Vad är Bohemisk Inredning?

bohemian style 4519270 1280

Bohemisk inredning är förmodligen en av de enklaste stilarna att särskilja. Boho har en unik användning av färg, textur och mönster, på ett sätt som ger en lätt nick mot stamhantverk och vagabondestetik på samma gång.

Eklektisk och tilltalande för alla de fria andarna som väljer att fördjupa sig i inredningsdesign, ger bohemisk stil oändliga möjligheter till personalisering.

En av de viktigaste sakerna du bör tänka på när du försöker uppnå den bohemiska chicen i ditt hem är att det är en helt ostyrig stil, till att börja med. Det betyder dock inte att det inte har några riktlinjer alls, utan att det helt enkelt är mer slumpmässigt och färgstarkt än resten. Här är de fem riktlinjerna att följa när du väljer en bohemisk heminredningslook.

Färre former och mer lager

Det handlar om att välja kombinationer och skapa lager med Bohemian Interior. Det är här den sanna maximalistiska karaktären hos Boho-stilen är som mest märkbar. Att blanda textilier, ytbehandlingar och accenter utan ursäkt är välkomna, liksom att lägga till handgjorda kreativa föremål, som macrame och afrikanska korgar. För er som är väl insatta i inredningstrender låter detta förmodligen likt eklektisk stil, och det är det verkligen. Men det som gör att denna typ av skiktning lutar åt bohemisk snarare än eklektisk är avsiktlig och avsiktlig skiktning.

Var djärv med färger

Huvudregeln för färgkoordinering med Bohemisk inredning är — var inte blyg! Från en mängd neutrala färger till en bred palett av levande juveltoner, allt kommer att fungera fantastiskt. Om du är ett fan av mättade färger och djärva mönster kommer Bohemian Interior att ge dig all den frihet du behöver.

Från mörka, djupa nyanser, som rubinröd och lila, till ljus och solig orange och betesgrönt, är Boho en perfekt canvas för dem alla. Om du inte är för tokig i starka färger är intressanta mönster rätt väg att gå. Dina vita väggar betyder inte att du måste ge upp Boho. Du kan göra tillräckligt med plagg, väggbonader och kuddar. Stänk av färger och orientaliska mönster kommer att göra mirakel med att göra din inredning så boho som möjligt.

Hantag och liknande kan också vara fokuspunkter

Bohemian går hand i hand med vintage, så byt inte ut dina köksdiskar i mässing mot de där glänsande nya stålplåtarna. Det behöver inte sägas att allt med guld-, silver- och mässingfinish är rätt väg att gå med Boho.

Kök, badrum och belysningsarmaturer, lampor, ramar och metallkonstverk, få det bara att se vintage ut och du är klar. En av mina personliga favoriter är också en ofta använd finish i Boho-interiörer — järn. Järn kan se väldigt robust och ”seriöst” ut på egen hand, men i kombination med lekfullhet och frodiga lager av bohemisk inredning blir det den perfekta accenten. Tricket med finish i Boho-stil är att de måste se ut som om de har historia, och när du väl har kommit på det är du på väg att skapa ett bohemiskt hem.

Handgjort och naturligt

Inredning i bohemisk stil startade ursprungligen på 1800-talet i Frankrike och den var inspirerad av konstnärer, artister, författare och nomader som värderade kreativitet och talang mer än pengar.

Det är därför unika skapelser och handgjorda föremål tillverkade av naturliga material är ett av de viktigaste egenskaperna hos den bohemiska designstilen hittills. Att köpa handgjord inredning från småföretagare hjälper också till att stödja din lokala ekonomi och hållbarhet i allmänhet. Så satsa på handvävda prydnadssaker, stickade boho-kuddar, flätade stolar, korgar, etc.

Botaniskt

Om du inte har någon grönska eller växter i ditt hem kommer den bohemiska stilen du går för utan tvekan att falla lite platt. En nyckelfaktor för att uppnå Boho är att ta in den naturliga världen inomhus och det bästa sättet att göra det är genom växter. Gå efter skulpturala suckulenter, ormväxter som är lätta att underhålla, renande dracaenor eller spindelväxter. Du kan verkligen inte göra något fel när det gäller att lägga till växter i ditt bohemiska hem.

