Hur du Möblerar en Liten Hall – Bästa Tips

america 6824939 1280

Små hallar förbises ofta, trots att de sätter den dekorativa tonen för resten av ditt hem. Oavsett om det är det första utrymmet någon gäst ser när de går in i huset, eller en cirkulationszon mellan rummen så kräver alla entréer och korridorer uppmärksamhet.

Förutom att se inbjudande ut bör en entré sätta tonen för resten av ditt hem – och bör övervägas tillsammans med entréidéer och hallidéer för att säkerställa en samordnad känsla.

Så när du letar efter inspiration för att möblera en liten hall, tänk stort. Oavsett storlek, form eller konfiguration på din, visar dessa små och smala entréidéer hur man tar inredningen till nästa nivå – för trots allt är det utrymmet som skapar ett första intryck på dina gäster.

Planera belysningen först

Eftersom små hallar tenderar att sakna naturligt ljus, med tanke på din artificiella belysning är nyckeln.

Istället för att använda starka taklampor som har en pooleffekt, föreslår vi att du väljer kombinationer av vägg- och bordslampor för att lagra ljusnivåer.

Material som används i dina belysningsval kräver också övervägande. Smala korridorer kan kännas trånga så det är en bra idé att använda glasskärmar för att få ut det mesta av allt naturligt ljus och skapa en känsla av rymd. Den reflekterande kvaliteten hos handblåst glas är oöverträffad, och lägger till känsliga och inbjudande lager av ljus oavsett om det är på eller av. Klara glasskärmar kringgår det visuella påtryckningar som kan hända med tyngre belysning, vilket låter ljuset passera igenom.

Tänk på storleken

I mörka, smala entréer gör inredningsvalen stor skillnad. Det finns två tillvägagångssätt för smala eller små hallidéer.

Omfamna storleken och satsa på djupa mörka färger och mönstrade tapeter, eller välj ett trick för ögat och förläng ett långt smalt utrymme genom att använda en ljusare, varmare färg i slutet av utrymmet, med en något mörkare nyans av en liknande ton på väggarna för att skapa djup.

Att använda en storskalig design på alla väggar i en hall kan sudda ut illusionen av var en vägg stannar och en annan börjar, vilket gör att utrymmet känns bredare.

Utnyttja väggutrymmen

Med gott om väggutrymme som erbjuds är entréer en idealisk plats för att lägga upp favoritkonstverk. Det finns två riktigt effektiva sätt att göra ett statement med konst i en hall.

Den första är att leka med skala. Få ut det mesta av väggytan och välj ett storskaligt konstverk som spänner över hela väggens höjd. Det kommer att kännas djärvt och kraftfullt. Ett annat intressant sätt att göra ett uttalande är att skapa en konstvägg. Lek med en blandning av arbeten i olika storlekar, färger och genrer.’

Gör din lilla hall mer intressant med färg

En halltrend som för närvarande antas i entréer är färgdränkning. Det här moderna, sammanhållna tillvägagångssättet ger hög effekt genom att måla träarbeten, element, taket och dörrarna i samma färg som väggarna.

Detta kommer att skapa ett komplett schema, behandla varje element på samma sätt, och kommer att leverera ett designuttalande när du går in i eller tittar på entrén från andra rum i ditt hem.

5. SKAPA PERSONLIGHET – OCH DJUP

Om din lilla entré är tillräckligt stor, se till att ha med en yta för det praktiska i vardagen, till exempel en skål för dina ytterdörrsnycklar eller en underläggsunderlägg om du alltid har en kaffekopp i handen. Ett annat sätt att lägga till intresse, och distrahera från det lilla utrymmet är att dra upp ögat med ett stycke samtidskonst. Ett starkt konstverk är också ett bra sätt att dra fokus till ett utrymme – och skapa en diskussionspunkt.

Ljus runt rummet

Speglar är ett underbart tillskott till alla rum, men eftersom små hallar ofta kan ha begränsat naturligt ljus, kräver de reflekterande ytor. En dekorativ spegel kan hjälpa till att göra att utrymmet ser mer luftigt ut.

Var inte rädd för lite färg

Det kan vara alltför lätt att välja en neutral för entrén, men genom att välja en djärv nyans förhöjer du omedelbart effekten av ditt utrymme.

En ljus väggfärg kommer att lägga till en glädjeboost när du öppnar dörren. Eftersom dessa områden tenderar att vara upptagna och känsliga för att väggar blir skadade, välj en färg med en hållbar finish. Och välj din nyans med omtanke.

Om din hall är ljus och luftig kan du leka med vilken färg som helst. Om din entré är smal och dåligt upplyst kan du antingen använda varma toner, som har rött eller gult i sig, eller ge dig ut i mörkret med en djup marinblå eller nästan svart för drama, vilket kommer att få rum som leder ut från korridoren att kännas ljusare och ljusare.

Lägg till en dekorativ matta

Den mest uppenbara uppdateringen för din entré är att lägga till en matta. Varje entré behöver en bra matta, men jag brukar se att många faktiskt använder utomhusmattor i sin entré.

Det fungerar definitivt, men kanske hitta en bra dekorativ matta istället för att ge lite mer karaktär.

Måla insidan av din ytterdörr

Ibland har vi en tendens att glömma att vi kan måla den här delen av dörren. Måla den i vilken färg du vill, för att passa din inredningsstil. Jag tror inte att det finns några fel svar här när det kommer till målning. Gör vad som känns rätt!

Överdriv inte inredningen

Less is more när det gäller att dekorera ett litet utrymme. Du har dina nödvändigheter med mattan och spegeln, men det finns ingen anledning att hänga en massa slumpmässiga saker på väggen för att täcka mer utrymme. Det sista du vill göra är att belamra din entré.

Jag föreslår alltid en enkel grönskande krans som du kan hänga antingen på insidan av din ytterdörr, eller på en spegel. Jag hängde en liten bit antik arkitektur ovanför garderobsdörrarna också, men det är det. Jag stannade där.
Gör entrén funktionell med klädkrokar och en pall

Jag försöker alltid, alltid mitt bästa för att göra ett utrymme så funktionellt som jag kan när jag inreder. Det är lätt att ryckas med vackra saker, men inget slår vackra saker som tjänar ett syfte.

Välj rätt bord

Den viktigaste möbeln för din hall är ett bord. Innanför varje ytterdörr är ett vertikalt utrymme för nycklar, post och vad som helst i dina händer när du går in väsentligt. Att välja rätt typ av entrébord beror på ditt tillgängliga utrymme och de funktioner det behöver för att tjäna.

När du handlar efter ett konsolbord är djupet viktigt – var noga med att mäta utrymmet först, för att säkerställa att det passar. Smala bord bör användas för att hålla golvytan fri för att utan ansträngning passera genom entrén.

Om förvaring är ett problem, leta efter ett konsolbord med lådor, eller en liten byrå som kan fungera som ett konsolbord. Oavsett vilken typ av entrébord du väljer kan det fungera som det perfekta visuella ankaret för speglar och konstverk.

Maximera den eleganta förvaringen i entrén

Förvaring kan vara ett stort problem i en liten hall. Oavsett om det är en ytterdörr eller en bakdörr, var som helst människor kommer in i deras hem, finns det potential för röra.

Att tämja detta problem kan vara enkelt med snygg inredning som används på smarta sätt. Om du har plats för en bänk i din entré, leta efter en som har plats under för en skobricka eller korgar.

Om du inte har ett separat rum kommer enkla krokar för jackor och ryggsäckar att hålla dem borta från entrémöblerna och golvet. Om din entré har en trappa, gör det bästa av en öppen yta under för hyllor eller en förvaringslåda (det är också den perfekta platsen för att lägga till en accentfärg)!

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design