Hur du gör ditt Hem mer Personligt [Tips & Guide]

bedroom 6778193 1280

Hem är personliga utrymmen, och som sådan är det avgörande att lägga en personlig touch till ditt hem för att känna sig bekväm. Men många husägare kan inte skapa en flytande design som är både vacker och tröstande.

Vissa människor fokuserar alltför mycket på att få sitt hem att se ut som om det hör hemma i tidningsuppslag medan andra glömmer designen helt och hållet. Det finns dock många sätt för dig att sätta en personlig touch till ditt hem samtidigt som ditt hus förblir stilfullt.

Lägg till en fotovägg

Våra minnen är värdefulla men flyktiga. Tack och lov säger en bild mer än tusen ord. Kom ihåg genom att lägga till en accentvägg som är fylld med dina favoritfoton. Gå igenom ditt digitala arkiv och skriv ut dina favoritminnen i olika storlekar. Montera dem, rama in dem och skapa ett unikt mönster på väggen.

Om du hyr din bostad finns det icke-permanenta upphängningsmöjligheter som hjälper dig att inreda utan att sticka hål i väggen. När du är klar kommer du att ha ditt liv och dina bästa stunder att titta på när som helst på dygnet, alla dagar på året.

Fokusera på detaljer

Detaljer är nyckeln när man lägger till en touch av personlighet till allt, oavsett om det är mode eller inredning. Exempel på tillbehör i inredningen är allt från dekorativa föremål som vaser och tavlor, till belysning, stolar, till soffbord. Belysning, i synnerhet, är ett bra sätt att injicera en touch av personlighet i rummet; de är mycket mer än funktion men kan orsaka den atmosfär och stämning du önskar. För något lugnande är en taklampa i trä perfekt, medan en lampbur är sofistikerad och chic.

Visa dina tillhörigheter

Du kan lära dig mycket om en person genom att helt enkelt titta på deras bokhyllor och hyllor. Vanligtvis har en person sina mest personliga ägodelar utställda, såsom böckerna de tycker om och de prydnadsföremål de uppskattar mest. Istället för att ha alla dina ägodelar samlade på ett ställe, visa dem i hela ditt hem. Sätt upp flytande hyllor, ha gavelbord och förvara alla dina romaner snyggt placerade i snygga bokhyllor.

Det bästa sättet att göra ditt utrymme personligt är att anpassa det efter dina upplevelser. Detta inkluderar vad som helst – dina favoritbilder, din frimärkssamling, din gymnasietröja (återupplev glansdagarna), dina barnkonst eller en biljett från din favoritfilm.

Oavsett vad det är, kommer det att göra ditt utrymme unikt för dig. Det kommer också att göra ditt hem till en källa till inspiration och kreativitet, särskilt om du håller dessa föremål välorganiserade och visas medvetet. För att säkerställa att foton och andra pappersföremål är organiserade, placera dem i bildramar – det kommer att ge dem ett mer polerat utseende. För samlingar och andra saker, ägna en hylla eller två enbart till att visa samlingen. Om din samling kan hänga, till exempel vintage tekoppar, är ett annat alternativ att köpa krokar och ställa ut dem på en vägg.

Skapa något

Med uppsjön av gratis DIY-projekt och tutorials där ute är det mycket möjligt att skapa ditt eget projekt för ditt rum. Kom dock ihåg att korrekta verktyg och utbildning kommer att vara nödvändiga för större och mer komplexa delar. Håll dig inom dina rimliga gränser, ta lektioner för att lära dig de färdigheter du inte har och var realistisk med vilka projekt du tar på dig så att du kan vara säker på att arbeta med ditt gör-det-själv-projekt.

Fokusera på dig

Det kan vara alldeles för lätt att försöka efterlikna de inredningsval någon annan har gjort eftersom du också gillar utseendet på den. Samtidigt som att samla inspiration är en viktig del av designprocessen, måste du alltid komma ihåg att inte vara fast vid att återskapa en design. Mixa och matcha olika element du gillar, se hur de fungerar tillsammans på en moodboard och kom ihåg att design handlar om dig.

Personliga beröringar är kritiska, men tack och lov sker de naturligt, oavsett om du tänker eller inte. Att helt enkelt bo i ett utrymme och lägga till det hjälper dig att injicera lite av din egen personlighet i designen. Ju mer målmedvetna och avsiktliga dina ansträngningar är, desto bättre blir den totala effekten.

