Vad Krävs för att bli Inredningsdesigner?

bed 1834327 1280

Det kan vara skrämmande när du börjar, men bli inte avskräckt. Med talang och engagemang är det definitivt möjligt att bli en inredningsdesigner och arbeta med hemstyling.

Fokusera först på att utveckla färdigheter och en portfölj, och använd dessa för att få en praktikplats eller juniorroll hos en byrå. Där kan du lära dig projektledning och kundhantering. Specialisera dig samtidigt på en nisch eller stil du brinner för, och marknadsföra dig själv online. Snart börjar du attrahera dina egna kunder.

Naturligtvis finns det mer än så här, och vi pratade med 11 inredningsexperter från en rad olika bakgrunder för att ge dig specialistråd och insikter som hjälper dig att kickstarta din karriär inom inredning.

Hur mycket erfarenhet behöver du för att bli inredningsdesigner?

Det viktigaste när du börjar är inte så mycket erfarenhet som kompetens. Dessa kan du lära dig på relativt kort tid, till exempel genom att gå korta kurser i inredningskunskaper.

Ungefär ett års intensiva studier och hårt arbete kommer att räcka för att få dig ett jobb på en inredningsbyrå, och sedan kan du lära dig den praktiska delen av jobbet som projektledning och att hantera kunder. Som sagt, att ha erfarenhet av andra arbetsmiljöer är en stor fördel för att bli designer. Ju äldre du är desto mer livserfarenhet har du och desto bättre designer kommer du att bli.

Hur kan nya inredningsdesigners bygga upp en portfölj?

När du först börjar som inredningsdesigner fins det ett enormt tryck på att få flera projekt i din portfölj, annars känns det som om du inte kommer att bli anställd eller hitta kunder.

Detta är dock inte alltid fallet och det vi uppmanar dig att prova är att lägga ner en bra tid på att skapa moodboards och scheman för att skapa en portfölj som visar upp din kreativa förmåga.

Genom att göra det kan du dela dessa med potentiella arbetsgivare eller kunder för att visa dem dina visioner, din personliga stil och förmågor – det spelar ingen roll om det inte är riktiga projekt. Nuförtiden kan designprojekt förberedas digitalt, så överväg att skapa digitala moodboards, 2D-visualiseringar, planritningar, 3D-renderingar och föreställ dig att du arbetar med ett verkligt projekt.

Det bästa med att göra den här typen av träning är att du inte har några klientbegränsningar eller budgetbegränsningar, så du kan verkligen låta fantasin flöda och skapa några innovativa design. När du har några olika projekt kan du börja se en fantastisk portfölj som bygger ihop och du kan använda den för att få nya kunder eller bli anställd på en praktik.

Vad behöver nya inredningsarkitekter veta?

Skaffa lite erfarenhet först när du arbetar på en designbyrå, du kommer att lära dig så mycket av att se hur en riktig studio fungerar. Och du kommer sannolikt att göra några av dina första misstag där det är säkert att göra det, omgiven av ett team där för att stödja dig.

Du kommer också att lära dig hur lång tid det tar att designa, detaljera och köpa ett projekt. Ställ frågor och be om hjälp med något istället för att kämpa ensam med det. Det är mycket bättre att begära specialistråd och göra rätt än att ta en chans utanför din komfortzon och göra fel. Underskatta inte hur mycket tid det kommer att ta att utveckla en design, särskilt den tekniska CAD-ritningspaketsidan och entreprenörens specifikationer.

Var noga med att låta specialister, såsom rörmokare och elektriker, känna att du kontrollerar alla dina designritningar ur ett praktiskt och efterlevnadsperspektiv. Dubbel-trippelkolla alltid höjden på möbler när du köper projekt, som sitthöjden på soffor och fåtöljer bredvid soffbord. Och slutligen, ägna tid åt att kontrollera lämpligheten hos produkter och material när du specificerar dem – detta inkluderar halkvärden för badrum, hållbarheten på arbetsytor, textilier, tyger, klädsel och brandklasser.

Hur kan nya inredningsdesigners vinna sina första kunder?

Du måste ha en portfolio som visar upp dina färdigheter och din stil. Om du inte har slutfört något betalt arbete är det bara att styla ditt eget hem eller vänner och familj. Det viktigaste är dock att du tar bilder av professionell kvalitet av ditt arbete. Det är värt att anlita en fotograf för att göra detta bra. Högkvalitativa bilder är viktiga för att hjälpa dig att sälja dig själv.

Försök att få stylingkontrakt i början eftersom det är mer sannolikt att du hittar kunder som är villiga att ta en risk med en ny designer på stylingprojekt, snarare än arkitektoniska projekt. Du kan gå vidare till arkitektoniskt arbete när du har mer av en meritlista om detta är den typ av design du vill göra.

Fokusera också på att få lokalt arbete i början. Olika marknadsplatser kan hjälpa dig att hitta möjligheter och försöka marknadsföra dig själv på lokala sociala medier.

Det är till och med värt att göra lite arbete lokalt gratis, så länge som kunden erbjuder dig något värdefullt i gengäld, såsom en rekommendation, chansen att komma ifråga för ett betalt kontrakt eller viljan att vara en referenskund som kommer att prata med andra potentiella kunder.

