Hur Inreder man en Klädkammare?

closet 3615613 1280

Även om en klädkammare är utformad för att rymma ett stort antal tillhörigheter kanske du inte drar nytta av dess fulla potential. Du kan skapa ett attraktivt och funktionellt utrymme med rätt verktyg och idéer.

Så för att hjälpa dig effektivisera ditt utrymme har vi sammanställt garderobsdesignidéer och klädkammarorganisationstekniker!

Som en tumregel när du bestämmer hur du ska organisera din klädkammare, se till att du använder så mycket vertikalt utrymme som möjligt för att maximera förvaringen.

Garderobssystem

Överväg att installera ett garderobssystem som hjälper dig att organisera din klädkammare. Dessa fördesignade lösningar inkluderar hyllor, lådor, inbyggda garderobsstänger och ett skoställ, bland andra förvaringslösningar.

Dessa garderobslösningar möjliggör personlig installation och ger tidsbesparande användbarhet genom att hålla föremål synliga och nåbara. Garderobssystem kan också utformas för att rymma utrymmen av alla storlekar, vilket är idealiskt om du har kompakt garderobsutrymme.

Tråd eller trähyllor

Innan du börjar ditt projekt bör du ta reda på vilken typ av hyllor som fungerar bäst för din garderob. Varje hylltyp har sin egen uppsättning fördelar. Vajerhyllor är till exempel justerbara, lätta att installera och är perfekta för mindre garderober. Även om trähyllor är robusta, hållbara, perfekta för stora garderober, men kan behöva professionell installation.

Men du behöver inte välja mellan vajer- och trähyllor för din klädkammare – du kan ha båda! Till exempel, i en rymlig master walk-in closet, kan trådhyllor användas för bräddförvaring och trähyllor för skor eller väskförvaring.

Lägg till skåp

Vajrar och hyllor är inte de enda alternativen för en klädkammare. Skåpen ger bra förvaringsutrymme. Solida dörrar kommer att dölja vad som finns inom, medan skåp med glasdörrar kommer att visa upp dina favoritföremål. Du kan också sätta lampor inuti skåpen för att verkligen uppmärksamma de bästa bitarna.

Ta en spegel

När du har enkel tillgång till alla dina kläder vill du se hur de ser ut på dig. Så en väggspegel i full längd är ett måste i en klädkammare. Dessutom kommer speglar i en garderob att skapa en illusion av rymd och hjälpa dig att lugna dig.

Skaffa bra belysning

Om det inte finns tillräckligt med belysning spelar det ingen roll om du har de finaste speglarna i garderoben. Häng en ljuskrona i din garderob för den ultimata belysningsuppgraderingen. Men du behöver inte koppla om din garderob för att justera belysningen. Att lägga till en golv- eller bordslampa kan vara precis vad din garderob behöver!

Använd en fåfänga

En fåfänga kan lägga precis rätt touch av stil och lyx till vilken rutin som helst, så varför inte placera en i ditt närmaste! Ett sminkbord eller sminkbord är den idealiska platsen för att sminka dig och bestämma vilka smycken som passar bäst till din outfit. Den idealiska fåfängan är en som är väl upplyst. Den ska också ha tillräckligt med plats för en stol eller pall som kan gömmas undan när den inte används.

Bred ut en matta

En matta kan hjälpa till att mjuka upp utseendet på din klädkammare samtidigt som den ger en bekvämare plats att stå på när du väljer kläder. För att knyta ihop rummet kunde man välja en matta i komplementfärg. En matta med en plyschstruktur kan också ge estetisk tilltalande.

Det finns en mängd olika förvaringslösningar för att organisera klädkammare, allt från soptunnor och korgar till trähyllor och hela garderobssystem. Och när du lägger till ett dekorativt tilltal till din klädkammare, kommer du att känna dig motiverad att hålla den ren och organiserad. Så vad väntar du på?

Använd olika typer av garderobsförvaring

Nyckeln till en framgångsrik liten klädkammare är att använda en mängd olika förvaringstyper. Bortsett från de vanliga hängande stängerna, överväg att använda öppna brickor, korgar, plastkorgar och skåpförvaringsenheter för att lagra olika typer av kläder och tillbehör.

Som en allmän regel kan de flesta kläder, skor och tillbehör som väskor förvaras utomhus för att göra planeringen av kläder enklare. Planera att förvara mindre vikta plagg, accessoarer och andra diverse föremål i slutna förvaringslösningar för att undvika ett rörigt utseende.

Designa en liten klädkammare med stil

Små klädkammare ger mycket förvaring i trånga utrymmen, men det betyder inte att de inte också kan vara snygga. En vacker ljuskrona kan till exempel göra underverk för att förvandla en mörk garderob till ett ljust och inbjudande omklädningsrum. Överväg att täcka väggarna eller dörren med mönstrad tapet och lägg till accenter som en utsmyckat inramad spegel.

Maximera varje cm av en liten klädkammare

Sortera, stuva och organisera en klädkammare på ett sätt som speglar din personliga stil. En liten klädkammare fungerar väl tack vare smarta och färgglada små garderobsorganiseringsidéer. Ställ, hyllor, korgar och förvaringslådor pusslar ihop för att tillhandahålla förvaringsytor för vikta, hängande, sorterade och dolda föremål. Dörrarna har glaspaneler och skurna glasknoppar för en touch av elegans. Lådor med lock i klara enfärgade färger och mönster lägger till färger genomgående.

Ompröva layouten på din lilla garderob

En anpassad liten klädkammare layout förstärker användbar yta. En hög, smal byrå, placerad i mitten av garderoben, rymmer en mängd lådor för vikta plagg, accessoarer och andra diverse föremål. Testa strategiskt placerade uppsättningar av hängstänger för att rymma längre skjortor och klänningar samt vikta byxor. En spegel och taklampa ovanför byrån ger en plats att prova smycken och accessoarer. Att lämna golvet fritt ger utrymme att kliva in i garderoben om det behövs.

Använd öppen lagring för enkel åtkomst

En klädkammare är avgörande för en strömlinjeformad rutin. Det är viktigt att ge varje enskilt föremål en ordentlig, tillgänglig plats när du organiserar en liten klädkammare. Du kan inte slå hyllor för att hålla vikta föremål snyggt förvarade och inom synhåll, vilket hjälper dig att snabbt lägga undan saker och enkelt dra ihop en outfit.

Dela upp en liten klädkammare i zoner

Använd möbler för att höja en skiljevägg som ger extra användbarhet till en liten klädkammare. Den här bokhyllan fungerar som en rumsavdelare och rymmer skor och delar upp utrymme för att skapa ett separat omklädningsrum. Placerad under spegeln ger en bänk med upplyftande topp extra förvaring samt en plats för att ta på och av skorna. I papperskorgar på väggen mittemot bokhyllan finns plånböcker och väskor där de kan ses och lätt greppas när husägaren rusar ut genom dörren.

Fullängdsspegel

En väggspegel i full längd är en nödvändig utgångspunkt. I själva verket borde det ha ingått som en del av din snickeriplaneringsprocess, design och installation.

En stor spegel tjänar inte bara ett funktionellt syfte (du får kolla in dig själv i den varje dag!), utan det är det perfekta sättet att bryta upp en stor mängd potentiellt tunga massiva dörrar.

Om du inte fick en chans att inkludera en spegel i den ursprungliga garderobsdesignen, kommer en fristående spegel att fungera. Luta den eller fäst den på en tom del av väggen i walk in closet om du har en, eller sätt en på en tom vägg i ditt sovrum i närheten.

Om du arbetar med en liten klädkammare och det inte finns några tomma väggar över, installera en vertikal spegel inuti en av garderobsdörrarna (där det finns mest belysning skulle vara bäst).

Kuddar och stolar

Visst, din walk in closet är ett omklädningsrum; ett funktionellt utrymme som behöver möta alla dina lagringsbehov. Men det är inte att säga att det inte kan kännas mjukt och överdådigt att vara i.

Faktum är att om du verkligen vill göra den till din drömklädkammare bör du närma dig att dekorera den som vilket annat rum som helst i ditt hem. Du vill ha ett effektivt färgschema och massor av mjuka texturer.

Det är här kuddar och filtar spelar in. Du vill ha några av dessa på din bänk eller ottoman för att lägga till plysch, lyxig vibb.

Kuddar är bäst reserverade för bänkar som inte är fristående i mitten av rummet. Tänk fler inbyggda säten som har rygg, annars har du bara en besvärlig dyna sittande mitt i rummet.

Dekorativa dörrhandtag

Folk tänker inte riktigt göra en stor grej av sina garderobsdörrhandtag, men de borde göra det. De lägger till personlig stil och stil till en dräkt oavsett om det är en liten garderob du arbetar med eller har gott om utrymme.

De är också väldigt lätta att byta med åren. Om din nuvarande garderob känns lite trist kommer nya handtag att ge den den det uppfräschande den behöver för att kännas helt ny. Det är av denna anledning jag inte skulle rekommendera att spendera en enorm summa på dörrhandtag om du inte planerar att aldrig uppdatera dem.

Bonusen med en stil som rundade knoppar är att de är ett bra ställe att hänga väskor på om dina garderobsplaner aldrig tillät en massa inre krokar eller upphängningsutrymme.

Skrivbord och stol

Detta är ytterligare en av garderobsdesignidéerna som borde ha inkluderats i dina första planer och installation av mantel; en skrivbordszon som du kan använda som en plats att göra sig redo eller som en arbetszon.

Om du designar ett skrivbord med en liten låda i eller installerar en hylla ovanför kan detta vara ett bra ställe att förvara viktiga dokument på ett bekvämt ställe. Du behöver inte mycket utrymme för att inkludera denna designfunktion heller. Ett horisontellt skrivbord på cirka 80 cm i bredd räcker.

Ovanpå skrivbordet kan du inkludera alla möjliga dekorativa element som brevpapper, färska blommor eller ett gudomligt ljus (mer om ljus nedan för dig).

Områdesmattor

Medan många av oss arbetar med en mindre garderob, kanske du fortfarande kan passa en matta i mitten av zonen för att ge den lite dekorativ stil. En snygg matta värmer upp garderobsgolvet och kan ofta få ett litet rum att kännas större.

Att placera en matta under en ottoman i mitten av garderoben, med en taklampa installerad ovanpå, fungerar det också för att ge utrymmet en känsla av ordning; den skär ut en gångväg runt zonen och låter dig ha något mjukt under fötterna samtidigt som du beundrar hur väl din garderob fungerar.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design