien. Alla typer av strukturella element ser också bra ut när de lämnas exponerade i en rustik industriell stil! Träbalkar, pelare och pelare, kanalsystem och rör … om du har någon av dessa funktioner i ditt utrymme, täck inte över dem!

Tvärtom, prova att måla dem i en kontrasterande färg och låt dem lysa! Förutom att de är typiska för en industriell stil, är dessa element unika för ditt utrymme och kommer att ge ditt hem en speciell karaktär!

Avsluta allt med detaljer industriell inredning

Accessoarer är alltid ett måste för att ge en interiör personlighet, och rustik industriell stil är inte annorlunda. Kuddar, konstverk, bordslampor och andra dekorativa föremål kan vara dina vänner av ett antal anledningar. De kan hjälpa dig att komplettera din färgpalett och sätta en personlig touch. Eller till och med justera den övergripande atmosfären genom att få in mer av en rustik touch eller tämja den med mer av en modern atmosfär.

Återigen hittar du massor av tillbehör med industritema i heminredningsbutiker. Men för just den här stilen kan du ofta göra din egen till en bråkdel av priset! Försök att återanvända träbitar, metallrör och kedjor, bilplåtar, remskivor och alla andra föremål som matchar atmosfären i en industriell inredning… du kommer att bli förvånad över vad du kan hitta på!

Till exempel skulle några industriella loungerumsidéer vara en gallerivägg av felaktiga bilskyltar. Eller varför inte, en pendel som fästs i taket med en vintage remskiva. Faktum är att återanvändning av föremål som kommer från en fabriksmiljö är en av de saker som ger mest karaktär åt rustika industriella interiörer.

Till att börja med skapar detta ett tillfälle att låta din kreativitet flöda. Och när tillverkningen är över har du massor av unika föremål som kommer att göra ditt hem personligt. Utan att ens nämna att var och en av dessa kommer att vara en bra konversationsstartare när du har gäster över!

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design

  • Trender inom Födelsetavlor: Från klassisk till modern estetik

  • Att Veta inför en Badrumsrenovering