Vad är en Klädkammare?

wardrobe 5961191 1280

En klädkammare är en stor garderob som är stor nog för en person att komma in i och är ofta lika stor som ett litet rum.

Denna typ av garderob skiljer sig från vanliga garderober som, även om de används för förvaring, inte är tillräckligt stora för att komma in. I de flesta fall gränsar en klädkammare till sovrummet i ett hus eller lägenhet.

I särskilt påkostade hus, lägenheter och herrgårdar kan flera sovrum utrustas med en klädkammare. Men även i dessa fall är klädkammaren i sovrummet vanligtvis den största och mest påkostade.

Ja, det är sant, många av oss har för många kläder. Och vi fortsätter att försöka stoppa in mer i svällande gamla garderober, vilket resulterar i att kläder är svåra att hitta i det unkna kaoset av stökiga skåp.

Det finns en lösning och det är en vackert designad klädkammare i ditt sovrum. Föreställ dig att gå direkt till den klänningen eller jeansen du vill bära utan att kämpa med galgar som böjs av vikten av för många föremål.

Tiden du sparar genom att ha en klädkammare är väl värt investeringen, men det finns fortfarande många andra fördelar. Även om du bara investerar i en liten walk in closet, kommer du att upptäcka att kläderna fortfarande är släta från strykbrädan, inget mögel eller unket eftersom det finns gott om ventilation och extra förvaring.

Storleken, måtten och layouten på en klädkammare kan variera ganska mycket. Ett ganska enkelt exempel skulle vara en garderob som var utformad som en kort, återvändsgränd hall med ett ställ för upphängning av kläder på ena sidan. Denna typ av klädkammare kan likna designen av ett köksskafferi.

Större klädkammare kan vara tillräckligt stora för flera hyllor och byråer. De kan till och med ha tillräckligt med utrymme för en fåfänga, soffa eller schäslong.

I de flesta fall har klädkammare inga fönster. Det finns dock vissa fall av mycket stora garderober som är utformade på ett sätt som tillåter naturligt ljus att komma in i utrymmet. Oavsett om utrymmet är upplyst av naturligt ljus, artificiellt ljus eller båda, är belysningssystem i garderober viktigt.

Eftersom de är naturligt mörka utrymmen är det viktigt för ljusdesignen för en klädkammare att låta en se bra och lokalisera föremål eller lagra föremål efter behov. I vissa stora klädkammare finns det golvljus samt lampor i taknivå för att belysa kläderna från topp- och bottenvinklar och förbättra sikten i utrymmet.

En av nycklarna till en användbar klädkammare är organisation. Utöver ställ som plaggen kan hängas på bör det även finnas plats för saker som ska vikas samt skor och accessoarer.

Det finns ett antal företag som är specialiserade på system för klädkammare i alla storlekar. Sådana organisationssystem inkluderar vanligtvis skoställ eller hyllor som är utformade för att rymma skor, små lådor för föremål som strumpor och underkläder, och större lådor för föremål som tröjor och sportkläder.

Det är också vanligt att dessa walk-in-closet organisationssystem inkluderar lådor specifikt för smycken, vars storlek beror på vidden av ägarens smyckessamling.

En promenad i garderober är mer praktiskt

En klädkammare kan förändra din livsstil genom att skapa en känsla av ordning och reda – vilket minskar stressen med morgonarbetet/skolans ritual. När du designar din drömklädkammare kan du enkelt komma åt dina favoritkläder.

När du installerar en klädkammare ger det dig en chans att lägga till några lyxiga extrafunktioner som omklädningsrum, tvättsortering, omklädningsutrymmen samt fler förvaringslösningar. Klädkammare har mer utrymme så att du kan lägga till en bänk för att vika eller stryka kläder med förvaringsutrymmen under.

Du kan skämma bort dig och använda det extra utrymmet som smink- eller omklädningsrum med omgivande belysning och fullängdsspeglar. Dessa inklusioner kan förbättra ditt hems attraktionskraft om du funderar på att refinansiera, sälja eller hyra ut ditt hem i framtiden.

En klädkammare kommer att skydda dina kläder

Garderober behöver lite luft för att strömma in i dem för att förhindra ansamling av mögel och stillastående luft som kan förstöra dina kläder eller få dem att lukta unket och unket. Garderober med stängande dörrar släpper inte in luften, men en väldesignad garderob löser det problemet.