Vad är bohemisk inredningsdesign?

Termen bohem betyder okonventionell och konstnärlig, och det är ett bra sätt att definiera denna designstil. Det har sitt ursprung i 1800-talets Paris, där konstnärer som förkastade franska borgerligas livsstil flyttade till nya områden i staden – dessa nya områden var fokuserade på kreativitet och konstnärliga uttryck snarare än rikedom och status. Samma idé är fortfarande uppenbar i stilen idag. Det är en eklektisk blandning av mångfald, kultur och konst.

Boho, eller boho-chic, är en av de inredningsstilar där allt går, och du uppmuntras att bryta mot alla regler. Vissa designers säger att boho-stilen inte har några regler, bara riktlinjer, vilket gör den perfekt för världens vandrare, rebeller och konstnärer.

Denna eklektiska stil kombinerar vintagedetaljer med moderna inslag för en unik och elegant look. Bohemisk inredning är det perfekta valet för dem som vill uttrycka sin personlighet i sitt hem. Det började som ett uttryck för konstnärer, författare och artister som förkastade samhälleliga normer och omfamnade livet till fullo. Målet är att visa upp din mest unik smak och stilkänsla, inga regler.

Den här stilen handlar om att skapa ett bekvämt och eklektiskt utrymme som återspeglar en kärlek till mönster, textur och ljusa färger. Målet är att visa upp din mest unika smak och känsla för stil, inga regler.

Mixa och matcha

Det finns en underbar blandning av mönster och texturer för att skapa den där lätta, avslappnade känslan. Bohemisk stil är inte matchande, det handlar om blandningen av motsatser för att skapa något mer oväntat och unikt. Du är inte rädd för att para ihop ljusa mönster i högljudda tryck eller ett vintageobjekt med en modern siluett.

Har du någonsin undrat vad som får ett boho-utrymme att kännas så äventyrligt och annorlunda än andra inredningstrender? Det är friheten att blanda, matcha och omfamna det du älskar. Det är okej om ditt vardagsrum är fullt av mönster och färger som bryter mot varje inredningsregel i boken, så länge du älskar dem.
Du kan till och med mixa och matcha boho med andra inredningsstilar du älskar. Till exempel, valde du mellan ett bohemiskt vardagsrum och en bondgårdsdesign? Prova boho bondgård. Kan du inte få nog av de ljusa färgerna i modern stil från mitten av århundradet? Gå med mitten av århundradet boho.

Sätt att skapa den bohemiska looken i ditt hem

Experimentera med lager

Lager av kuddar och filtar hjälper till att markera den avslappnade, tröstande atmosfären av bohemisk inredning. Så skikta din inredning för att skapa djup med textilier och accenter som mattor, plädar och kuddar. För en klassisk och inbjudande boho-look, prova att lägga liknande mönster i olika färger eller vänd på det och skikta olika mönster i liknande färger.

Om du precis har börjat kan du få några färgglada kuddar till soffan, kanske en quiltad filt. Sätt sedan till lite draperi runt ett fönster och börja bygga in mer textur. Sök efter secondhandbutiker eller nya mönster som förkroppsligar den bohemiska looken.
Proffstips: Om du använder populära eller begagnade mattor kan du lägga en mindre matta ovanpå för att dölja områden som inte är i gott skick. Samma tillvägagångssätt fungerar för att täcka möbler.

Prova att använda resesouvenirer

Bohemisk inredning är en eklektisk blandning av mångfald, kultur och konst, så varför inte inkludera det du har plockat upp under dina resor? Att resa vidgar våra horisonter och skapar minnen som kommer att vara livet ut, så visa dina souvenirer med stolthet och se hur de förvandlar ditt boho-utrymme. Till exempel kan du samla något som korgar eller hattar på dina resor för att göra en skyltvägg, som vi ser i detta boho-sovrum.

Värdefulla souvenirer från avlägsna platser kan vara fokuspunkter men visas på ett sätt som känns mer avslappnat och mindre som ett besök på ett museum.
Proffstips: För att förhindra museets utseende, hitta sätt att integrera dina resesouvenirer i befintliga arrangemang eller visa dem tillsammans i något som en skugghylla.

