Hur får man ett Harmoniskt Hem? Inreda Harmoniskt

bedroom 416062 1280

Alla bostäder är ordnade på olika sätt, efter ägarnas önskemål. Men, även om arrangemanget av inredningen i hemmet är i samklang med våra behov finns det fortfarande grundläggande regler i redigeringen av utseendet som vi behöver använda.

Att bo i en storstad skapar verkligen en känsla av begränsning. Tät befolkning, buller och begränsade utrymmen är vanliga problem för de som bor i tätorter. Inte sällan utlöser denna typ av tillstånd stress eller till och med depression för vissa människor.

Hur ditt hem får dig att känna är ofta lika viktigt, om inte viktigare än hur det ser ut. Att inreda ditt hem med detta i åtanke kan göra stor skillnad när det gäller att skapa ett utrymme som är harmoniskt och behagligt att koppla av och leva i.

Zenliv- ett harmoniskt liv – är ett sätt att leva i enkelhet som prioriterar harmoni mellan kropp och själ, anses vara en lösning på de problem som stadsmedborgare ofta möter eftersom det kan framkalla en känsla av lugn och lycka. Detta koncept kan faktiskt tillämpas hemma för att få husägare att känna sig mer anpassade till sig själva när de vistas inne. Följande är bra idéer för att designa och inreda ditt hem för att göra det mer harmoniskt.

En enkel look

Den välkända principen för zenliv är shibumi. Inom arkitektur betyder shibumi ”en ofullkomlig skönhet” eller ”en subtil elegans”. I ett nötskal, principen för shibumi i zenliv är att hitta skönhet i enkelhet. Att tillämpa shibumi innebär att prioritera saker som är mycket funktionella. Därför, om du råkar hitta saker som inte längre tjänar dig, kanske du vill göra dig av med eller sälja dem. Detta är ett sätt att tillämpa enkelhet i ditt vardagsrum.

En trädgård i öppen plats

En annan princip för harmoni är att tro att naturen har en viktig roll i att skapa balans i våra liv. Sambandet mellan natur och människa bör upprätthållas och utvecklas väl för att skapa ett harmoniskt boende. Därför rekommenderas närvaron av en växter och trädgård hemma starkt. Försök att kontrollera hela ditt hem igen. Om du råkar ha en tom öppen yta kan du anlägga en trädgård eller åtminstone massor av växter. Små utrymmen hemma, som terrass, balkong eller tak kan också förvandlas till en liten trädgård.

Sätt dekorativa växter inomhus

Fortfarande relaterad till den tidigare nämnda principen är närvaron av naturen nödvändig inte bara i öppna områden utan också i slutna utrymmen. Sätt några dekorativa växter i din heminredning. Du kan också placera dessa dekorativa växter på ovanliga ställen, till exempel på bokhyllor, badrum, credenza eller andra rum för att undvika att ta mycket plats. Att lägga till växter inuti kan förbättra både luftcirkulationen och inomhusmiljön.

Fräscha upp rummen med speciella dofter

Förutom visuellt arrangemang är det också viktigt att ha en fräsch doft i ett rum eftersom det kan vara betydelsefullt för att skapa en känsla av lugn och harmoni i ditt hem. För att få ett rum att kännas fräscht och doftande, använd doftljus eller mjukt doftande luftfräschare. Med en speciell doft i rummet kan de boende känna sig mer avslappnade trots att de faktiskt lever i stadslivets liv och rörelse.

Optimal belysning

Inom arkitektur är naturlig belysning ett viktigt inslag i en byggnad. Förutom att ge optimal belysning har naturlig belysning också en betydande effekt på de åkandes hälsa. Se därför till att alltid öppna gardiner och fönster på morgonen för att släppa in solljus. Ljus med rätt ljusstyrka kan väljas för rum utan solexponering eller för att användas på natten. Glöm inte att byta ut lampor som har börjat dimmas.

Blanda och matcha färger

Att tillämpa ett enkelt koncept betyder inte att du inte får använda en kombination av färger. För att liva upp stämningen i din inredning är du välkommen att blanda och matcha färger, till exempel genom väggfärger, möbler eller till och med rumsdekorationer. Välj dock mjuka och svala färger som gräddvit, ankägggrön eller ljusblå för att hålla den subtil.

Textilier erbjuder en känsla av elegans och lugn till ett sovrum, medan en nyans av gul kan ge precis rätt mängd överdåd till en familjs vardagsrum. Att välja rätt färgschema kan vara en utmaning, så experimentera med olika nyanser och kombinationer för att avgöra hur de kan påverka känslan av ditt utrymme.

Förbise inte sovrummet

En av de mest intima områdena i ditt hem, sovrummet, bör inbjuda dig att fly från ditt fullspäckade schema samtidigt som du hävdar en känsla av sofistikering. Du vill alltid gå in i ett sovrum och känna dig imponerad. Men det måste också vara en plats där du kan slå dig ner och koppla av. Oavsett om du föredrar neutrala eller vackra pasteller, inkorporera färger som resonerar med dig och drar dig in i rummet. Du kanske också vill förmedla den där tv:n och välja lugnande gråtande fikon eller aloe vera-växter, som avger mer syre på natten.

Tänk igenom rummets roll

Genom att utse områden för olika aktiviteter tillåter du dig själv undermedvetet att röra dig med lätthet och syfte i ditt hem. När du utvecklar ett designschema för varje rum, försök att inreda med utrymmets funktion i åtanke.

Hitta en balans

Den kinesiska traditionen av feng shui betonar balansen mellan motsatta men anslutna krafter: yin och yang. Grundidén med den antika praktiken förkroppsligar otaliga aspekter och tillvägagångssätt även inom dekoration. Från att skapa fullständig symmetri i en matsal till att leka med mörka och ljusa bitar, leta efter sätt att hitta fullständig harmoni i ditt utrymme.

Använd naturliga texturer

Det är mänsklig instinkt för människor att uppskatta och attraheras av naturens charmiga skönhet. Även om krukväxter inte är för alla, utstrålar texturer och bitar gjorda av naturliga material samma mängd lugn och grundar det övergripande temat för ett rum. Det finns otaliga sätt att skapa en känsla av inre lugn genom jordnära delar som original träslöjd eller lägga till ett vävt sidobord.

Luta dig mot mjukare material som kan bidra till att det känns mer lugnt och mysigt. Att täcka hårda golv med mattor och skikta texturer för att skapa djup snarare än att kombinera kontrasterande färger och mönster skapar en lugn miljö.

Överväg att använda aromterapi

Även om det är ett relativt litet hemtillbehör, har ljus förmågan att ge ett varmt, inbjudande sken och fylla ett helt rum med en behaglig arom. Doftminne är ett kraftfullt verktyg för att hjälpa människor att ta sig till drömska tillflyktsorter eller glada platser.

Försök att hitta ett ljus som påminner dig om dina favoritresmål eller investera i ett eukalyptusdoftande med lugnande, spaliknande egenskaper. Inte för att bränna ljus? Diffusorer för eteriska oljor är ett utmärkt alternativ och låter dig göra din egen signaturdoftblandning.

 Identifiera hem för dina tillhörigheter

Utse ett hem för alla dina tillhörigheter. Förstå funktionen hos alla utrymmen i ditt hem. Till exempel, när du går in i ditt hem har du en entrégarderob. Det här utrymmet bör inte vara en fångst. Det ska vara för kappor, ytterplaggstillbehör, redskap för aktiviteter, skor, tillbehör för husdjur och vid behov rengöringsverktyg och bagage. När allt har ett hem kommer ditt utrymme att bli mer fridfullt, stökigt och organiserat.

Investera i organisatoriska tillbehör

Investera i organisatoriska tillbehör som skafferiburkar, kärl, korgar, lådorganisatörer eller avdelare och mer. Vi använder tillbehör för att maximera utrymmet och skapa en övergripande tilltalande estetik. Se till att märka så att du vet exakt vad du har. Se är att tro. När du ser vad du har är det mer sannolikt att du använder dina föremål och mindre sannolikt att du köper för mycket.

Kategorisera tillhörigheter

När du kategoriserar föremål, var uppmärksam på din livsstil. För kläder, separera efter dina dagkläder, affärskläder, kvällskläder, aktiva kläder, helgkläder, badkläder och nattkläder. Samma regel gäller för tillbehör. Detta kommer att göra det lätt att klä på sig för alla tillfällen.

Personligt utrymme

Ge ditt utrymme liv och personlighet. I alla delar av hemmet visa ägodelar som du älskar att se. Allt från tavelramar, konst och vaser till kläder, smycken och handväskor. Genom att vara omgiven av tillhörigheter du verkligen älskar kommer du att känna en känsla av tröst, lycka och frid.

Det svåraste är början – det kommer att bli lättare. För dem som är oorganiserade kan det vara en skrämmande uppgift att äntligen erövra röran. Men det är värt att kämpa sig igenom ångesten för att komma till den punkt då du känner lättnad. Du börjar bli av med saker, och helt plötsligt säger du ”vad tog mig så lång tid?” Jag älskar den känslan.

By Nordinary

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Hur kan AI Användas Inom Design?

  • Föreviga fotbollsmagi på väggen med en fotbollsposter

  • Så får fastighetsägare ett snyggare utseende invändigt