Häng en bild eller konst under ditt fönster

Även om fönster är bra för att tillföra ljus till ditt rum, kan många fönster göra det svårt att anpassa ditt utrymme till din stil om de tar upp mycket väggutrymme. Även om den allmänna regeln för att hänga upp foton eller konst är att hänga dem i ögonhöjd, är ett roligt sätt att bryta mot reglerna (är inte regler gjorda för att brytas?) att placera en bild eller flera bilder under din fönsterram. Det kan ge stil till ett fönstertungt rum. Även för rum med färre fönster ger en bild under ett fönster en intressant fokuspunkt lågt mot marken, och ser till att inte överväldiga väggarna i ögonhöjd.

Ändra handtag och armaturer

Att använda handtag och som kommer i ditt kök eller på en möbel är billigt och enkelt. Gör ditt rum eller din möbel mer glamorös genom att uppdatera knopparna och handtagen.

Det är bäst att undvika att byta ut dina knoppar med de som du köper i bulk i butiker eftersom de ofta har samma billigande effekt. Du kan köpa unika handtag i mer unika butiker. Om du inte känner för att spendera så mycket pengar är att göra din egen hårdvara också ett alternativ, och det ger din egen personliga touch. Du kan lackera din gamla hårdvara eller göra helt nya av trä, läder, rep eller till och med bestick för köksskåp.

Gör taket till en fokuspunkt

Taket har så mycket potential att lägga till stil till ditt rum, men folk tänker sällan på det när de designar sitt rum. Det är som en tom vägg, och för att göra rummet sammanhängande bör det integreras i rummets design och stil. Ännu viktigare, genom att dra ögat uppåt får det ditt rum att kännas större.

Det finns många sätt att göra ditt tak till fokuspunkten i ditt rum. Vissa sätt kräver mycket ansträngning eller pengar, som träbjälkar eller ljuskronor – hur vackra de än är. En medaljong är ett enklare alternativ och de är billigare.

En annan idé är att måla taket i en annan färg än vit. Ta det till och med ett steg längre genom att måla ett mönster med en stencil eller lägga till roliga tapeter.

Offra inte din komfort

Komfort är viktigt, eftersom det inte finns något mer frustrerande av att bo i ett utrymme som ser ut som en inredningstidning eller en möbelbutikskatalog men som är totalt obekvämt. Ibland är det svårt att förena stilen och komforten, men med lite ansträngning är det hela perfekt genomförbart.

Därför kommer att välja en soffa som är mysig och ser bra ut att få dig att känna dig mycket gladare än att välja en väldesignad och lyxig, eftersom även om den senare kanske ser bättre ut, är det verkligen inte en plats där du skulle älska att koppla av efter en hård dags arbete. Så innan du köper något nytt är det viktigt att avgöra vad som är bekvämt för dig (vissa gillar fast och andra gillar mjuk), så att du kan göra rätt val.

Välj en stil som matchar vem du är

Nu kan det ibland vara svårt att avgöra vem du är, särskilt när det kommer till inredning, men för att uppnå det är det viktigt att bestämma dina preferenser först. Om du föredrar fina detaljer är det ingen idé att titta på möbler i skandinavisk stil, eftersom de är helt olika.

Å andra sidan, om du föredrar enkelhet och praktiska egenskaper som går med skandinavisk stil, kommer att välja färgglada boho-dekorationer bara få dig att känna dig överväldigad av alla egenheter. Dessutom är det alltid bättre att bli inspirerad av dina favoritstilar än att uppenbart kopiera dem, eftersom det kommer att få dig att känna dig mer bekväm och lyckligare i det långa loppet.

Din personlighet består av många små saker, så det är viktigt att bestämma vilka aspekter av dig själv som ska ingå i din inredning. Om du älskar musik och popkultur, kommer att visa dina favoritskivor eller använda en skivspelare som inredning säkert vara ett bra tillskott till ditt hem, till exempel. Se till att hålla ditt hem praktiskt och bekvämt, eftersom det är det enda som spelar roll oavsett vilken inredningsstil du föredrar.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Hur kan AI Användas Inom Design?

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt