Välkommen till ditt nya hem – fixa inflyttningsfesten!

middag med vänner

Det är dags att fira! Du har just flyttat in i ett nytt hem och det betyder att det är dags att bjuda in vänner och familj till en inflyttningsfest. Förberedelserna kan vara stressiga, men med lite planering kan du skapa en minnesvärd fest som alla kommer att njuta av. Bjud på god mat, lekfull underhållning och glada samtal – fixa inflyttningsfesten och gör den oförglömlig!

Dekorationer som passar inflyttningsfesten

För att göra inflyttningsfesten extra speciell kan man dekorera med lite olika saker. Beroende på hur mycket man packat upp eller är redo att diska, kan det vara smart att använda pappersmuggar. Om du planerat ett visst tema kan du köpa pappersmuggar med tryck som passar temat. Ballonger är också ett enkelt sätt att få festen att se mer levande ut, köp några olika former och färger så ska du se att rummet blir mycket livligare, men det viktigaste är att man skapar en trevlig miljö där alla kommer att trivas!

Mat och dryck för en lyckad inflyttningsfest

För att göra inflyttningsfesten lyckad är det viktigt att bjuda på en bra blandning av mat och dryck. Beroende på vad man har planerat kan kvällen variera från allt ifrån en middagsbjudning med de närmaste vännerna till en fest med flera inbjudna. Om man planerar en intim middag kan man också lägga mer tid och energi på rätterna, kanske slänga ihop en fräsch sallad, bjuda på en god pasta och avsluta med en söt dessert. Om man har planerat en riktig fest kan man köpa hem pizza, chips och andra snacks som fler kan njuta av. Det kan också rekommenderas att ha ett urval av läsk, öl, vin och alkoholfria alternativ.

Meddela grannarna om festen

Det sista man vill göra som nyinflyttad är att förarga grannarna. När du planerar en fest är det därför viktigt att kommunicera med dina nya grannar. Först och främst bör du informera dem om när festen kommer att hållas, så att de kan förbereda sig. Du kan göra detta genom att sätta upp en lapp eller knacka på deras dörr. Du bör också be dem om ursäkt i förväg om det skulle finnas någon störande buller eller trafik som orsakas av festen. Om möjligt, kan du även bjuda in dina grannar till festen så att de kan delta och ha roligt tillsammans med dig. På så sätt kan du hitta nya kontakter och välkomnas in i det nya området.

By Nordinary

Relaterade Inlägg

  • Tips för att Förbereda ditt Hem när du Åker på Semester

  • Besiktning av Hus vid Försäljning Förklarat

  • Vad är en Överlåtelsebeskitning? Vad du bör Veta!