Om ditt sovrum har ett badrum kan fukten från ångan förbli instängd i vanliga garderober och vissa inbyggda inredningar. En klädkammare kommer dock att låta fukten strömma genom sovrummet istället och avdunsta.

Om du installerar en klädkammare i ditt hem kommer du att märka hur dina kläder luktar fräschare än tidigare. Detta är bra för många tyger, speciellt läder som behöver andas. Dina kläder kommer inte heller att mosas på golvet och kommer att förbli släta och fräscha efter strykning bara för att du investerat i en walk-in-rock.

Klädkammare kan vara kostnadseffektiva

Du kanske blir förvånad över att upptäcka att det i många fall är billigare att installera en liten klädkammare än en inbyggd eller vanlig stil. Det beror på designen, men en av de kostnadsbesparande fördelarna är att det inte finns dörrar eller skåp till garderoberna.

Dessutom kan garderobsdörrar vara dyra med sina speglar, gångjärn, handtag och ytbehandlingar. Du kan behöva mindre konstruktionsarbete för installationen av en walk-in eftersom många är inbyggda i utrymmen som är oanvända – som under trappan.

Å andra sidan, för att installera en inbyggd garderob kan det krävas mycket strukturellt arbete för att utöka sovrummet för att rymma det.

Kan spara golvyta

Klädkammare tar inte upp plats som vanliga garderober gör och det beror främst på att det inte finns några dörrar som öppnar sig. En klädkammare kan också ta mindre plats än inbyggda eller vanliga garderober med skjutdörrar eller skåp. Anledningen är att de kan använda områden som är oregelbundna och inte kan användas till något annat och det skulle vara ett slöseri med utrymme.

En klädkammare kan ha vilken form som helst – fyrkantig, L-formad eller lutande – och behöver inte överensstämma med formen på skjutdörrar eller gångjärnsdörrar. Genom att välja den bästa designen för dina garderober kan du förbättra din sovrumslayout och förvandla den till en inbjudande, elegant och bekväm tillflyktsort.

För de bästa designidéerna för walk in closet som kan spara golvyta i ditt hem, kontakta vårt team så kan vi hjälpa dig med alla dina garderobsdesign och förvaringsbehov.

Klädkammare som personliga tillflyktsorter

En välutrustad klädkammare är avgörande för många husägare nuförtiden. Dessa förvaringsytor har utvecklats till personliga utrymmen som är mycket mer än en plats att förvara kläder på.

Både män och kvinnor vill att dessa skräddarsydda garderober ska vara lika imponerande som resten av deras hem. Det stora sovrummets klädkammare eller garderober gör ett distinkt stiluttalande och visar ofta upp ens garderob så att den efterliknar layouten hos en liten men elegant butik.

Skåp med många användningsområden

Moderna klädkammar är ofta mer än ”garderober” och några förvandlas till en personlig tillflyktsort för meditation eller en plats att koppla av och varva ner i borta från andra familjemedlemmar. Vissa personer har unika funktioner som tvättmaskin och torktumlare med tvättstationer, diskar med espressomaskiner, minikylskåp med vinbar, laddningsstationer och små skrivbord och loungeområden.

Viktig bekvämlighet

Ju fler kläder, skor, accessoarer och handväskor som förvaras, desto större måste garderoben vara. Nu är en viktig bekvämlighet för dagens husägare, specialdesignade hem har dem som ett viktigt försäljningsargument, medan ombyggnadsprojekt i stora sovrum handlar om att lägga till eller utöka en generöst stor klädkammare.

Anpassat system

Den mest populära uppgraderingen till dessa bra utrymmen är ett inbyggt skräddarsytt garderobssystem som har designats noggrant för att lagra, visa och arbeta med flödet av hur användarna gillar att koordinera sina kläder och klä sig. Ett väldesignat skräddarsytt garderobssystem kan öka användbarheten av hela walk-in med möjligen så mycket som dubbelt så mycket som tidigare.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Att Veta inför en Badrumsrenovering

  • Hur Väljer man Väggfärg till Vardagsrummet? Vad du bör Tänka på!

  • Fördelar med Profilkläder för Företag – Tips & Råd