Lägg till växter och grönska

Boho-utrymmen verkar kräva växter och grönska för att vara komplett. Så försök att lägga till en mängd lättskötta växter i ditt hem, och glöm inte att se till att de är djurvänliga om du har lurviga vänner.

Välj utrymmen runt fönster för att se till att dina växter har mycket ljus. Och om du vill ta en sida från den vackra displayen ovan, prova att lägga till botaniska tryck bland din grönska för extra karaktär. Du kan också använda DIY-bladtryck med liknande effekt.
Proffstips: Spindel- och ormväxter är utmärkta alternativ med lågt underhåll för dem som kämpar med levande växter.

Lägg till dekorativa föremål

Dekorativa föremål som ljus, skulpturer eller korgar med mysiga plagg förstärker alla boho-stämningen i ett utrymme. Glöm inte doften också.

Eftersom mer alltid är mer i ett boho-utrymme, snåla inte med de dekorativa accenterna. Ljusarrangemang som vi ser ovan skapar en romantisk, avkopplande atmosfär – om du inte vill ha exponerade lågor i ditt hem fungerar LED-ljus eller ljusupplysta lyktor bra. Och för att få ditt hem att lukta ljuvligt, leta efter saker som doftljus, rökelser och oljevärmare.
Med bohemisk inredning är det vanligaste talesättet ”more is more”. Så du behöver inte oroa dig för att eliminera skräp eller andra minimalistiska häftklamrar. Så länge varje del i ditt utrymme är genomtänkt och avsiktligt, kommer du aldrig att ha ”för mycket”.

Proffstips: Försök att lägga till en korg med filtar för att introducera struktur, dekoration och funktion i ett.

Leta efter vintage och handgjorda detaljer

Leta efter boho-dekor i den lokala antikaffären eller var som helst där du kan köpa handgjorda varor. Vintage och handgjorda föremål sticker ut, och de gör det enkelt att ta din bohemiska inredning till nästa nivå.

Sök efter handgjorda produkter från hantverkare, oavsett om det är på lokala hantverksmässor eller på webbplatser som Etsy eller ebay.

Konstföremål i bohemiska utrymmen tenderar att ha tydliga oregelbundenheter och ofullkomligheter som kommer från att de tillverkas för hand i motsats till att de massproduceras i en fabrik (även om de är massproducerade),

Vilka är exempel på Boho-möbler?

Bohemisk design leker med kontrasten mellan gammalt och nytt. Många boho-möbler kommer från antikaffärer, secondhand-butiker och restaureringar. Men det är inget fel med att köpa något nytt om det passar din inredning.

Bohemiska möbler kan vara överdimensionerade och maximala, med högljudda tyger och mönster. Eller det kan vara mer på den minimala sidan med enkla färger – men det är alltid bekvämt.

Bohemiska möbler handlar om att göra ett uttalande och en tidlös look. Det handlar om att blanda och matcha olika delar för att skapa en unik, eklektisk look som är färgstark och full av personlighet. Det finns inget rätt sätt att göra det eller begränsa det, vilket gör den här stilen så rolig och intressant.

Vad är populära bohemiska färger?

Bohos färgpaletter kan innehålla vad du vill, men jordnära och ädelstenar tenderar att vara de mest populära. Till exempel använder vissa utrymmen dämpade och neutrala toner, medan andra föredrar ljusa och djärva färger, och det finns ett brett utbud av variation däremellan.

Enligt min mening finns det ingen unik bohemisk färgpalett. Ett färgschema kan vara flerfärgat, monokromatiskt eller neutralt utan att stå i vägen för en bohemisk chic design. Utseendet definieras mer av motiven än av färgerna.

Bohemisk design är ganska frisinnad och upp till din egen tolkning. Du kan definitivt välja en mer neutral, dämpad färgpalett som håller sig till beige och brunt. Den lätta tvätten av material som sockerrör, bambu och naturligt trä är vacker i dessa utrymmen och kompletterar det utseendet helt. Å andra sidan, juvel toner förknippas ofta med denna stil, eftersom de kan bli väldigt eklektiska och djärva, beroende på designern.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg