Hur ska man Möblera Framför Fönster?

living room 2569325 1280

En del av er har turen att ha stora fönster i hemmet. Trots det överflöd av naturligt ljus och den luftiga känslan de ger ditt utrymme, kan dina fönster dock ha visat sig vara utmanande när du försöker komma på vad du ska göra när det kommer till möbleringen.

Stora vackra fönster är ett plus i alla hem, men att möblera runt dem kan vara svårt. Golvytan framför dina fönster är värdefulla ytor, särskilt i små hem och lägenheter, men att placera fel föremål i det området riskerar att skymma din sikt. Vi kollade med designers och hittade de bästa möblerna att stå framför dina fönster så att du kan få det bästa av två världar.

Prova att ställa någon av dessa möbler framför ett fönster:

  • Växtbord
  • Skrivbord
  • Soffa
  • Lässtol
  • Frukostbord och stolar

Saker att tänka på när du ordnar möbler framför ett fönster

Fönsterutrymmen bör avnjutas, så snarare än förvaringsenheter eller hindrande möbler, föreslår vi att du gör det området som främjar avkoppling och komfort. Allt som gör att du enkelt kan öppna dina fönster och känna den friska luften och solskenet är ett måste.

När du letar efter rätt möbler att sätta framför dina fönster måste du överväga detaljerna i ditt hem. Hur höga, djupa och breda är dina fönster? Finns det ett utkast? Hur mycket ljus skulle du vilja släppa in i ditt utrymme?

Oavsett dina kriterier, du behöver inte oroa dig. Vi har kommit med tillräckligt många idéer för att några kommer att fungera för dig.

Växtbord

Om du har gröna fingrar är chansen stor att du redan letar efter en plats för alla dina växter. Varför inte ställa ut dem mitt framför fönstret? Ett långt, lågt bord kommer att förse dina krukväxter med allt naturligt solljus de behöver utan att blockera det från resten av rummet. Dessutom kommer den gröna färgen att tillföra livlighet och liv till ditt hem.

Ett konsolbord är den idealiska designen för detta ändamål; de flesta kommer att vara den perfekta höjden. Eftersom de vanligtvis är gjorda för entréer är de också mycket grunda, vilket kommer att vara perfekt för ett fåtal växter och inte tar upp för mycket plats. Något med förvaring framtill är ännu bättre, speciellt i en trång lägenhet.

Skrivbord

Att placera ditt skrivbord framför ett fönster är ett bra sätt att lysa upp ditt hemmakontor. Inriktningen på skrivbordet är upp till dig – vänd mot fönstret ger fantastisk utsikt medan vändning bort från fönstret ger naturlig bakgrundsbelysning att arbeta efter. Hur som helst, ett skrivbord kommer inte att hindra ditt fönster. Tvärtom, du kommer att spendera mycket mer tid på att sola dig i solljuset om ditt skrivbord är bredvid ett.

Soffa

De flesta soffor är så låga att de inte blockerar ditt fönster – det är ett klassiskt alternativ av en anledning. I en typisk vardagsrumslayout är det bättre att ställa din soffa mot fönstret och din tv på andra sidan av rummet. Omvänt kommer din TV att belysas och göra den svår att se under dagen.

Se bara upp: om dina fönster är dragiga kanske detta inte är den bästa idén. Tänk bara på kall vinterluft som kommer in genom fönstret medan du försöker mysa på soffan. Om detta är fallet för dig, oroa dig inte. Vi har fortfarande massor av alternativ som kommer att passa perfekt för ditt hem.

Lässtol

Den uppenbara fördelen med att ha stora fönster är mycket ljus. Använd det utrymmet på bästa sätt genom att placera en bekväm lässtol framför ett fönster. Du kommer att kunna koppla av, läsa och fånga några strålar i ditt nya favorithörn av huset.
Skapa en zen-läshåla genom att lägga ner en matta och placera en bokhylla i närheten. En hög lampa är ett smart tillskott även för natten.

Frukostbord Och Stolar

Ett litet cirkulärt frukostbord passar vackert framför köks- eller matsalsfönster. Perfekt för informella måltider och snabba mellanmål, en frukostkrok är ett bra ställe att sitta och titta utanför när du börjar din morgon eller kopplar av från dagen. Vi garanterar att du kommer att använda det ännu mer än ditt matsalsbord.

Är det okej att sätta en TV framför ett fönster?

Även om vissa kan få det att fungera, rekommenderar vi i allmänhet inte att du placerar din TV direkt framför ett fönster. Bakgrundsbelysning kommer att göra din skärm svår att se under dagen, och att skymma sikten till utomhus med teknik skapar inte ett mysigt vardagsrum. Vi föreslår att du sätter din TV på väggen mittemot ditt fönster för bästa effekt.

Om hela ditt vardagsrum är täckt av fönster – först av allt, tur du – prova att vinkla din TV i ett hörn. Detta kommer att minimera mängden fönsterutrymme som din TV-skärm upptar.

Bänk

Det enklaste och luftigaste alternativet som finns: bänken. När du är osäker kommer ett ljust och luftigt alternativ som ger sittplatser utan att hindra sikten alltid se bra ut framför ett fönster. Men om du hoppas att hitta en möbel som är lite robustare eller mer befallande, håll utkik efter intressant konstruktion – en speciell detalj, som ett speciellt ryggstödet kan kontrastera de raka vinklarna på ett fönster och ge massor av glädje. till utrymmet. Det är så dynamiskt, eller hur?

Stolar

Återigen – det är svårt att gå fel med en klassisk stol framför ett fönster.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Vad gör en Inredningsstylist?