Vad gör en Inredningsstylist?

bedroom 5664221 1280

Undrar du hur inredningstidningar gör sina bilder så fängslande? De mest inspirerande interiörerna är de som sprudlar av vision och personlighet. Kort sagt, magin kommer från en inredningsstylist. Läs vidare när vi belyser vad inredningsstylister kan göra och hur de förvandlar ett hem eller kontor.

Vad gör en inredningsstylist?

När du arbetar med en inredningsstylist ser de till att varje vinkel i ditt hem är perfekt. Finishen är det främsta fokuset för dessa inredningsspecialister. De kan fokusera på att styla ett rum, som i ett hem, eller styla produkter för en fotografering, som möbler eller köksutrustning. Oavsett om det är för privat eller kommersiellt bruk förblir syftet detsamma. Det vill säga att skapa ett så estetiskt tilltalande arrangemang som möjligt.

Och för detta ändamål kan de ordna och köpa möbler och förbereda finish.

En inredningsstylist kan bland annat specialisera sig på redaktionella, kommersiella, detaljhandels- eller inhemska projekt. Ofta måste en stylist visa upp produkter när de är som mest attraktiva. Men privata inredningsstylister överväger inte bara skönhet utan har också praktikalitet i åtanke. Oavsett vad kan en erfaren inredningsstylist få ett utrymme att kännas autentiskt och unikt.

Nu när du vet vad stylister gör, är det dags att lära dig skillnaderna mellan en inredningsstylist och en inredningsdesigner.

Vad är skillnaden mellan en inredningsdesigner och en styiist?

Inredningsstylist’ och ’inredningsdesigner’ är termer som lätt förväxlas. Ibland kan en inredningsdesigner spela rollen som stylist och vice versa. Båda kan erbjuda inredningstips, men när det kommer till deras roller är de väldigt olika.

En inredningsdesigner och en inredningsstylist erbjuder olika tjänster i olika skeden av att skapa en inredning. Styling är ofta en del av en inredningsarkitekts sista steg för att avsluta ett projekt. Så när behovet uppstår kan en designer vara en inredningsstylist.

Även om motsatsen kan vara sant, fokuserar en inredningsstylist oftast bara på slutskedet av inredningen, pricken över i:et. De är specialiserade på att arbeta med vad de har, bara lägga till några få saker för att få ihop utseendet.

En inredningsarkitekt kan komma igång när en byggnads byggfas är klar. Däremot kan en inredningsstylist först börja lägga pricken över i ett rum när det är möblerat. Ibland har de inte rum att arbeta med, utan skapar snarare perfekt kurerade scener, vilket gör produkterna estetiskt tilltalande, för bilder och annat. Även om inredningsarkitekter och inredningsstylister ser till att slutprodukten blir perfekt, innebär inredning en betydande omvandling innan man går till sista handen.

Det är lätt att förstå om du tänker på ett hem som en magnifik tårta. Precis som en tårta behöver ett hem struktur, planering, utförande och försköning.

Först skapar arkitekten tillsammans med byggare hemmets struktur (tårtformarna). Sedan hämtar designern, tillsammans med ett koncept, möbler, dekor, målar och implementerar sin designplan (bakar och lägger tårtan på lager). Slutligen lägger en inredningsstylist (och ofta inredningsdesignern) till de sista mjukgörande bitarna som imponerar och får huset att kännas som hemma (glassar och dekorerar tårtan).

Behöver jag en inredningsstylist?

Om ditt hem nästan är färdigt, men något inte verkar som det ska, eller om du behöver hjälp med att visa upp ditt hem i sitt bästa jag kan en inredningsstylist hjälpa dig. En stylingexpert vet hur man får möbler att vakna till liv, oavsett om det är för personlig eller kommersiell nytta. Istället för att sålla igenom hundratals svimningsvärda bilder för att ta reda på vilken stil du vill ha, chatta med en inredningsstylist. De kan fästa din stil på nolltid.

En inredningsstylist kan hjälpa dig när:

  • Ett hem är mycket nära färdigställt och fullt eller halvmöblerat.
  • Tids- och budgetbegränsningar finns.
  • Vägledning är allt du behöver innan du gör ändringar i ditt hem.
  • Ett företag behöver produktbilder som fångar uppmärksamheten på målmarknaden.
  • Du måste konsolidera dina idéer innan du designar ditt hem.

Vad gör inredningsstylister?

Inredningsstylister fokuserar på att styla ett rum eller interiör för en fotografering och arbetar i första hand med redaktionella eller kommersiella projekt. De är experter på att fånga den perfekta bilden av en interiör som hyllar sina bästa egenskaper, texturer och samtalspunkter.

Stylister måste noggrant överväga varje aspekt av bilden, från möblernas vinklar till utrymmets ”flöde”. ”Det handlar inte bara om att dyka upp till en plåtning och få det att se snyggt ut”, råder Emma, ​​”man måste ta kort, dra fram idéer, utveckla moodboards, skaffa rekvisita, tänka på logistiken och få allt godkänt – det finns ett helt system.”

Processen innebär att man tänker på de lager, texturer, färger och vinklar som kan ses för att skapa en speciell atmosfär eller stämning. Inredningsstylister kommer i allmänhet att vara intresserade av att ta en rad olika bilder, några stora och andra små och fokuserade. Detta hjälper till att dra in tittaren och skapa en engagerande funktion som väcker intresse.

Förmågan att dra fram de bästa egenskaperna hos ett utrymme är mycket en inlärd färdighet som kräver övning. Emma berättar att blivande stylister brukar hjälpa till under några år för att förbättra sina färdigheter innan de tar sig an några egna stylingjobb.

Vilka är några av de viktigaste skillnaderna mellan inredningsstylist och inredare?

Medan inredningsarkitekter kan ha en längre tidsram för att slutföra planer, rådgöra med kunder och källan, måste inredningsstylister vanligtvis arbeta inom snäva tidsfrister enligt olika publiceringsscheman och tillgängligheten av specifika platser eller fastigheter. Att arbeta med snäva deadlines med kort varsel är en del av jobbet.

Stylister krävs också ofta för att förvandla utrymmet tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd efter en fotografering. De tar varenda möbel och varje enskilt tillbehör för att det ska se vackert ut, och efter fotografering tar de bort allt igen och målar tillbaka det till vitt.

En annan skillnad mellan de två områdena är att inredningsstylister ofta behöver tänka på produkt- eller varumärkesplacering på ett sätt som inredare kanske inte behlöver.

När man fotograferar för en tidning, till exempel, måste stylister se till att det finns ett riktigt inspirerande element som kan vara en möbel eller specifikt tillbehör som är placerat på den perfekta platsen för att maximera dess önskvärdhet.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design