Vad gör en inredningsdesigner?

Inredning är konsten att förbättra interiörer. Inredningsarkitekter tar ett utrymme och gör det mer attraktivt, funktionellt och säkert.

Jobbet innebär många olika arbetsuppgifter, inklusive utrymmesplanering och produktforskning, koordinering med projektintressenter (hem- och företagsägare, entreprenörer, butiker) och fastställande av tidslinjer, och slutligen övervaka konstruktion och utförande av designen. Jämfört med de flesta andra jobb för kreativa kan en karriär som karriärdesigner erbjuda mer jobbstabilitet och högre lönepotential.

Behöver jag gå på inredningsskola eller utbildning?

Kort svar: nej. Du behöver inte nödvändigtvis gå på inredningsskola. Eftersom det är så skiftande område är det möjligt att hitta jobb som inredare som inte kräver en examen.

Det är dock en mycket bra idé att få lite utbildning inom området, av flera anledningar. Åtminstone kanske du vill titta på att ta kurser online som kan bekanta dig med de koncept som inredningsarkitekter behöver känna till. Här är några saker att tänka på:

En kandidatexamen kan krävas

Först och främst, om du vill engagera dig i en inredningsfirma (i motsats till att slå ut på egen hand), vill de flesta företag ha designers som har minst en kandidatexamen.

Innan du kan ta ett licensprov såsom National Coun

Inredningsarkitekter behöver kunskap om en rad ämnen

Även om du kanske har stora designinstinkter eller erfarenhet inom andra designområden, om du aldrig har ägnat tid åt att studera inredning, är det osannolikt att du känner till alla detaljer om yrket.

Hur blir jag en egenföretagare inredningsarkitekt?

Egenföretagande är extremt populärt för människor idag, och det skiljer sig inte från inredningsdesigners. Om du letar efter kreativ frihet och att välja dina kunder, då är egenföretagande perfekt för dig. Det finns dock ett antal utmaningar med det. En av de tuffaste delarna med att vara egenföretagare är att skaffa kunder.

Se till att din portfölj sticker ut. Du vill skapa en portföljwebbplats online som kan visa upp din kreativitet och arbeta som designer. Om du kan är lärlingsarbeten ett bra sätt att lägga till jobb till din portfölj och även skapa kontakter med människor.

Nätverk är extremt viktigt i branschen, du vill utnyttja din tid på jobb för att bli bekant med andra designers, arkitekter eller butiksägare för att bygga en leverantörslista för dig själv.

Glöm inte att få kontakt med tidigare kunder eller kontakter som du kan ha interagerat med i tidigare jobb. Du kan också kontakta en designer som du kanske har arbetat med tidigare eller från skolan för att samarbeta tillsammans.

Viktiga färdigheter som varje inrednignsdesigners behöver

Ett kreativt öga och uppmärksamhet på detaljer

Först och främst måste du vara mycket kreativ. Du förväntas designa utrymmen för alla typer av kunder. Även om det kan vara en tillgång att ha en synvinkel, måste du också vara mycket anpassningsbar. Du måste också fokusera på både de små detaljerna och den stora bilden samtidigt för att skapa sammanhängande utrymmen. Även om kreativitet inte är det enda kravet för det här jobbet, är det verkligen en förutsättning.

Trendidentifiering

Trender kommer och går, och du måste ligga steget före. Att kunna identifiera och förutsäga trender hjälper dig att förbli relevant och efterfrågad. Att kunna upptäcka dåliga trender kommer dessutom att säkerställa att din karriär förblir relevant i många år framöver.

Kunskap om hållbara metoder

Det blir allt vanligare att kunder efterfrågar miljövänliga funktioner. Du måste ha goda kunskaper om dessa önskvärda designfunktioner och teknologier, särskilt om du väljer att stanna i Kalifornien-området. Kunder kommer att lita på att du fattar de bästa besluten för dem, så denna kunskap är nyckeln för övergripande tillfredsställelse.

God kommunikation

Som inredningsdesigner förväntas du effektivt kommunicera din vision till dina kunder och träna utmärkta lyssnarförmåga. Du måste också arbeta tillsammans med entreprenörer och andra yrkesverksamma som kommer att ansvara för att utföra dina konstruktioner.

Skissförmåga och datorkunskap

Om du har undrat hur man blir en inredningsdesigner, kanske du föreställer dig att du behöver skapa alla dina mönster för hand. Nuförtiden använder de flesta inredningsarkitekter datorbaserade designprogram för att skapa visuella representationer av sitt arbete; Men möjligheten att skapa preliminära skisser är också hjälpsam.

Att kunna använda båda metoderna kommer att göra dig mer av en tillgång för dina kunder. Men på grund av populariteten hos många TV-program för hemdesign vill kunderna särskilt se 2D- och 3D-bilder av design i verkligheten.

Organisation

En bra inredningsarkitekt måste vara extremt organiserad för att kunna slutföra projekt i tid och inom budget. När arbetet tar för lång tid eller kostnaderna skjuter i höjden över vad en kund utlovades, är det inte troligt att du hittar återkommande affärer.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt

  • Integrera Skrivaren i Hemmets Design